Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Απόλλων: Ο Αδόλφος Χίτ(λ)ερ της Φρανκφούρτης!

Αλέξης Πάμπος  08/11/2018 15:18
Απόλλων: Ο Αδόλφος Χίτ(λ)ερ της Φρανκφούρτης!
Το παρασκήνιο πίσω από το όνομα του Αυστριακού προπονητή της Άιντραχτ

Απόλλων: Ο Αδόλφος Χίτ(λ)ερ της Φρανκφούρτης!

Αλέξης Πάμπος  08/11/2018 15:18
Στο πατρικό του, στο σπίτι του, στη δουλειά του άπαντες (μηδενός εξαιρουμένου) τον φωνάζουν Άντι. Ελάχιστοι υποψιάζονται κι ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν ότι το εν λόγω υποκοριστικό δεν προέρχεται από το Αντρέας (όπως π.χ. ο Άντι Μέλερ), αλλά από το… Άντολφ, δηλαδή Αδόλφος.
 
Στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA ο Αυστριακός τεχνικός της Άιντραχτ αναφέρεται με το πλήρες βαπτιστικό του: Άντολφ Χίτερ, δηλαδή Αδόλφος Χίτερ. Μόλις ένα… σύμφωνο μακριά από το όνομα του Γερμανού δικτάτορα που αιματοκύλησε τον κόσμο. Προ εξαετίας μάλιστα ένας Σουηδός δημοσιογράφος, στο πλαίσιο της αναμέτρησης της Ζάλτσμπουργκ με τη Μάλμε, σύγκρινε τον νυν προπονητή της Άιντραχτ με τον σχεδόν συνονόματό του προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων: όχι από τον ίδιο, αλλά από τη Ρεντ Μπουλ, την αυστριακή ομοσπονδία, ακόμη και την ίδια τη Μάλμε.
 
Τέτοια περιστατικά εγείρουν δύο ερωτήματα που τίθενται συχνά στον 48χρονο Αυστριακό:
-Πώς, αλήθεια, συναίνεσαν σε κάτι τέτοιο οι γονείς του;
-Πόσο συχνά σκέφτηκε ο ίδιος ν’ αλλάξει τ’ όνομά του;
 
Εις το όνομα του… θείου
Ο Χίτερ φέρει το όνομα ενός θείου του, ο οποίος σε ηλικία μόλις 27 ετών έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα. Οι γονείς του Άντι σκέφτονταν άλλα ονόματα για τον γιο τους, μεταπείστηκαν ωστόσο από τη γιαγιά του, η οποία έγινε και νονά του.
 
«Μπορείτε εύκολα να φανταστείτε ότι με αυτό το όνομα ίσως να μην είσαι απόλυτα ευτυχισμένος. Όταν ήμουν πιο μικρός, είχα ευχηθεί μερικές φορές να είχα κάποιο άλλο. Ως παιδί δεν το αντιλαμβανόμουν, στην πορεία όμως κάποιος με το όνομά μου συνδέεται με κάποιο τρόπο με το παρελθόν.
 
Η μητέρα μου από την πρώτη στιγμή με φώναζε Άντι, εξ ου και για μένα ουδέποτε έγινε μεγάλο θέμα. Αργότερα θα μπορούσα να αλλάξω από μόνος μου το όνομά μου, όμως δεν το ήθελα. Είναι άλλωστε μόνο ένα όνομα. Γνωρίζω πολλούς Αδόλφους. Αλλά το επίθετό τους δεν είναι Χίτερ, αλλά διαφορετικό. Όποτε όμως μου δίνεται η δυνατότητα να εξηγήσω πώς προέκυψε το όνομά μου, ο κόσμος δείχνει κατανόηση», σχολίασε σε πρόσφατη συνέντευξή του στη SPORT BILD ο προπονητής της Άιντραχτ.
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας