Ζελάγια: Έσπασε 4(!) ρεκόρ κι «απειλεί» Αΐλτον, Τριτσκόφσκι!

Είκοσι συμμετοχές στις διοργανώσεις της UEFA, όλες με τη φανέλα του Απόλλωνα, συμπλήρωσε χθες ο Εμίλιο Ζελάγια. Ο Αργεντινός επιθετικός συνδύασε αυτό το «Ιωβηλαίο» με δύο τέρματα απέναντι στην Άιντραχτ, κάτι που ουδείς άλλος παίκτης έχει πετύχει στην τρέχουσα περίοδο!
 
Με αυτά τα γκολ ο 31χρονος άσος έφτασε τα έξι ευρωπαϊκά στη σεζόν 2018/19 κι έγραψε ιστορία για το σύλλογο της Λεμεσού, καθώς ουδείς υπήρξε πιο παραγωγικός από αυτόν σε μια ευρωπαϊκή χρονιά (σ.σ. Σλάτζαν Τσέποβιτς, Σλόμπονταν Κρισμάρεβιτς, Γκαστόν Σανγκόι και Αντρέ Σκέμπρι έφτασαν μέχρι τα πέντε).
 
Με τα τέσσερα τέρματα στους ομίλους σε μια σεζόν ο Ζελάγια έθεσε επίσης δύο ρεκόρ για τις κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη: είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην κύρια φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης τόσο σε μια μεμονωμένη σεζόν (ξεπερνώντας έναν άλλον παίκτη του Απόλλωνα, τον Σανγκόι, ο οποίος είχε πετύχει τρία την περίοδο 2013/14) όσο και διαχρονικά, αφού ουδείς άλλος έχει πανηγυρίσει πάνω από τρία γκολ σε ομίλους είτε του Τσάμπιονς είτε του Γιουρόπα Λιγκ.
 
ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
5 γκολ: Ζελάγια (Απόλλων)
3 γκολ: Αλμέιδα, Μαντούκα (αμφότεροι ΑΠΟΕΛ), Σανγκόι (Απόλλων)
2 γκολ: Μιροσάβλιεβιτς, Καβενάγκι, Σωτηρίου, Εφραίμ, ντε Καμάργκο, Ποτέ (όλοι ΑΠΟΕΛ), Πιντάδο (ΑΕΚ), Παπουλής, Σαρδινέρο (αμφότεροι Απόλλων), Τριτσκόφσκι (ΑΠΟΕΛ/ΑΕΚ),
1 γκολ: Ντομπρασίνοβιτς, Χαουάρ, Μπαρντόν, Παναγή, Φρούσος, Νικολάου, Σάβιο (όλοι Ανόρθωση), Ζεβλάκοφ, Σολάρι, Γκονσάλβες, Αλεξάνδρου, Μοράις, Καρλάο, Βινίσιους (όλοι ΑΠΟΕΛ), Μρντάκοβιτς, Γκαρθία, Λαρένα, Ράσπας (όλοι ΑΕΚ), Ουόν, Ντίκσον, Σα, Εντμάρ (όλοι ΑΕΛ), Γκιέ-Γκιέ, Γκουγιόν, Ρόσα, Σκέμπρι, Γιούστε, Μάρκοβιτς (όλοι Απόλλων)
 
Ο πρώην άσος του Εθνικού Άχνας πιστώθηκε χθες και τέταρτο ρεκόρ, καθώς έγινε επίσης ο πρώτος ποδοσφαιριστής κυπριακού συλλόγου που σκοράρει απέναντι και στις τρεις ομάδες του ομίλου. Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος σκόραρε απέναντι στη Λάτσιο στο «Ολίμπικο» και κόντρα σε Μαρσέιγ και Φρανκφούρτη στο ΓΣΠ!
 
Δεν είναι επιβεβαιωμένο, ωστόσο πιθανότατα να αποτελεί ρεκόρ και ο ρυθμός σκοραρίσματος του Ζελάγια, ο οποίος στη δεύτερη χρονιά του στον Απόλλωνα έχει χρειαστεί μόλις 767 λεπτά για τα οκτώ τέρματά του στην Ευρώπη, βρίσκει δηλαδή δίχτυα σχεδόν κάθε 96’!
 
Τα ρεκόρ που απειλεί
Με αυτά τα οκτώ γκολ ο Αργεντινός έχει αναρριχηθεί ήδη στην τρίτη θέση της λίστας με τους διαχρονικά κορυφαίους σκόρερ του Απόλλωνα στην Ευρώπη ξεπερνώντας τον Τσέποβιτς (7 γκολ) και υπολειπόμενος πλέον μόνον του Παπουλή (10) και του Κρισμάρεβιτς (11).
 
Ο 31χρονος επιθετικός απέχει επίσης μόλις ένα τέρμα από τους Αΐλτον Αλμέιδα και Ιβάν Τριτσκόφσκι που μοιράζονται την πρώτη θέση στον πίνακα των κορυφαίων σκόρερ σε μια ευρωσεζόν (συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών γύρων). Ο Βραζιλιάνος την περίοδο 2011/12 (4 στα προκριματικά, 3 στους ομίλους) και ο Τριτσκόφσκι (6 στα προκριματικά, 1 στους ομίλους) στην τρέχουσα έχουν πετύχει από επτά τέρματα.
 

Δειτε Επισης

Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής