Απόλλων: Ποιο… ντέρμπι

Κυανόλευκο βάφτηκε το clasico της Λεμεσού, καθώς ο Απόλλωνας θριάμβευσε 3-0 της ΑΕΛ, η οποία δέχτηκε σ’ ένα παιχνίδι περισσότερα τέρματα απ’ όσα είχε δεχτεί στις προηγούμενες οκτώ αγωνιστικές!

Οι «κυανόλευκοι» πήραν από τη συμπολίτισσα τον… αέρα, το αήττητο κι ενδεχομένως και την πρωτιά, καθώς πλεονεκτούν στην ισοβαθμία κι έχουν παιχνίδι λιγότερο (σ.σ. αυτό με την ΑΕΚ από τη δεύτερη αγωνιστική).

Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ ήταν αγνώριστη, ιδίως στην ανασταλτική της λειτουργία, και γλίτωσε τον διασυρμό, καθώς οι παίκτες του Σωφρόνη Αυγουστή σημάδεψαν τρεις φορές τα δοκάρια (κι άλλη μία στη φάση που έγινε το 2-0), ενώ και επιθετικά έμεινε «άσφαιρη» για δεύτερη φορά, καθώς δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε από το σημείο του πέναλτι!
 
Δύο… ριμπάουντ, δύο γκολ!
Τις πρώτες τελικές στο ντέρμπι πιστώθηκε ο Απόλλωνας, τις πρώτες καλές ευκαιρίες η ΑΕΛ (6’ ντα Σίλβα, 7’ Χουράδο) και το πρώτο γκολ οι «κυανόλευκοι»: από γύρισμα του Πέδρο ο Παπουλής έκανε… στραβοκλωτσιά, ο Ζελάγια έστρωσε με το στήθος στον Μάγκλιτσα, ο οποίος εντός μικρής περιοχής σούταρε, ο Αντρέ Τεϊσέιρα έκοψε (αντί του εξουδετερωμένου Πρότσεκ) προ της γραμμής, αλλά στην επαναφορά ο Ζελάγια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή αξιοποίησε το μομέντουμ και λίγο αργότερα ανέβασε το δείκτη του σκορ: σε αντεπίθεση ο Παπουλής τροφοδότησε τον Περέιρα, εκείνος γύρισε με τη μία στον Ζελάγια, το πλασέ του Αργεντινού σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Πρότσεκ και στην επαναφορά ο Βασιλείου πέτυχε το 2-0 (23’).

Στο ημίωρο ο Απόλλωνας είχε και άλλο δοκάρι, σε φαλτσαριστό σουτ του Παπουλή, ενώ ως την ανάπαυλα η ΑΕΛ δημιούργησε μόνο μια φάση, τη διπλή ευκαιρία στο 36’, όταν Βάλε και Ουεντραόγκο σταμάτησαν διαδοχικά τα σουτ των Τόρες και Νιλς Τεϊσέιρα.

Διπλό stop του Βάλε στον ντα Σίλβα
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ επιχείρησε να παίξει πιο επιθετικά, ωστόσο ο Απόλλωνας κατάφερε με σχετική άνεση να κάνει διαχείριση του προβαδίσματός του και επίδειξη αποτελεσματικότητας, αφού στην πρώτη καλή κατεβασιά του πέτυχε το 3-0: από σέντρα ακριβείας του Πέδρο ο Περέιρα βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και με κεφαλιά σκόραρε (76').

Με τη σέντρα η ΑΕΛ είχε την ευκαιρία να μειώσει, ωστόσο στο πέναλτι που κέρδισε ο Χουράδο από τον Ρομπέρζ ο ντα Σίλβα ηττήθηκε -τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο χρόνο- από τον Βάλε (78')! Με την είσοδο και του Μυτίδη η ομάδα του Κέρκεζ τα έριξε όλα στην επίθεση, ωστόσο πιο κοντά σε γκολ έφτασε ο Απόλλωνας, ο οποίος είχε δοκάρι τόσο σε τετ α τετ του Σαρδινέρο με τον Πρότσεκ (85') όσο και σε συρτό σουτ του Φοπαλά (88')!

ΑΕΛ (4-2-3-1): Πρότσεκ - Ν. Τεϊσέιρα, Αντ. Τεϊσέιρα, Λαφράνς, Γουίλερ - Γκαθτανιάγα (65’ Σίλβα), Ζντραφκόφσκι - Τόρες, ντα Σίλβα, Αβραάμ (46’ Μπενίτεθ) - Χουράδο.
ΑΠΟΛΛΩΝ (4-2-3-1): Βάλε - Πέδρο, Κυριάκου, Ρομπέρζ, Βασιλείου (36’ Ουεντραόγκο) - Μάρκοβιτς, Σατσέτι - Περέιρα, Μάγκλιτσα, Παπουλής (78' Σαρδινέρο) - Σελάγια (64’ Φοπαλά).
 

Δειτε Επισης

Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»