«Back to the Future» με μπροστάρη τον αρχηγό!

To 1985 κυκλοφόρησε η ταινία «Back To The Future», που σχεδόν όλοι έχουμε δει και έχουμε αγαπήσει.
 
Περίπου τριαντα τρία χρόνια αργότερα η Ανόρθωση έκανε το δικό της «Back To The Future», αφού με του Ζοάο Βίκτορ στο ’90 θύμισε όσα συνέβαιναν πέρσι στην ομάδα της Αμμοχώστου.
 
Θύμισε την ομάδα που δεν τα παρατούσε παρά τις αντιξοότητες που έβρισκε μπροστά της στους αγώνες, πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό και πήρε ότι της άξιζε από το ντέρμπι της Πόλης.
 
Εκεί που όλοι οι οπαδοί της ομάδας της Αμμοχώστου έλεγαν ότι χάνονται κι άλλοι βαθμοί στη μάχη για είσοδο στην εξάδα ο «χρυσοκέφαλος» αρχηγός πήρε δώρο από τον Κοφί για τα γενέθλια του μια μπαλιά «ξυράφι» και την έκανε γκολ, ξεσηκώνοντας τους απανταχού Ανορθωσιάτες.
 
Είναι αυτά τα γκολ που χτίζουν ψυχολογία και νοοτροπία και ο Γιούργκεν Στρέππελ το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους.
Στις δύο εβδομάδες της διακοπής θα επιχειρήσει να τονώσει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του έτσι ώστε να πάνε στο ΓΣΠ και να πάρουν το τρίποντο κόντρα στην Ομόνοια, η οποία διψά επίσης για  βαθμούς.
 
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής και…ο εξαφανισμένος
 
Μεγάλος πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση δεν ήταν άλλος από τον Ζοάο Βίκτορ ο οποίος πέραν από το γκολ, πήρε άριστα στα ανασταλτικά του καθήκοντα.
 
O αρχηγός της Ανόρθωσης καθοδήγησε τους συμπαίχτες του και εκεί που κατάλαβε ότι η ομάδα ξέμεινε από ιδέες έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά.
 
Από την άλλη αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους οπαδούς της Ανόρθωσης για άλλη μια φορά η απόδοση του Μπεσσάτ στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αφού ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαφανισμένος και δεν βοήθησε καθόλου στην επιθετική ανάπτυξη της Ανόρθωσης.
 
Ενδεικτική ήταν και μια φάση στο πρώτο ημίχρονο, όταν  κρατούσε τη μπάλα στο κέντρο ο Ζοάο Βίκτορ, έψαχνε στήριγμα και ο Μπεσσάτ δεν έκανε κάποια κίνηση, με αποτέλεσμα ο αρχηγός της Ανόρθωσης να εξοργιστεί και με ένα νεύμα να δείξει στον Γάλλο που έπρεπε να βρίσκεται.
 
Ο Δημητρίου μπορεί να χρειάστηκε σε μόλις μια φάση να δείξει την κλάση του στο ντέρμπι, αφού ουσιαστικά η Νέα Σαλαμίνα δεν απείλησε την εστία του, αλλά σε εκείνο το σουτ του Νουρ δήλωσε παρών κρατώντας το μηδέν για δεύτερη φορά στα τέσσερα παιχνίδια που αγωνίστηκε.

Δειτε Επισης

Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη