Σέρινταν: «Ο πιο επαγγελματικός σύλλογος στην Κύπρο είναι…»

Σε υπέρμαχο του κυπριακού ποδοσφαίρου εξελίχθηκε ο Κίλιαν Σέρινταν, ο οποίος σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα worldfootballindex μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το επίπεδο του πρωταθλήματος και των συλλόγων.
 
Διαβάστε τις τοποθετήσεις του 29χρονου επιθετικού για…
 
…το κυπριακό πρωτάθλημα και τις κορυφαίες ομάδες του: «Θα έλεγα ότι τα χρόνια μου στον ΑΠΟΕΛ ήταν τα πιο επιτυχημένα στην καριέρα μου μέχρι στιγμής, από πλευράς κατάκτησης τίτλων και συμμετοχής σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ. Το ομολογώ, όταν πήγα στην Κύπρο υποτίμησα το πρωτάθλημα, όμως ήταν καλύτερο το επίπεδο από ό,τι περίμενα. Οι πρώτες πέντε ή έξι ομάδες μπορούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Έχουν καλούς παίκτες και μπορούν να ανταγωνιστούν ευρωπαϊκές ομάδες και να πάρουν προκρίσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
 
Το επίπεδο ποδοσφαίρου στην Κύπρο δεν είναι, όπως πιστεύουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν κοιτάμε και πολύ άλλα πρωταθλήματα εκτός από αυτά στη Μεγάλη Βρετανία. Μπορείτε να δείτε ότι στην εφετινή σεζόν η ΑΕΚ και ο Απόλλωνας παίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ και κατά τη γνώμη μου η ΑΕΚ είναι πολύ κοντά τα τελευταία χρόνια. Κοιτάζοντας από έξω, θα έλεγα ότι είναι ο πιο επαγγελματικός σύλλογος στην Κύπρο. Τα οργανώνουν όλα και δουλεύουν όσο μπορούν. Κάνουν τα πάντα με τον σωστό τρόπο και ήταν εξαιρετικό να τους δω να έχουν αυτή την επιτυχία φέτος, στο Γιουρόπα Λιγκ. Επίσης, ο Απόλλων πρόσφατα είχε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, έφερε 2-2 εντός έδρας με τη Μαρσέιγ. Μου αρέσει να βλέπω κυπριακές ομάδες να τα πηγαίνουν καλά, επειδή επιβεβαιώνει αυτό που προσπαθώ να πω σε όλους ότι δεν είναι ομάδες… Μίκυ Μάους, όπως πιστεύουν κάποιοι».
 
…τους παίκτες που αγωνίστηκε μαζί τους και του έκαναν εντύπωση: «Είναι αρκετοί οι συμπαίκτες μου που ξεχωρίζω. Θα ήθελα να αναφέρω παίκτες που δεν τους ήξερα. Στον ΑΠΟΕΛ ήταν ο Γκουστάβο Μαντούκα, ήταν Βραζιλιάνος, ο οποίος έπαιξε επίσης στην ΑΕΚ Αθηνών. Στην Ομόνοια έπαιξα με τον Νούνο Ασίς, ο οποίος ήταν 36 ετών, όταν πήγα εκεί, και ήταν ακόμη ένας από τους καλύτερους παίκτες στο πρωτάθλημα».
 
…τους προπονητές που συνεργάστηκε: «Στον ΑΠΟΕΛ είχαμε τον Γιώργο Δώνη, που τακτικά ήταν πολύ δυνατός. Στην Ομόνοια τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς που τώρα είναι προπονητής του Ερυθρού Αστέρα. Θυμάμαι ότι με αυτόν στον πάγκο, όποτε πήγαμε σε ένα παιχνίδι με σκοπό να μην δεχθούμε γκολ, τα καταφέραμε. Ήταν πολύ εντυπωσιακός ως προς αυτό.
 
Επίσης στην Ομόνοια είχαμε τον Τζον Κάρβερ. Το απόλαυσα πραγματικά που τον είχα προπονητή μου, επειδή έκανε πολλή δουλειά με τους επιθετικούς στις κινήσεις και τα τελειώματα μας. Ένας από τους προπονητές που ήταν ο πιο ευεργετικός μέχρι στιγμής για εμένα στην καριέρα μου»
 

Δειτε Επισης

Αλλαγή ώρας στο Εθνικός Άχνας-Απόλλωνας
Σύσκεψη στην ΚΟΠ για τις διοργανώσεις του Futsal
Ανυπομονούν για τη ρεβάνς με τον Απόλλων η Πάφος-«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο»
Τελειώνει από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Παρελθόν από τη Δόξα ο Γιώργος Πετράκης
«Όταν ο Κακόριν πέρασε από τον Πίριτς είχε κάποια επαφή, θα μπορούσε να υπήρχε παράβαση για πέναλτι»
Στο ΓΣΠ το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Ομόνοια 29ης Μαΐου και Ομόνοια Αραδίππου
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»
Πλήγμα με Μπεζούς στην Ομόνοια-Έξι μήνες εκτός δράσης