ΑΠΟΕΛ: Εποχές Κρίστιανσεν

Η πρόσφατη παραδοχή του Πάολο Τραμετσάνι πως ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι σε θέση να ελέγξει ένα παιχνίδι για περισσότερα από 45 λεπτά εξηγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την άκρως αμυντική και συντηρητική προσέγγισή του από πλευράς τακτικής στα πρώτα παιχνίδια του στον πάγκο των πρωταθλητών.
 
Ακόμη όμως και με την επιστροφή στο σύστημα με δύο (και όχι τρεις) αμυντικούς μέσους, οι «γαλαζοκίτρινοι» δείχνουν μεγαλύτερη προσοχή, συγκέντρωση και αφοσίωση στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, με αποτέλεσμα επί των ημερών του 48χρονου Ιταλού να μετρούν τέσσερις απαραβίαστες εστίες σε πέντε αγωνιστικές.
 
Τα εννέα τέρματα στις πρώτες τέσσερις στροφές του πρωταθλήματος ήταν όντως υπερβολικά μεγάλος αριθμός για τους «γαλαζοκίτρινους», αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως η νυν επίδοσή τους είναι αυτονόητη ή ο κανόνας.
 
Μια γρήγορη αναδρομή καταδεικνύει ότι η τελευταία φορά που πιστώθηκε αυτό το επίτευγμα η άμυνα του ΑΠΟΕΛ ήταν πριν από σχεδόν δύο χρόνια και συγκεκριμένα το διάστημα από τη 16η ως και την 22η αγωνιστική της περιόδου 2016/17, όταν αντιμετώπισε διαδοχικά Νέα Σαλαμίνα (1-0), Δερύνεια (4-2), Άρη (5-0), Δόξα (2-0) και ΑΕΖ (7-0).
 
Αν τότε πήρε πέντε νίκες (έναντι τριών τώρα) και με πολύ πιο άνετο κι εμφατικό τρόπο, οφείλεται -πέρα από τη δυναμικότητα των αντιπάλων- κατά κύριο λόγο στο ότι προ διετίας ο Τόμας Κρίστιανσεν δουλεύοντας από το ξεκίνημα της προετοιμασίας είχε προλάβει να φτιάξει ένα δεμένο σύνολο, πάνω στις δικές του προδιαγραφές. Ο Πάολο Τραμετσάνι, αντιθέτως, μόνο διαχείριση μπορεί -επί του παρόντος- να κάνει…

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο