Ζαχαρίου και Παναγή (δυστυχώς) δεν ήταν αρκετοί

Δίχως νικητή έληξε το δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι της Κύπρο στον γ’ όμιλο της τρίτης κατηγορίας στο Πρωτάθλημα Εθνών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε στο 1-1 με τη Βουλγαρία, η οποία διατήρησε το +5 στη βαθμολογία και έθεσε εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης την ομάδα του Ραν Μπεν Σιμόν.

Το τέρμα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σημείωσε ο πρωτοεμφανιζόμενος Παναγιώτης Ζαχαρίου, ωστόσο καλύτερος παίκτης του γηπέδου και πολυτιμότερος παίκτης της εθνικής ήταν ο Κωνσταντίνος Παναγή, ο οποίος με πολλές και δύσκολες αποκρούσεις κράτησε το μηδέν ως το 89’, όταν νικήθηκε για πρώτη και μοναδική φορά -από το σημείο του πέναλτι…
 
Ζαχαρίου με την πρώτη!
Το παιχνίδι στο πρώτο 25λεπτο ήταν ισορροπημένο, ανοιχτό, με γρήγορο ρυθμό, αλλά δίχως τις μεγάλες φάσεις -είτε από τη μία είτε από την άλλη ομάδα. Η Κύπρος ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη ευκαιρία της, όταν ο Χάμπος έβγαλε μια υπέροχη μπαλιά στον Ζαχαρίου κι εκείνος με σπριντ και ψύχραιμο πλασέ προ του Πετκόφ συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ (24’).

Το τέρμα λειτούργησε αφυπνιστικά για τους φιλοξενούμενους, οι οποίο μέχρι την ανάπαυλα δημιούργησαν τις περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες για γκολ (27’, 40’ Ποπόφ, 39’ Κράεφ, 45’ Κονσταντίνοφ), αλλά έπεσαν πάνω σ’ έναν εξαιρετικό Παναγή που με τις επεμβάσεις του κράτησε το μηδέν για την Κύπρο.
 
Αλλαγή συστήματος, αλλά…
Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η εικόνα δεν άλλαξε, με αποτέλεσμα ο Μπεν Σιμόν να υποχρεωθεί να αλλάξει σύστημα και με την είσοδο του Ιωάννου (αντί του Αβραάμ) να παίξει με τρεις στόπερ. Τρία λεπτά αργότερα ο νεοεισελθών άσος πήγε άγαρμπα σε μαρκάρισμα στον Ιβανόφ, αλλά ο Σουηδός διαιτητής δεν σφύριξε προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων (62’).

Στην πιο αξιόλογη φάση της στο δεύτερο μέρος η Κύπρος έφτασε κοντά στο 2-0 στο 74’, όμως από εκτέλεση φάουλ του Χάμπου η προβολή του Αρτυματά πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Πετκόφ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Παναγή μ’ εντυπωσιακά ρεφλέξ πάνω στη γραμμή εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Μποντούροφ (84’).

Λίγο πριν το 90’, ωστόσο, σε μαρκάρισμα του Λαΐφη στον Ποπόφ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και ο νεοεισελθών Ντιμιτρόφ ισοφάρισε. Η Βουλγαρία μάλιστα θα μπορούσε να είχε φτάσει και στην ανατροπή, αν στο 91’ ο Μακρής δεν ανέκοπτε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μποζίκοφ.
 
ΚΥΠΡΟΣ (4-2-3-1): Παναγή - Κούσουλος, Μερκής, Λαΐφης, Μαργκάσα - Αρτυματάς, Χάμπος - Μακρής, Εφραίμ (78’ Παπαφώτης), Αβραάμ (59’ Ιωάννου) - Ζαχαρίου (67’ Ρουσιάς).
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (4-4-2): Πετκόφ - Σ. Ποπόφ, Μποζίκοφ, Μποντούροφ, Νεντιάλκοφ - Κονσταντίνοφ, Σλάβτσεφ (82’ Κοστόφ) - Νεντέλεφ, Ιβάνοφ (56’ Ντιμιτρόφ) - Ι. Ποπόφ, Κράεφ (56’ Ντέλεφ).

Δειτε Επισης

Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος