Εθνική: Όπως άρχισε, έτσι τέλειωσε!

Την τρίτη ήττα της σε έξι αγωνιστικές και την πρώτη στο ΓΣΠ γνώρισε η Κύπρος στην αυλαία της φάσης των ομίλων του Πρωταθλήματος Εθνών. Όπως και στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε, και αυτή τη φορά με 2-0, από τη Νορβηγία.

Η ομάδα του Λαρς Λάγκερμπακ τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου και προβιβάζεται, ενώ η αντίστοιχη του Ραν Μπεν Σιμόν πλασαρίστηκε τρίτη και για να μην υποβιβαστεί στην τέταρτη κατηγορία, θα πρέπει αύριο το Μαυροβούνιο να ηττηθεί με το ίδιο ή μεγαλύτερο σκορ από τη Ρουμανία.
 
Επισφράγιση ανωτερότητας
Ο Ραν Μπεν Σιμόν παρέταξε την εθνική με τρία νέα πρόσωπα (Σιέλης, Ιωάννου, Κάστανος αντί των Μαργκάσα, Μακρή και Εφραίμ) και σχηματισμό 3-4-3. Χωρίς να ασκεί ιδιαίτερη πίεση στην αντίπαλη άμυνα, η Νορβηγία ήλεγξε το ρυθμό και το παιχνίδι από το ξεκίνημα. Ζήτησε (μάταια) πέναλτι στο 8’ σε απλωμένο χέρι του Λαΐφη, έφτασε σε τελικές (16’, 32’ Ελγιουνούσι, 22’ Χένρικσεν, 25’ Ελαμπντελαουί) κι εν τέλει και στο γκολ, όταν στο 36’ οι Ρόστεντ και Ελαμπντελαουί συνδυάστηκαν και ο Καμαρά με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ.
 
Κόρνερ και… 2-0!
Η εθνική, η οποία έκλεισε το πρώτο μέρος με δύο τελικές (έναντι εννέα των φιλοξενουμένων), δέχτηκε ψυχρολουσία στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους: από κόρνερ του Σέλνες η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι Καμαρά, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο τέρμα του ίδιου και της ομάδας του (48’).

Η Νορβηγία είχε πλέον το παιχνίδι απόλυτα στα μέτρα της, είχε δύο τεράστιες χαμένες ευκαιρία για το 3-0 (74’, 86' Σέρλοτ), ενώ από το 80’ είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα (απ' ευθείας κόκκινη στον Σιέλη), το οποίο έχασε στο 90', όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μ. Ελγιουνούσι.
 
ΚΥΠΡΟΣ (3-4-2-1): Παναγή - Μερκής, Σιέλης, Λαΐφης - Κούσουλος, Αρτυματάς, Κυριάκου (78’ Φυλακτού), Ιωάννου - Κάστανος, Αβραάμ (61’ Εφραίμ) - Ζαχαρίου (84’ Μακρής).
ΝΟΡΒΗΓΙΑ (4-4-2): Γιάρσταϊν - Ελαμπντελαουί, Νόρντβαϊτ, Ρόστεντ, Μέλινγκ - Σέλνες, Χένρικσεν - Φόσουμ (46’ Έντεγκααρντ), Μ. Ελγιουνούσι - Καμαρά (92' Μπέργκε), Τ. Ελγιουνούσι (71’ Σέρλοτ).

Δειτε Επισης

Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»