Τυλιγμένο με τη σημαία της ΑΕΛ το φέρετρο του Εμπέογλου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (22/11) η κηδεία του παλαίμαχο Τουρκοκύπριου ποδοσφαιριστή, Σεβήμ Εμπέογλου, ο οποίος απεβίωσε χθες.
 
Ο Εμπέογλου, που υπήρξε παίκτης της ΑΕΛ Λεμεσού με την οποία πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα, θάφτηκε με τη σημαία των γαλαζοκιτρίνων στο φέρετρό του.
 

Ο Εμπέογλου αγωνίστηκε στην ΑΕΛ σε μία περίοδο (μέχρι το 1956 και τη δημιουργία τουρκοκυπριακής ομοσπονδίας και πρωταθλήματος) κατά την οποία η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεχόταν στο πρωτάθλημα την τουρκική Τσετινκγιά  και την αρμένικη ΑΥΜΑ κι ενώ στη διοργάνωση αγωνίζονταν αρκετοί παίκτες από την Τουρκία.

Ηγήθηκε της επίθεσης της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα του 1953, το πρώτο για τον σύλλογο μετά από 12 χρόνια, ενώ στέφθηκε πρωταθλητής και τη διετία 1955 (σεζόν που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ) και 1956.

Μάλιστα, ως φίλαθλος της Φενέρμπαχτσε, όταν ρωτήθηκε από τον τότε πρόεδρο της ΑΕΛ, Δημήτρη Σολομωνίδη, τι χρώματα να φοράει η ομάδα, η οποία ήθελε να αποχωριστεί το μπλε - λευκό, πρότεινε το κίτρινο - μπλε του τουρκικού συλλόγου.

Το 1956, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατούσε στο νησί, αποχώρησε από την ΑΕΛ, ωστόσο έχει επιστρέψει πολλές φορές στα ελληνικά εδάφη. Κατά καιρούς, αποτελούσε εκπρόσωπο της φιλίας των δύο λαών σε αρκετές εκδηλώσεις και συνεντεύξεις Τύπου, ενώ έχει παραχωρήσει πολλές συνεντεύξεις στα ελληνικά.

Το 2015, στο πλαίσιο της παρουσίας του βιβλίου «Μαζί στη μάππα», δήλωσε περήφανος που είναι ΑΕΛίστας, τονίζοντας ότι στην επταετία που αγωνίστηκε στην ομάδα της Λεμεσού δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Σύσκεψη την Πέμπτη για τον τελικό κυπέλλου-Καθορίζεται ο αριθμός εισιτηρίων και η ώρα