«Δεν είχε οργάνωση στην Ομόνοια – Στη Σαλαμίνα παίζουμε ο ένας για τον άλλο»

Άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του καλεσμένου στην εκπομπή PASP Extra Time, Ρενάτο Μαργκάσα.

Ο ποδοσφαιριστής της Νέας Σαλαμίνας μιλάει για τη φετινή του πορεία, τις στιγμές που πέρασε στην Ομόνοια, την Εθνική Κύπρου, τα κυπριακά και την Κύπρο που νιώθει χώρα του αλλά και το μέλλον του πριν παίξει το καθιερωμένο Παιχνίδι Μνήμης.

Η εκπομπή είναι μια συνεργασία του ΠΑ.Σ.Π. και της AlfaSports.TV με Δωροθέτες το ΜΙΗΑ Bodytec studio στη Λεωφ. Στροβόλου, το ταξιδιωτικό γραφείο SeeYou Travel και τη NIVEA Men.
 
Για τη Νέα Σαλαμίνα: «Ήταν μία απόφαση για εμένα, την σκέφτηκα πολύ καλά. Μίλησα με τον κ. Μάκη, τον κ. Σάββα για τους στόχους της ομάδας και όλα αυτά που μου είπαν, ευτυχώς τα καταφέραμε. Παλεύουμε κάθε παιχνίδι για να κερδίσουμε. Εγώ προσωπικά νιώθω πολύ καλά εκεί, είμαστε μία οικογένεια. Παίζουμε ο ένας για τον άλλο, είναι πολύ καλό το κλίμα».
 
Τι μπορεί να πετύχει η Νέα Σαλαμίνα φέτος: «Η Σαλαμίνα θέλει να κερδίζει κάθε παιχνίδι. Είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο. Ξέρουμε πολύ καλά τι θέλουμε από κάθε παιχνίδι, τι πρέπει να κάνουμε, αλλά είναι δύσκολο το πρωτάθλημα στην Κύπρο και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Είσαστε ικανοποιημένοι με μία θέση στην εξάδα ή βλέπετε και πιο ψηλά: «Ναι θα είμαστε ικανοποιημένοι, αν μείνουμε στην εξάδα, αλλά ξέρουμε ότι έχουμε ακόμη δρόμο και πρέπει να συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο που παίζουμε τώρα, μέχρι το τέλος».
 
Τι θα ήθελε να αφήσει πίσω: «Είναι σημαντικό για εμένα να αφήσω πίσω την εικόνα του Μαργκάσα. Όλοι με ξέρουν, είμαι περισσότερο από δέκα χρόνια εδώ, σε κάθε παιχνίδι θα δίνω την ψυχή μου για την ομάδα, θα κάνω ότι μπορώ και θα δώσω το καλύτερο από τον εαυτό μου για να παίξω καλά εγώ και η ομάδα να φτάσει τους στόχους της».
 
Τι θα κάνει μετά το τέλος της καριέρας του: «Ξέρω πολύ καλά τι θέλω να κάνω. Θέλω να γίνω προπονητής. Θέλω να ξεκινήσω με τις ακαδημίες. Μου αρέσει πάρα πολύ με τα μωρά. Θέλω να ξέρω ακριβώς τι θέλω να κάνω στην Κύπρο. Έχω μιλήσει με κάποιους φίλους που θέλουν να με βοηθήσουν, αλλά είναι πολύ νωρίς για εμένα».
 
Τι είναι η Ομόνοια για εσένα: «Είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου, ποδοσφαιρικά μιλώ. Πίστεψα ότι θα τελειώσω την καριέρα μου εκεί, αλλά δυστυχώς κάποιοι δεν ήθελαν αυτό. Το ποδόσφαιρο συνεχίζει και η αγάπη για το ποδόσφαιρο είναι πιο πάνω από όλες τις ομάδες».
 
Αν νιώθει πικρία για τον τρόπο που έφυγε: «Δεν μου αρέσει να κρατάω κακία μέσα μου. Ο καθένας κάνει αυτά που θέλει και εγώ έκανα πάντα το καλό για την ομάδα. Αυτοί που μου έκαναν όλη τη κουβέντα, αυτά που πέρασα εγώ, τα αφήνω πίσω και εγώ βλέπω πάντα μπροστά».
 
Για την έκβαση της υπόθεσης: «Ακόμα περιμένουμε το δικαστήριο από τον κ. Πέτεφ, αφού δεν μπορώ να αφήσω όλα αυτά που έγιναν και να μην κάνω τίποτα. Ήταν μία δύσκολη περίοδος για εμένα, ήταν το χειρότερο επειδή δεν μπορούσα ούτε να κάνω προπόνηση με την ομάδα χωρίς κανένα λόγο. Δύο-τρεις εβδομάδες μετά από αυτό που έγινε, είχα πρόταση για να φύγω, ανανέωσα το συμβόλαιό μου για άλλα δυόμιση χρόνια και δεν περίμενα να μου συμβεί αυτό».

Αν ο ίδιος θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό στην Ομόνοια: «Η οργάνωση. Δεν είχαμε μέχρις στιγμής επειδή τώρα νομίζω ότι άλλαξε, αλλά η οργάνωση μέσα στην ομάδα δεν ήταν καθόλου καλή».
 
Για την Εθνική Κύπρου και αν μπορεί να ανέβει επίπεδο: «Θέλουμε να κάνουμε αυτό το βήμα, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, επειδή και οι άλλες ομάδες είναι δυνατές ομάδες, αλλά πιστεύω ότι έχουμε ταλέντο στην Κύπρο και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί με τον κόσμο. Επειδή έχουμε και αυτό το πρόβλημα, που ο κόσμος δεν θα έρθει στα παιχνίδια μας, αλλά είναι σημαντικό να είμαστε όλοι μαζί για να πετύχουμε αυτό το βήμα. Και στο πρωτάθλημα πρέπει οι ομάδες μας να καταλάβουν ότι είναι σημαντικό οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές να έχουν την ευκαιρία να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα».

Δειτε Επισης

Την Τετάρτη η μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν το Super Cup
Με ισοπαλία 2-2 έληξε η αναμέτρηση ΑΕΚ-Εθνικού Άχνας
Με νίκες προχώρησαν ΠΑΦΟΣ και ΑΠΟΕΛ-Έριξαν τριάρες σε ΑΕΛ και Σαλαμίνα
Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου