Απόλλων: Ξεπουπούλιασε τους «αετούς»!

Λίγες ώρες μετά το διπλό της ΑΕΚ στη Ζυρίχη ο Απόλλωνας μετέτρεψε τη βραδιά σε ονειρική για την Κύπρο, καθώς κατέβαλε 2-0 τη Λάτσιο στο ΓΣΠ και πανηγύρισε και αυτός την πρώτη νίκη του στο τρέχον Γιουρόπα Λιγκ αποκτώντας συνάμα προβάδισμα έναντι της Μαρσέιγ για πλασάρισμα στην τρίτη θέση του ομίλου του.

Αυτή η νίκη ήταν για το σύλλογο της Λεμεσού η πρώτη του στην κύρια φάση της διοργάνωσης μετά το εντός έδρας 3-2 επί της Ζυρίχης 18 Σεπτεμβρίου 2014 και έθεσε τέλος σ’ ένα σερί 15 αναμετρήσεων δίχως νίκη στους ομίλους (0-4-11). Οι «κυανόλευκοι» πανηγύρισαν συνάμα και την πρώτη επιτυχία κυπριακής ομάδας απέναντι σε ιταλικό σύλλογο μετά από 26 αναμετρήσεις (0-6-19).
 
Γκολ-χάιλαϊτ από Φοπαλά!
Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήταν το σουτ του Μπερίσα που πέρασε ελάχιστα άουτ (17’), ωστόσο το χάϊλαιτ της βραδιάς ήλθε σχεδόν ένα τέταρτο αργότερα: από εκτέλεση κόρνερ ο Πέδρο σέντραρε στην περιοχή, όπου ο Φοπαλά παρά το μαρκάρισμα του Λουίς Φελίπε έκανε ένα άκρως εντυπωσιακό ψαλιδάκι «καρφώνοντας» την μπάλα στα δίχτυα του Πρότο για το 1-0 (31’)!
 
Το «τέλειωσε» ο Μάρκοβιτς!
Η Λάτσιο απείλησε με ισοφάριση στο 50’, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Κατάλντι η μπάλα χτύπησε στο τείχος κι έφυγε λίγο δίπλα από την εστία του Βάλε, ενώ ο Απόλλων έφτασε κοντά στο 2-0 στο 61’, όμως η λόμπα του Σκέμπρι ήταν αδύναμη.

Παρά την είσοδο των Ρόσι και Λούλιτς οι Ιταλοί δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Βάλε, ενώ οι νεοσειελθόντες Μάγκλιτσα και Παπουλής έκαναν τη διαφορά, καθώς στο 82’ συνδυάστηκαν και ο Ελλαδίτης έδωσε πάσα «πάρε-βάλε» στον Μάρκοβιτς που σε κενή εστία πέτυχε το 2-0.
 
ΑΠΟΛΛΩΝ - ΛΑΤΣΙΟ         2-0
Γήπεδο: ΓΣΠ
Σκόρερ: 31’ Φοπαλά, 82’ Μάρκοβιτς
Κίτρινες: Ρομπέρζ, Μάγκλιτσα / Μούρτζια
ΑΠΟΛΛΩΝ (3-4-1-2): Βάλε - Σπόλιαριτς, Ρομπέρζ, Ουεντραόγκο - Πέδρο, Κυριάκου, Σατσέτι, Σουμά - Σαρδινέρο (78’ Ζελάγια) - Σκέμπρι (66’ Παπουλής), Φοπαλά (66’ Μάγκλιτσα).
ΛΑΤΣΙΟ (3-5-2): Πρότο - Μπάστος (60’ Λούλιτς), Φελίπε, Ατσέρμπι - Κάσερες, Μούρτζια (60’ Ρόσι), Κατάλντι, Μπερίσα, Ντουρμίσι - Κορέα, Καϊσέδο.
 

Δειτε Επισης

Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη