Ένας Κοφί να τον πιεις στο ποτήρι και ένας Στρέπελ με… καρύδια!

Ώρα 17:00, απόγευμα Κυριακής. Η Ανόρθωση μέσω της επίσημης σελίδας της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτά την ενδεκάδα του αγώνα με τον Ερμή. Κοιτάζοντας την ενδεκάδα το μάτι κόλλησε στον ποδοσφαιριστή που επέλεξε ο Γιούργκεν Στρέπελ για τη θέση δίπλα στον Ρούμπεν Ράγιος. Το «οκτάρι» που λένε και στα παλιά  ποδοσφαιρικά στέκια.
 
Έρβιν Κοφί, έδειχνε το γράφημα. Οι Ανορθωσιάτες έκλεισαν για μια στιγμή τα μάτια τους για να σιγουρευτούν και μετά γέμισαν το κεφάλι τους με ερωτηματικά. Πώς ένας δεξιός μπακ, αφού για αυτή τη θέση αποκτήθηκε πέρυσι ο Γάλλος θα παίξει ως «οκτάρι»; Ξέμεινε ο Στρέπελ και έβαλε όποιον είδε μπροστά του; Κάνει πλάκα η Ανόρθωση;
 
Το παιχνίδι ξεκίνησε μια περίπου ώρα αργότερα και στις πρώτες μπαλιές όλοι κοίταζαν διστακτικά τον Γάλλο, ο οποίος έψαχνε τα πατήματα του σε μια θέση που θα αγωνιζόταν για πρώτη φορά από τη μέρα που πήγε στην Ανόρθωση.
 
Λίγα λεπτά αργότερα ο Κοφί πήρε τα πρώτα χειροκροτήματα για τις ενέργειες και τα τρεξίματα του. Μετά το εικοσάλεπτο, κάποιοι άρχισαν να τρίβουν τα μάτια τους ως σαν να μην πιστεύουν αυτό που έβλεπαν. Ο δεξιός οπισθοφύλακας ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του γηπέδου και έσπρωχνε και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
 
Σαν να μην έφταναν τα υπόλοιπα ο Γάλλος πήρε μια εξαιρετική πάσα από τον Κατσαράβα στο 60' και τέλειωσε τη φάση ως φορ περιοχής. Δεν ήταν τυχαία μάλιστα η συγκεκριμένη φάση, αφού πέραν του γεγονότος ότι η Ανόρθωση ουσιαστικά σκότωσε το παιχνίδι βγήκε στην επιφάνεια και η ψυχολογία που φαίνεται ότι κουβαλούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μετά την έλευση Στρέπελ.
 
Ο Κοφί λοιπόν θα μπορούσε να πασάρει στον ξεμαρκάριστο Ντούρις για να γράψει με ευκολία το 2-0, ωστόσο επέλεξε να το πράξει μόνος του κάτι που δείχνει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του αλλά και ότι έχει τα τελειώματα, που όπως και να το κάνουμε χρειάζονται σε ένα «οκτάρι».
 
Ο Κατσαράβα τις ασίστ, ο Κοφί MVP
Μπορεί ο Νίκα Κατσαράβα να έδωσε δύο γκολ πάρε βάλε σε Ντούρις και Κοφί, όμως ο κόσμος αναγνωρίζοντας την προσπάθεια του Γάλλου σε μια θέση που έπαιζε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι.
 
Στην ψηφοφορία που έκανε η Ανόρθωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην οποία ψήφισαν περίπου 650 Ανορθωσιάτες κέρδισε πανηγυρικά  τον συνυποψήφιο του με 68% έναντι 32%.
 
Πουλά τρέλα ο Στρέπελ
Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τις επιτυχίες της Ανόρθωσης έχει φυσικά και ο Γιούργκεν Στρέππελ. Ο Ολλανδός πουλά πραγματικά τρέλα, αφού τζογάρει ως σαν να παίζει το τελευταίο του χαρτί σε κάθε παιχνίδι. Όπως λέει και το μότο των ΛΟΚατζήδων, «ο τολμών νικά» και ο Στρέπελ τόλμησε πολλά πράγματα μέχρι σήμερα.
 
Για παράδειγμα, τόλμησε να κρατήσει τον Δημητρίου κάτω από τα δοκάρια μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και δεν γυρίζει καν να κοιτάξει τον Βάργκιτς στον πάγκο.
 
Τόλμησε να βάλει τον Ντούρις αριστερό χαφ, παρότι είναι στράικερ και δεν άκουσε τον Σλοβάκο που έλεγε σε συνέντευξη του προ ημερών ότι η θέση του είναι στην κουφή της επίθεσης.
 
Τόλμησε να βάλει τον Εγγλέζου «οκτάρι» με την Ομόνοια και την Κυριακή τον Κοφί. Για να μην ξεχάσουμε και τον Ντουγκλάο που στην προπόνηση έπαιζε ως κεντρικός επιθετικός σύμφωνα με βίντεοπου ανήρτησε και πάλι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η επίσημη Ανόρθωση.
 
Ο Ολλανδός εάν ήταν έστω και σε μια επιλογή του λανθασμένος θα έπεφταν οι προπονητές της κερκίδας να τον φάνε. Γιατί σπαταλάει τον Ντούρις στο άκρο της επίθεσης, γιατί αφήνει τον μικρό στο τέρμα, γιατί έβαλε τον Κοφί «οκτάρι», γιατί μεγάλωσε η τρύπα του όζοντος και γιατί οι Τούρκοι προβαίνουν σε παραβιάσεις στο Αιγαίο. Ο Ολλανδός θα έφταιγε σε όλα, δυστυχώς αυτό έχει η νοοτροπία μας και γι'αυτό δεν πάμε μπροστά.
 
Είναι σίγουρο ότι ο Ολλανδός θα κάνει λάθη στο πλάνο του και έκανε, αλλά όταν το κατάλαβε δεν έψαξε για δικαιολογίες, αλλά έκανε αλλαγές χωρίς να τον νοιάζει αν ήταν ο Λαβόρδε ή ο Μικελτάντζε αυτός που θα έφευγε νωρίς από το γήπεδο. Δείχνει ότι κάνει κουμάντο στα αποδυτήρια και ξέρεικαλά πως να αλλάξει το ρουν ενός αγώνα.
 
Μπορεί η Ανόρθωση να μην παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά ποιος νοιάζεται; Οι βαθμοί να μπαίνουν στο τσουβάλι και ας φωνάζουν αυτοί που θέλουν να βλέπουν την Μπαρτσελόνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Έτσι κι αλλιώς στο τέλος η σούμα θα βγει απ' τους βαθμούς και όχι πως τους κατέκτησες.

Δειτε Επισης

Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Σύσκεψη την Πέμπτη για τον τελικό κυπέλλου-Καθορίζεται ο αριθμός εισιτηρίων και η ώρα
«Η ΑΕΚ μπορεί να έχει κάποιους παίκτες πιο ποιοτικούς, όμως ο ΑΠΟΕΛ είναι καλύτερος ως σύνολο»
To πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής στη δεύτερη κατηγορία
Στην Περιστερώνα τις 26 Απριλίου ο τελικός Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Μίλησε για το μέλλον του ο Πίττας και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ΑΪΚ
Σε επαφές με τον Τάνκοβιτς για ανανέωση η Πάφος-Αναμένονται εξελίξεις