Ο Τραμετσάνι εμπνεύστηκε από τον Σωφρόνη!

Είτε λόγω βαθμολογικής (και όχι μόνο) πίεσης είτε λόγω των διαθέσιμων ποδοσφαιριστών ο Πάολο Τραμετσάνι επέλεξε για το ντέρμπι κορυφής της περασμένης Δευτέρας την πιο επιθετική προσέγγιση που έχει παρουσιάσει ο ΑΠΟΕΛ επί των ημερών του.

Δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητήσει οποιοσδήποτε ότι ο Ιταλός έλεγε αλήθεια, όταν μετά το 5-1 χαρακτήριζε τον Απόλλωνα ως την καλύτερη ομάδα στην Κύπρο αυτήν την περίοδο. Από την άλλη, υπάρχει βάσιμος λόγος να πιστέψει κάποιος ότι ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ όχι απλώς διάβασε εξονυχιστικά τον αντίπαλό του, αλλά εμπνεύστηκε κιόλας από αυτόν.

Στα δύο συνεχόμενα παιχνίδια του στο ΓΣΠ με Φρανκφούρτη και Λάτσιο ο Σωφρόνης Αυγουστή παρέταξε τον Απόλλωνα σε σχηματισμό 3-4-1-2, προκειμένου να κοιτάξει στα μάτια τους ποιοτικότερους αντιπάλους του. Απέναντι στους εξαιρετικά φορμαρισμένους Γερμανούς αυτή η τακτική δεν απέδωσε τους αναμενόμενους καρπούς, τους οποίους όμως οι «κυανόλευκοι» έδρεψαν κόντρα στη Λάτσιο.

Ο Τραμετσάνι το είδε, το επεξεργάστηκε και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτός ήταν ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης μιας πιο δεμένης και φορμαρισμένης ομάδας. Αποδείχθηκε η σωστή επιλογή. Ο σχηματισμός, η στελέχωση της ενδεκάδας (με φορ τους ταχύτατους Τάμαρι, Νατέλ και όχι τον ντε Βινσέντι) και προ πάντων ο (επιθετικός) προσανατολισμός του ΑΠΟΕΛ αιφνιδίασαν τον Απόλλωνα, ο οποίος αντιμετωπίστηκε με τα ίδια του τα όπλα.

Στο τέλος της ημέρας, το ταμπλό έγραψε πως η ώς τώρα καλύτερη (τακτικά) ιδέα του προπονητή του ήταν εμπνευσμένη από τον ομόλογό του στον Απόλλωνα.

Δειτε Επισης

Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου