Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Ο Τραμετσάνι εμπνεύστηκε από τον Σωφρόνη!

  06/12/2018 18:31
Ο Τραμετσάνι εμπνεύστηκε από τον Σωφρόνη!
Η τακτική-ματ του Ιταλού στο ντέρμπι κορυφής ήταν παρμένη από τον αντίπαλό του

Ο Τραμετσάνι εμπνεύστηκε από τον Σωφρόνη!

  06/12/2018 18:31
Είτε λόγω βαθμολογικής (και όχι μόνο) πίεσης είτε λόγω των διαθέσιμων ποδοσφαιριστών ο Πάολο Τραμετσάνι επέλεξε για το ντέρμπι κορυφής της περασμένης Δευτέρας την πιο επιθετική προσέγγιση που έχει παρουσιάσει ο ΑΠΟΕΛ επί των ημερών του.

Δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητήσει οποιοσδήποτε ότι ο Ιταλός έλεγε αλήθεια, όταν μετά το 5-1 χαρακτήριζε τον Απόλλωνα ως την καλύτερη ομάδα στην Κύπρο αυτήν την περίοδο. Από την άλλη, υπάρχει βάσιμος λόγος να πιστέψει κάποιος ότι ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ όχι απλώς διάβασε εξονυχιστικά τον αντίπαλό του, αλλά εμπνεύστηκε κιόλας από αυτόν.

Στα δύο συνεχόμενα παιχνίδια του στο ΓΣΠ με Φρανκφούρτη και Λάτσιο ο Σωφρόνης Αυγουστή παρέταξε τον Απόλλωνα σε σχηματισμό 3-4-1-2, προκειμένου να κοιτάξει στα μάτια τους ποιοτικότερους αντιπάλους του. Απέναντι στους εξαιρετικά φορμαρισμένους Γερμανούς αυτή η τακτική δεν απέδωσε τους αναμενόμενους καρπούς, τους οποίους όμως οι «κυανόλευκοι» έδρεψαν κόντρα στη Λάτσιο.

Ο Τραμετσάνι το είδε, το επεξεργάστηκε και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτός ήταν ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης μιας πιο δεμένης και φορμαρισμένης ομάδας. Αποδείχθηκε η σωστή επιλογή. Ο σχηματισμός, η στελέχωση της ενδεκάδας (με φορ τους ταχύτατους Τάμαρι, Νατέλ και όχι τον ντε Βινσέντι) και προ πάντων ο (επιθετικός) προσανατολισμός του ΑΠΟΕΛ αιφνιδίασαν τον Απόλλωνα, ο οποίος αντιμετωπίστηκε με τα ίδια του τα όπλα.

Στο τέλος της ημέρας, το ταμπλό έγραψε πως η ώς τώρα καλύτερη (τακτικά) ιδέα του προπονητή του ήταν εμπνευσμένη από τον ομόλογό του στον Απόλλωνα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας