Ο Φακούντο κυνηγά τον Φερνάντο!

Το περασμένο Σάββατο στο «Τάσος Μάρκου» το σερί συνεχίστηκε: ο Φακούντο Περέιρα σκόραρε και ο Απόλλωνας νίκησε. Για όγδοη φορά σε 11 παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει δώσει έως τώρα ο σύλλογος της Λεμεσού.
 
Και, προφανώς, δεν είναι συμπτωματικό ότι στις τρεις αγωνιστικές που ο Αργεντινός έχει μείνει «άσφαιρος» (Δόξα, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ) η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή δεν έχει νίκη κι έχει πετάξει συνολικά οκτώ βαθμούς.
 
Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός αριθμεί πλέον 10 τέρματα σε 11 αγώνες, ωστόσο βάση λεπτών συμμετοχής (796) ο μέσος όρος επαφής του με τα δίχτυα ανέρχεται στα 79,6 λεπτά. Αν μάλιστα καταφέρει να βελτιώσει αυτήν την επίδοση στη συνέχεια, είναι πολύ πιθανό να προσπεράσει τον συμπατριώτη του Φερνάντο Καβενάγκι.
 
Την περίοδο 2015/16 ο διάσημος Αργεντινός επιθετικός μέτρησε 19 τέρματα σε 18 παιχνίδια πρωταθλήματος με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Στα πρώτα 11 παιχνίδια του είχε πανηγυρίσει 15 τέρματα μέσα σε μόλις 757 λεπτά συμμετοχής, σκόραρε δηλαδή κάθε 50,4 λεπτά!
 
Επί του παρόντος ο Περέιρα απέχει πολύ απ’ αυτήν την επίδοση, ωστόσο ο Καβενάγκι στα επόμενα επτά παιχνίδια έως τον τραυματισμό του σημείωσε τέσσερα τέρματα, με αποτέλεσμα ο μέσος όρος σκοραρίσματός του να ανέλθει στα 67,7 λεπτά.
 
Αυτή η επίδοση είναι πολύ πιο προσιτή για τον Περέιρα, αν σκοράρει πιο συχνά στις επόμενες αγωνιστικές. Ακόμη κι αν απλώς την προσεγγίσει, δίχως να την ξεπεράσει, θα είναι αξιοθαύμαστο, καθώς σε αντίθεση με τον Καβενάγκι δεν είναι επιθετικός περιοχής ούτε ο βασικός αποδέκτης της τροφοδότησης των συμπαικτών του.

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς