«Ο διαιτητής ήταν κοντά, γιατί επενέβη ο βοηθός στο πέναλτι της Ομόνοιας

Την πιο σημαντική φάση του παιχνιδιού Αλκή-Ομόνοια, με τη λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι υπέρ των πρασίνων στο 75' της αναμέτρησης ανέλυσε ο πρώην διαιτητής, Γιαννάκης Κυπριανίδης στην εκπομπή «Άκου τη φάση» του Super Sport FM 104.0.

Η ανάλυση της συγκεκριμένης φάσης:

«Ήταν σωστά τα οφσάιντ που υπέδειξαν οι δυο βοηθοί Βίκτωρος και Εγγλέζου. Το μεγάλο λάθος που έγινε ήταν στο 75΄ όταν ο διαιτητής σε μια μακρινή μπαλιά της Ομόνοιας ο αμυντικός της Αλκής γέρνει και παίζει τη μπάλα με το σκληρό μέρος του ώμου και δίνει πέναλτι. Ο αμυντικός κάνει κίνηση που παραπλανεί. Ο διαιτητής έδωσε κόρνερ και άκουσε οδηγίες από το βοηθό που τον παρότρυνε να δώσει χέρι και το πιο τραγικό εντός περιοχής. Ο βοηθός φαίνεται ότι την ώρα που γίνεται η παράβαση βλέπει καθαρά ότι είναι εκτός και υπέδειξε στον διαιτητή να το δώσει εντός. Δεν ήταν συγκεντρωμένος. Αφού ο διαιτητής ήταν κοντά γιατί επενέβη ο βοηθός και του είπε να δώσει και χέρι και παράβαση εντός περιοχής; Από τη στιγμή που είχαν όλη την ευχέρεια του χρόνου, μπορούσε ο διαιτητής να μιλήσει πιο καλά με το βοηθό του και να του πει ότι εγώ είδα ότι δεν είναι χέρι και εκτός περιοχής και να του εξηγήσει τη δική του θέση. Είχαν το χρόνο να διαβουλευτούν».

Που καταλογίζεται η ευθύνη: «Ναι μεν βαραίνει τον βοηθό η ευθύνη αλλά και ο Αναστασίου δεν αξιολόγησε καλά την φάση. Για να δεχθεί με τόση ευκολία να αλλάξει την απόφαση του σημαίνει ότι δεν ήταν συγκεντρωμένος. Είναι από τους βοηθούς που δεν μας συνήθισε σε τέτοια λάθη ο Βίκτωρος ο οποίος έπαιξε σε δύσκολα παιχνίδια με επιτυχία».

Πρέπει να πάρουν και οι δύο απροβίβαστο βαθμό; «Ναι. Και οι δύο φέρουν ευθύνη».

Δειτε Επισης

Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»