ΑΕΚ: Και ένα, και δύο, και τρία… κίνητρα!

Όπως και την περίοδο 2011/12, όταν είχε επιτευχθεί η παρθενική πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, το ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ τερματίζεται και αυτή τη χρονιά στο 12ο παιχνίδι. Η αποψινή αναμέτρηση με τη Λεβερκούζεν στο ΓΣΠ δεν κρίνει μεν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, θα καθορίσει όμως το τελικό πλασάρισμα και των δύο ομάδων.

Με την εκτός έδρας επιτυχία απέναντι στη Ζυρίχη η κυπελλούχος είναι αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση, την οποία θα καταλάβει, αν φέρει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τη Λουντογκόρετς. Υπενθυμίζεται ότι προ επταετίας οι Λαρνακείς είχαν τερματίσει τέταρτοι, συνεπώς έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν το πλασάρισμά τους.

Το ίδιο ισχύει και για τη βαθμολογική τους συγκομιδή, καθώς τη σεζόν 2011/12 είχαν συλλέξει -όπως και τώρα- πέντε βαθμούς, άρα με θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Μπάγερ οι «κιτρινοπράσινοι» θέτουν ρεκόρ στην ευρωπαϊκή ιστορία τους.

Σημαντικό κίνητρο αποτελεί ασφαλώς και το οικονομικό, καθώς ενδεχόμενη επικράτηση επί των «ασπιρινών» θα βάλει στο ταμείο άλλα €570.000, τα οποία θα διευκολύνουν περαιτέρω την αποπεράτωση των έργων στην ΑΕΚ-Αρένα για την αναβάθμισή της στο επίπεδο 4 (κατάλληλο για τη φιλοξενία αγώνων και στη φάση των ομίλων).

Τέλος, σε ατομικό επίπεδο, ο Ιβάν Τριτσκόφσκι (θα) έχει την ευκαιρία να βελτιώσει περαιτέρω τις επιδόσεις-ρεκόρ του στο σκοράρισμα. Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη ο κορυφαίος σκόρερ κυπριακών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης, καθώς και ο πιο παραγωγικός στη διάρκεια μιας ευρωπαϊκής σεζόν.
 

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς