Ομόνοια: «Ξέρουμε τη λογική και τη νοοτροπία στον ΑΠΟΕΛ…»

Σε διεργασίες για την οριστικοποίηση του νέου μοντέλου λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος αλλά και για την ενίσχυση της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου βρίσκεται η Ομόνοια, σύμφωνα με τον Ανδρέα Δημητρίου. Στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» του ΣΠΟΡ FM 95.0 ο εκπρόσωπος Τύπου των «πρασίνων» τοποθετήθηκε για…
 
…τη λύση της συνεργασίας με τον Άνχελ Γκόμεθ: «Είναι μια συνεργασία που έχει ολοκληρωθεί. Η Ομόνοια έχει περάσει στην επόμενη μέρα μετά και την κοινή συναίνεση λύση της συνεργασίας. Μαζί του αποχώρησε και ο στενός συνεργάτης του, Μανέλ Μπεναβέντε, και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα τους. Η αυστηρή αυτοκριτική μας βοήθησε να εντοπίσουμε τους τομείς που θα πρέπει να εστιάσουμε για να επανέλθει η Ομόνοια εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεται. Έγιναν πολλά και θα ακολουθήσουν κι άλλα. Θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση για το πώς θα λειτουργήσει το νέο μοντέλο λειτουργίας. Γίνονται διάφορες σκέψεις και ενέργειες και, μόλις ολοκληρωθούν, θα ενημερώσουμε επίσημα».
 
…τα μεταγραφικά: «Πρόθεση είναι να ενισχυθεί η ομάδα. Αναζητούμε παίκτες που θα πληρούν τα κριτήρια που τέθηκαν σύμφωνα με την αγωνιστική φιλοσοφία που θέλουμε να έχει η Ομόνοια. Η διαδικασία εντοπισμού και αξιολόγησης ποδοσφαιριστών προχωρά κανονικά. Δεν θα σχολιάζουμε ψιθύρους και δημοσιεύματα που αφορούν το μεταγραφικό, εκτός και εάν συντρέχει σοβαρός λόγος. Θέλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις επιλογές μας. Στο παρόν στάδιο αυτά τα χειρίζεται ο προπονητής με τους συνεργάτες του. Το σημαντικό δεν είναι ποιοι παίκτες προτείνονται, αλλά ποιοι προκρίνονται για να γίνουν επαφές».

…τον Μότα και την επανεγγραφή του: «Θα μείνω στη δήλωση που έχει κάνει ο προπονητής πριν 2-3 βδομάδες που είχε πει ότι η πρώτη κίνηση για τον Ιανουάριο είναι ο Μότα».
   
…το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ: «Κατ’ αρχήν στόχος είναι η νίκη. Έρχεται σε μια χρονική συγκυρία που ο ΑΠΟΕΛ διανύει την καλύτερη αγωνιστικά περίοδο, ενώ εμείς επιχειρούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Το παιχνίδι μας προσφέρει την ευκαιρία να κάνουμε βήμα ανάκαμψης και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Ο αντίπαλος έχει συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, κάποια εκ των οποίων κρίνονται ως δυνατά και κάποια άλλα ως αδυναμίες. Επιπλέον, ξέρουμε τη λογική και τη νοοτροπία, με την οποία στον ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζουν πάντα τα παιχνίδια με την Ομόνοια. Ξέρουμε πως το να κερδίσουν την Ομόνοια πάντα αποτελεί γι’ αυτούς ισχυρότατο κίνητρο, το οποίο υπερνικά ακόμη και το βαθμολογικό. Προετοιμαζόμαστε για όλα αυτά με συγκέντρωση και καθαρό μυαλό, στοιχεία που θέλουμε να έχουμε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας στοχεύοντας τους τρεις βαθμούς».
 
…τα αγωνιστικά δεδομένα: «Εκτός σχεδιασμών θα είναι σίγουρα οι Χριστοφή, Μανρίκε και Γκρίνιτζ. Απ’ εκεί και πέρα, οι επιλογές θα γίνουν από τον κ. Αναστασίου ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα και την αγωνιστική κατάσταση του κάθε παίκτη. Ο Ζίβετς έχει επιστρέψει και μένει να μπει στο γήπεδο να καταγράψει λεπτά συμμέτοχης».
 
…τον Χριστοφή αν υπάρχει ενδεχόμενο επέμβασης: «Δεν έχω ενημέρωση για επέμβαση, αλλά νομίζω δεν έχει συζητηθεί τέτοιο θέμα. Έχει ξεκινήσει την αποθεραπεία του. Θα χρειαστεί χρόνο και να νιώσει τη δική μας συμπαράσταση. Κανείς δεν πιστεύει ότι ο ποδοσφαιριστής τραυματίζεται ηθελημένα. Εμείς θα τον βοηθήσουμε να επιστρέψει δυνατός πίσω».
 
…τον κόσμο στο ντέρμπι: «Η ομάδα χρειάζεται τη συμπαράσταση του κόσμου της σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι. Είναι σημαντικό την προσπάθεια για νίκη να την κάνουμε όλοι μαζί. Κατανοούμε τα συναισθήματα του κόσμου από την πορεία της ομάδας, ωστόσο πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια σε όλους τους τομείς, χρειάζεται χρόνος. Μια νίκη την Κυριακή θα μας βοηθήσει αρκετά. Η προπώληση συνεχίζεται. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής θα έχουμε την πρώτη ένδειξη για την προσέλευση».
 
…το αν έχει προγραμματιστεί οτιδήποτε πριν από το παιχνίδι που αφορά ανθρωπιστικά θέματα: «Δεν υπάρχει προγραμματισμένο και κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου που εστιάσαμε σε άλλους τομείς, αυτό το σκηνικό. Ευχόμαστε να υπάρχουν οι συνθήκες για να το επαναλάβουμε».
 
Καταληκτικό σχόλιο: «Δεν χρειάζεται να λεμέ μεγάλα λόγια. Μέσα από αυτοκριτική έχουμε εστιάσει τι πρέπει να διορθώσουμε για να επιστρέψει εκεί που η Ομόνοια έπρεπε να είναι ήδη. Δεν έχουμε αμφιβολία ότι με το μακροπρόθεσμο πλάνο μας θα επιστρέψει η Ομόνοια εκεί που την θέλουμε. Σιγά-σίγα θα μπει η Ομόνοια στο σωστό δρόμο».

Δειτε Επισης

Η άποψη του Χαρίτου για τη φετινή Ομόνοια-«Τέταρτο φαβορί για τον τίτλο, 2η ή 3η θέση είναι εφικτός στόχος»
Συνέδριο για το Υγιές Ποδοσφαίρο με διεθνείς ποδοσφαιριστές και Τιμούρ
Tην Τετάρτη ο τρίτος τελικός ανάμεσα σε ΑΕΛ και Ομόνοια
Πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ελπίδων ενόψει Σουηδίας και Αυστρίας
«Είμαστε η πιο συνεπής ομάδα, εάν συνεχίσουμε να κερδίζουμε είναι ευκαιρία για το πρωτάθλημα»
O προγραμματισμός της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025
Άρχισε την προετοιμασία της για τους αγώνες με Λετονία και Σερβία η Εθνική
Νίκησε την Ανόρθωση και πιέζει τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ
Επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας και έφυγε νικητής από το Δασάκι ο Εθνικός
Η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Παπαδόπουλος»