«Ο ΑΠΟΕΛ έχει μεγαλύτερους προϋπολογισμούς, αυτά πρέπει να αντιπαραβάλουμε…»

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Ομόνοιας, Ανδρέας Χαρίτου, σχολιάζει στην επίσημη ιστοσελίδα των πρασίνων το επικείμενο ντέρμπι, τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητές του και τον ρόλο του κόσμου.

Για το ντέρμπι: «Είναι ένα τοπικό ντέρμπι, οι ομάδες της Λευκωσίας, οι πιο ιστορικές της Κύπρου. Αν εξαιρέσουμε τα τελευταία χρόνια που δυστυχώς για την ομάδα μας περνά μια κρίση έχει επικρατήσει στην ιστορία να είναι το κλασικό ντέρμπι του κυπριακού πρωταθλήματος».
 
Αν επηρεάζει η κατάσταση των δύο ομάδων: «Έχουμε συνηθίσει να λέμε ότι σε τέτοιου είδους παιχνίδια δεν παίζει ρόλο η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων ή η βαθμολογική τους θέση, παρόλο που το αρνητικό σερί που έχουμε τα τελευταία χρόνια μάλλον τείνει να διαψεύσει αυτή τη θεωρία, πιστεύω δεν παίζει τόσο ρόλο η κατάσταση, επειδή εξαρτάται από τους παίκτες πώς θα αντιμετωπίσουν το παιχνίδι. Με τι ψυχολογία, τι θέληση, τι πάθος. Αν υπάρχουν αυτά, ακόμη και από την ομάδα που είναι πιο αδύναμη τη δεδομένη στιγμή, τότε γίνεται ένα ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης».
 
Η συμβουλή του προς τους παίκτες: «Με το πάθος, τη θέληση, το πείσμα, με το πολύ τρέξιμο, με την αυτοσυγκέντρωση. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αντιπαραβάλουμε απέναντι στον ΑΠΟΕΛ που όντως έχουν την ποιότητα γιατί ξέρουμε ότι έχουν τους μεγαλύτερους προϋπολογισμούς εδώ και χρόνια».
 
Για το ντέρμπι που θυμάται: «Υπάρχουν αρκετές στιγμές. Και καλές και κακές. Απλά εγώ θέλω να θυμούμαι ότι ήμουν μέλος της ομάδας που έχουμε πετύχει την πιο ευρεία νίκη σε βάρος του ΑΠΟΕΛ.. Αυτό έγινε τη σεζόν 88-89, συγκεκριμένα 6 του Νοέμβρη του 88’ θυμάμαι, γιατί ήταν και η επέτειος των αρραβώνων μου. Ήμασταν ήδη τρεις-τέσσερις βαθμούς πίσω από τον ΑΠΟΕΛ, τους νικήσαμε μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση με 5-0 και στο τέλος της χρονιάς κατακτήσαμε και το πρωτάθλημα. Νιώθω περήφανος γιατί ήμουν μέλος εκείνης της ομάδας».
 
Πώς ήταν η ατμόσφαιρα σε εκείνο το παιχνίδι: «Η αλήθεια είναι ότι ήταν από τα λίγα ντέρμπι εκείνης της εποχής που δεν ήταν κατάμεστο το γήπεδο γιατί η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά και δεν είχε έρθει αρκετός κόσμος. Πιστεύω ότι πολλοί θα το έχουν μετανιώσει που έλειψαν από εκείνο το παιχνίδι. Η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική, πανηγυρική. Ήταν αρχές του πρωταθλήματος, ήταν ο πρώτος γύρος ακόμα, όμως η πορεία μας ήταν καλή και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Βασικά ο Απόλλωνας ήταν ο αντίπαλός μας μέχρι το τέλος, όχι ο ΑΠΟΕΛ».
 
Ο ρόλος του κόσμου σε τέτοια παιχνίδια: «Είναι σημαντικός. Δεν θα έλεγα ότι είναι καθοριστικός, αλλά είναι σημαντικός. Βοηθάει τους παίκτες ένα γεμάτο γήπεδο. Τους κάνει να έχουν κίνητρο, να παίξουν, να τρέξουν, να παλέψουν και πιστεύω ότι, μιλώντας για τη δική μας την ομάδα, ότι ο κόσμος έχει ρόλο να παίξει. Το κάθε όπλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, να το χρησιμοποιήσουμε. Για εμάς ο κόσμος μας είναι ένα όπλο. Μπορεί ο κόσμος να δώσει στους παίκτες και στην ομάδα εκείνο το θάρρος, το κουράγιο με την υποστήριξή τους για να δώσει εκείνο το παραπάνω που μπορούν ούτως ώστε να καλυφθούν οι οποιεσδήποτε αδυναμίες παρουσιάζονται».
 
Αν θα είναι στο γήπεδο: «Ανελλιπώς. Μέσα, έξω είμαι στα γήπεδα, ανεξάρτητα από την πορεία της ομάδας δεν μπορώ να διανοηθώ τον εαυτό μου ότι δεν θα είμαι στο γήπεδο. Παρότι πονώ και πικραίνομαι δεν χάνομαι παιχνίδ黨.
 
Μήνυμα στον κόσμο: «Ο κόσμος πρέπει να σταθεί δίπλα στην ομάδα. Είναι αλήθεια ότι η εικόνα της ομάδας τα τελευταία χρόνια είναι μέτρια, αλλά δεν πρέπει να την εγκαταλείψει ο κόσμος, να την αφήσει στην τύχη της γιατί είναι ίσως το μοναδικό στήριγμά της. Μπορεί να έχουμε, με τα νέα δεδομένα, μίαν οικονομική εξυγίανση, μπορούμε πιστεύω να διορθώσουμε τα οποιαδήποτε λάθη αφού υπάρχει αυτή η οικονομική άνεση, άρα ο κόσμος πρέπει να σταθεί δίπλα. Να δώσει χρόνο και να την στηρίξει. Είμαι σίγουρος ότι θα βρει το δρόμο της και την ταυτότητά της και θα επανέλθει εκεί που την θέλουμε. Φτάνει να μείνουμε μαζί της».
 

Δειτε Επισης

«Είμαστε η πιο συνεπής ομάδα, εάν συνεχίσουμε να κερδίζουμε είναι ευκαιρία για το πρωτάθλημα»
O προγραμματισμός της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025
Άρχισε την προετοιμασία της για τους αγώνες με Λετονία και Σερβία η Εθνική
Νίκησε την Ανόρθωση και πιέζει τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ
Επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας και έφυγε νικητής από το Δασάκι ο Εθνικός
Η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Παπαδόπουλος»
ΒΙΝΤΕΟ: Δέχθηκε παφίτικο χαστούκι ο Άρης και πέταξε την τεράστια ευκαιρία για κορυφή
Έντονος ο Σα Πίντο-«Ρώτησα τον διαιτητή για ένα σπρώξιμο του Τομανέ και μου είπε ότι δεν τον κάλεσε το VAR»
Η πρώτη αντίδραση του Αναστασίου μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ
Βασίλισσα στο αιώνιο η Ομόνοια μείωσε στο -5 από την κορυφή και έβαλε σε μπελάδες τον ΑΠΟΕΛ