Στραβοπάτησε και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την εξάδα η Ομόνοια

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Ένωση και Ομόνοια στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta. Προηγήθηκαν οι πράσινοι στο 77' με το εξαιρετικό μακρινό σουτ του Λόπες, ωστόσο δεν κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα και οκτώ λεπτά αργότερα στο 85' δέχθηκαν την ισοφάριση από την κοντινή κεφαλιά του Ενόχ. 

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έφτασε τους 17 βαθμούς και έχασε ακόμα μια ευκαιρία να πλησιάσει την πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Σημαντικός ο βαθμός για την ομάδα του Παραλιμνίου που έφτασε τους 12 στην προσπάθεια που κάνει να αποφύγει τον υποβιβασμό. 

Το προφίλ του αγώνα:

Χωρίς καλές στιγμές κύλησε το πρώτο 30λεπτο της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά επιφυλακτικές και να προσέχουν περισσότερο τη διαφύλαξη του σκορ.

Χρειάστηκε να περάσουν 42 λεπτά για να χάσει την πρώτη της καλή ευκαιρία η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Το πλασέ του Ζίβετς στην κίνηση απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κλέιμαν και αυτή ήταν η τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο. 

Πιο δυνατά μπήκε στην επανάληψη η Ένωση που έψαχνε περισσότερο το γκολ από την Ομόνοια. Ο Ρασμούσεν έχασε την ευκαιρία του αγώνα όταν στο 54' εξ επαφής δεν κατάφερε να βρει στόχο. Στο 56' ο Κούσουλος έσωσε την επικίνδυνη προβολή για γκολ του Κυριάκου. 

Οι πράσινοι ανέβασαν απόδοση και αφού προειδοποίησαν με το σουτ του Ζίβετς μέσα από τη μικρή περιοχή το οποίο απέκρουσε δύσκολα ο Κλέιμαν, κατάφεραν να προηγηθούν με την εξαιρετική επινόηση του Λόπες στο 77'. Ο Ισπανός ακραίος αμυντικός έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Οι «βυσσινί» πίεσαν για την ισοφάριση, κάτι που τελικά κατάφεραν με την κοντινή κεφαλιά του Ενόχ στο 85’ μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ. Το τελικό σφύριγμα βρήκε την ομάδα του Κάριτ Φελκ περισσότερο ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα με τον τρόπο που εξελίχθηκε το παιχνίδι.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Ένωση: Κλέιμαν, Ριέρα, Μουλαζίμης, Ενόχ, Ζάρατε (86' Μαϊσουράτζε), Αγγελή, Ουντόζι (92' Ελευθερίου), Βαλλιάνος, Ρασμούσεν, Κυριάκου, Πίττας (73′ Κουμής)

Ομόνοια: Mεχίας, Κούσουλος, Βύντρα, Γκαφούρ, Λόπεθ, Σοάρες, Κατελάρης, Τζιωνής (83′ Ενρίκες), Ζίβετς (62′ Μόντες), Ραμίρες, Ντάρμπισαϊρ

Κίτρινες: Ενόχ / Τζιωνής 

Σκόρερ: Λόπες (77') / Ενόχ (85')

Δειτε Επισης

Χάνει Πίζι για το Super Cup ο ΑΠΟΕΛ-Τρεις οι απουσίες των πρωταθλητών
Με νίκη της Ομόνοιας Αραδίππου ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική της Cyprus League
Την Τετάρτη η μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν το Super Cup
Με ισοπαλία 2-2 έληξε η αναμέτρηση ΑΕΚ-Εθνικού Άχνας
Με νίκες προχώρησαν ΠΑΦΟΣ και ΑΠΟΕΛ-Έριξαν τριάρες σε ΑΕΛ και Σαλαμίνα
Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)