Η Δόξα «εκνεύρισε» τον Τραμετσάνι που με δυο αλλαγές έκανε την ανατροπή

Μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος ξύπνησε η μαχητική Δόξα στο ΓΣΠ, που αιφνιδίασε τον ΑΠΟΕΛ και πήρε κεφάλι στο σκορ, για να το γυρίσουν στη συνέχεια οι «γαλαζοκίτρινοι» και να κερδίσουν με 2-1, παίρνοντας ελαφρό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Coca-Cola.  
 
Η ομάδα της Κατωκοπιάς κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τον Λουίς Κάρλος, για να φέρουν στη συνέχεια… τούμπα το παιχνίδι οι γηπεδούχοι με τους νεοεισελθόντες Νατέλ και Μπαλόγκ στην επανάληψη.
 
Οι δυο ομάδες που θα ξανά συναντηθούν το Σάββατο (5/2) για τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος, για τον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου θα τα πούνε στις 6 Φεβρουαρίου στο Μακάρειο Στάδιο.
 
Ακυρώθηκε το… αυτογκόλ, το πέτυχε ο Κάρλος!
Κοντά στο γκολ πλησίασε με το… καλημέρα της αναμέτρησης ο ΑΠΟΕΛ, με τον Αλωνεύτη στο 3’ να φεύγει στην πλάτη της άμυνας της Δόξας και τον Λοΐζου να προλαβαίνει και να μαζεύει την μπάλα.
 
Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» θα είχαν ένα εύκολο απόγευμα, η ομάδα της Κατωκοπιάς ανέβασε ρυθμούς, δημιουργώντας την πρώτη τεράστια ευκαιρία στο 12’ με τον Κάρλος να κάνει το γύρισμα στον Ασαμόα, και τον Βούρο να προλαβαίνει και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του, με τον διαιτητή να το ακυρώνει, υποδυκνείοντας σε θέση οφσάιντ τον Ασαμόα.
 
Η υπεροχή της ομάδας της Κατωκοπιάς μετουσιώθηκε σε γκολ στη συνέχεια, με τον Κάρλος στο 20’ από κοντά να στέλνει την μπάλα στο πλεκτό του Ρόμο για το 0-1.
Ανήμπορος να αντιδράσει έδειχνε στη συνέχεια η ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι, με τους φιλοξενούμενους να πλησιάζουν και σε δεύτερο τέρμα, με τον Ασαμόα να πλασάρει από κοντά και τον Βούρο να διώχνει προ της γραμμής σε κόρνερ.
 
Οι «χρυσές» αλλαγές έφεραν… τούμπα το παιχνίδι
Εμφανώς ανώτερος ήταν με την έναρξη της επανάληψης ο ΑΠΟΕΛ που κυριάρχησε κατά κράτος στον αγωνιστικό χώρο, με την πρώτη τεράστια ευκαιρία να έρχεται στο 47’, με τον Ιωάννου μετά από κόρνερ να μην καταφέρνει από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
 
Η άμεση απάντηση των «γαλαζοκιτρίνων» ωστόσο, ήρθε στο 60’ με τον νεοεισελθόντα Νατέλ να κερδίζει τον Γκρεμσλ και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα.
 
«Χρυσή» αποδείχθηκε στη συνέχεια η επιλογή του Πάολο Τραμετσάνι να ρίξει στο παιχνίδι τον Μπαλόγκ και να βγάλει τον Εφραίμ, καθώς στο 66’ ο νεοεισλθόντας Ούγγρος από το ύψος της περιοχής με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
 
Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

ΑΠΟΕΛ: Ρόμο, Αντωνίου (46' Ζαχίντ), Βούρος, Ιωάννου, Καζού, Αρτυματάς, Γκέντσογλου, Σόουζα, Εφραίμ (64' Μπάλογκ), Αλωνεύτης, Ρέζα (54' Νατέλ)

Δόξα: Λοΐζου (46' Γκρεμσλ), Μιτρέα, Άδωνη, Περέιρα, Ευσταθίου (57' Ζατλ), Τίνκου, Κάρλος, Μπόλιεβιτς, Ασαμόα, Χατζηβασίλης (77' Παβλόφ), Νελσίνιο

Κίτρινες: Αρτυματάς / Κάρλος, Νελσίνιο

Διαιτητής: Κωνσταντίνου Ανδρέας
Α' Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης
Β' Βοηθός Διαιτητής: Τηλεμάχου Τηλέμαχος
4ος Διαιτητής: Τσούκκας Αβραάμ
Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα