Η ΑΕΚ δεν βλέπεται και χρειάζεται... ηλεκτροσόκ. Ένσταση κανείς

Στη δεδομένη χρονική στιγμή, πριν την εκδίκαση της ένστασής της κατά του κύρους του αγώνα με την Πάφο, η ΑΕΚ μετρά έξι συναπτές αγωνιστικές δίχως νίκη. Ίδια επίδοση (με χειρότερη συγκομιδή) είχε καταγράψει τελευταία φορά την περίοδο 2010/11, όταν μέτρησε μόνον ήττες στα πλέι οφ του α’ γκρουπ.

Τα αποτελέσματα και η εικόνα της ομάδας δείχνουν ότι ο Αντόνι Ιραόλα περνά την πρώτη μεγάλη κρίση της προπονητικής καριέρας του. Οι πρόσφατες δηλώσεις του απλώς το αποδεικνύουν. Ο Βάσκος βλέπει αναποτελεσματικότητα εκεί, όπου όλοι οι υπόλοιποι διαπιστώνουν αδυναμία παραγωγής φάσεων, και επιχειρεί ν’ αφαιρέσει πίεση (από τον εαυτό του) λέγοντας ότι ο ίδιος ουδέποτε έθεσε στόχους, ενώ παίκτες και διοίκηση μιλούν για πρωτάθλημα (τουλάχιστον στο κομμάτι της διεκδίκησης).

Ενδεχόμενο νέο στραβοπάτημα στο μεθαυριανό ντέρμπι με τον Απόλλωνα φαντάζει απίθανο να περάσει δίχως επιπτώσεις, ενώ η χθεσινή ήττα από την Ομόνοια «ακύρωσε» σε μεγάλο (αν όχι απόλυτο) βαθμό και τα όποια οφέλη από την ένσταση για το παιχνίδι με την Πάφο.
 
Η τήρηση των κανονισμών
Παρένθεση: Η ΑΕΚ προφανώς έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τα έννομα συμφέροντά της. Το ίδιο έπραξαν κι οι υπόλοιποι πριν από αυτήν, το ίδιο θα πράξουν και άλλοι μετά από αυτήν. Είναι μια απόδειξη ότι δεν… κόπτονται άπαντες να κρίνονται τα πάντα μόνο στο γήπεδο, συνάμα όμως και ότι τα περί διαφορετικότητας (από κάθε κατεύθυνση, όχι μόνον αυτήν της ΑΕΚ) πάνε περίπατο την κρίσιμη ώρα.

Μύθος είναι επίσης ότι άπαντες ενδιαφέρονται για την τήρηση των κανονισμών. Οι κανονισμοί είναι σαν τις παραδόσεις. Υπάρχουν για να… σπάνε. Ο τερματοφύλακας που κάνει κατάχρηση χρόνου στην επαναφορά της μπάλας, ο παίκτης που πετά με φάλτσα την μπάλα 2-3-5-10 μέτρα πιο μπροστά από το σημείο που έγινε η παράβαση, ο παίκτης της ομάδας που σκοράρει από πέναλτι, ο οποίος μπαίνει παράνομα στην περιοχή, όλοι αυτοί 99% τη βγάζουν ατιμώρητοι παρά τους σχετικούς κανονισμούς.

Η αλήθεια, συνεπώς, για τους κανονισμούς είναι ότι ενδιαφέρονται για την τήρησή τους μόνον όσοι έχουν χάσει. Όποιος πιστεύει ότι μια ομάδα μετά από νίκη της θα καταθέσει ένσταση, μάλλον πιστεύει και στον Άγιο Βασίλη με τα δώρα. Τέλος παρένθεσης.
 
Ούτε ένα 90λεπτο της προκοπής
Η ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με την Πάφο ενδέχεται να φέρει -με μικρή καθυστέρηση- ένα πρωτοχρονιάτικο δώρο στην ΑΕΚ. Είναι όμως εξ ίσου πιθανό η κυπελλούχος να μείνει με αυτό το δώρο, αν αργήσει κι άλλο να αντιληφθεί τι(ς) φταίει για την παρατεταμένη κρίση της και να λάβει τα κατάλληλα διορθωτικά μέτρα.

Τα έξι παιχνίδια στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ αποτελούν (και ποσοτικά πλέον) την εξαίρεση του κανόνα. Οι Λαρνακείς δεν έχουν παίξει ένα 90λεπτο της προκοπής στο τρέχον πρωτάθλημα και γι’ αυτό δεν ευθύνονται μόνον οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους. Σε τελική ανάλυση, αφού διεκδικούσαν είσοδο στους ομίλους, όφειλαν να είναι προετοιμασμένοι (σε ό,τι αφορά το βάθος και την προετοιμασία του ρόστερ τους), για να ανταποκριθούν στα τρία παιχνίδια ανά 7-8 ημέρες.

Δεν το έπραξαν και πλέον είναι υποχρεωμένοι, υπό πολύ πιο αντίξοες συνθήκες, να το πράξουν τώρα (μεταγραφική Ιανουαρίου), ώστε να σώσουν μια σεζόν που ξεκίνησε με υψηλότατες φιλοδοξίες και εξελίσσεται μέχρι στιγμής με το χειρότερο δυνατό τρόπο σε επίπεδο πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ δεν βλέπεται και χρειάζεται (όχι απλό ταρακούνημα, αλλά) ηλεκτροσόκ. Και αυτή είναι μια πραγματικότητα που δεν σηκώνει ένσταση.
 

Δειτε Επισης

Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»