Με τεσσάρα επί της Ανόρθωσης πετά στην κορυφή ο ΑΠΟΕΛ

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, διευρύνοντας το νικηφόρο σερί του, παραμένει ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος επικράτησε στο ΓΣΠ της Ανόρθωσης με το ευρύ 4-0.

Οι γαλαζοκίτρινοι πήραν την έκτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα και διατηρούνται στο πρώτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας με 38 βαθμούς, τέσσερις μπροστά από την δεύτερη ΑΕΛ.

Η Ανόρθωση, που δέχθηκε την πρώτη φετινή εκτός έδρας ήττα της, με 24 βαθμούς οπισθοχώρησε στην πέμπτη θέση, καθώς την προσπέρασε η Νέα Σαλαμίνα που μετά τη νίκη επί της Πάφος F.C. έφθασε τους 26.


Οι γαλαζοκίτρινοι ευτύχησαν να πάρουν νωρίς το κεφάλι στο σκορ απέναντι στην Ανόρθωση – που έχασε στο 16’ τον Ντούρις που έδωσε αναγκαστικά τη θέση του στον Κατσαράβα -, με δράστη τον Νατέλ ο οποίος στο 17’ εξαπόλυσε μία βολίδα σε εκτέλεση φάουλ και έστειλε την μπάλα να βρει στο δοκάρι και έπειτα να καταλήξει στα δίχτυα του Βάργκιτς για να γίνει το 1-0.


Το γκολ αυτό έμελλε να είναι καθοριστικό για το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Η «Κυρία» κράτησε την μπάλα (το ποσοστό της κατοχής της μπάλας έφθασε το 37%-63%), όμως δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Βάτερμαν.


Η πιο μεγάλη ευκαιρία της ομάδας της Αμμοχώστου για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, ήρθε στο 56’, όταν ο Μικελντάτζε κατέβασε ωραία την μπάλα και έπιασε το δυνατό σουτ, όμως δεν του έκανε το χατίρι αφού βρήκε στο δοκάρι και έφυγε έξω.


Τα πράγματα για τον ΑΠΟΕΛ έγιναν πιο απλά στο 71’ με την μπάλα να στήνεται στην άσπρη βούλα για ανατροπή του Ενσούε από τον Πράνιτς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο σπεσιαλίστας Νούνο Μοράις που ήταν εύστοχος ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 2-0.


Στο 71’ ο Νατέλ έκανε διαδοχικά σουτ με το τελευταίο να αποκρούεται από τον Βάργκιτς και στην επαναφορά ο Ιωάννου από κοντά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 3-0.


Η τελευταία… πινελιά στην επικράτηση του ΑΠΟΕΛ μπήκε στην εκπνοή του αγώνα (90+4’) με πανομοιότυπο τρόπο (όπως το τρίτο τέρμα) καθώς μετά το πρώτο σουτ που έγινε από τον Εφραίμ, ο Σόουζα στη δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το τελικό 4-0.


H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ
Σκόρερ:
16’ Νατέλ, 67’ πεν. Μοράις, 71’ Ιωάννου, 90+3’ Σόουζα
Κίτρινες: Ντουγκλάο (6η), Μπεσάτ (3η), Μικελντάτζε
Συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ (Π.Τραμετσάνι):
Βάτερμαν, Βούρος (88΄ Ρουέδα), Μερκής, Ιωάννου (79΄ Καρλάο), Νσούε, Καζού, Μοράις, Σόουζα, Ζαχίντ, Μπάλογκ, Νατέλ (85΄ Εφραίμ)
Ανόρθωση (Γ.Στρέπελ): Βάργκιτς, Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Μπεσάτ, Στρούνα, Βίκτορ, Κοφί (84΄ Κυριάκου), Ράγιος, Μικελντάτζε, Πράνιτς (72΄ Εγγλέζου), Ντούρις (16΄ Κατσαράβα)

Δειτε Επισης

Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19