Όταν ξύπνησε ο Απόλλωνας, τέλειωσε η Ομόνοια! (vids)

Σπατάλησε ένα ημίχρονο και δύο αλλαγές, άλλαξε δύο φορές σύστημα, αλλά εν τέλει ο Απόλλωνας έφτασε με ανατροπή στο εντός έδρας 2-1 επί της Ομόνοιας, επί της οποίας μετρά μόνο νίκες στην τρέχουσα σεζόν (δύο στο πρωτάθλημα, μία στο κύπελλο)!

Με τη νίκη αυτή ο σύλλογος της Λεμεσού έφτασε τους 34 βαθμούς (όσους έχει και η ΑΕΛ που αγωνίζεται αύριο με την Αλκή) και μείωσε ξανά στους τέσσερις από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ, ενώ το «τριφύλλι» έχασε έδαφος στην κούρσα για μια θέση στην πρώτη εξάδα.

Οι «πράσινοι» πλήρωσαν το γεγονός ότι έμειναν στη μεστή εμφάνιση του πρώτου μέρους και ουσιαστικά ουδέποτε μπήκαν στο παιχνίδι μετά την ανάπαυλα.
 
«Έσπασε το ρόδι» ο Τζιωνής
Με σχηματισμό 3-5-2 ο Απόλλωνας είχε μια ανούσια πρωτοβουλία κινήσεων ως τα μισά του πρώτου μέρους, η Ομόνοια σ’ ένα 4-3-3 περίμενε υπομονετικά την ευκαιρία της και, όταν αυτή παρουσιάστηκε, ο Τζιωνής ολοκλήρωσε το συνδυασμό των Ζίβετς και Ντάρμπισαϊαρ σημειώνοντας το πρώτο τέρμα του στο πρωτάθλημα (23’).

Η άμεση αντικατάσταση του Παπουλή από τον Περέιρα δεν βοήθησε τους «κυανόλευκους», όπως ούτε και το 4-4-2 που επιστράτευσε προς το τέλος του πρώτου μέρους ο Αυγουστή. Αντιθέτως, το «τριφύλλι» με εμφανώς ανεβασμένη ψυχολογία πίεζε περισσότερο, έκλεβε μπάλες, έφτιαχνε πιο εύκολα προϋποθέσεις για γκολ. Οι «πράσινοι» υποχρεώθηκαν επίσης σε αλλαγή πριν την ανάπαυλα, καθώς ο τραυματίας Ζίβετς αντικαταστάθηκε από τον Μαυρία που έκανε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα.
 
Ισοφάριση από στημένο
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Σαρδινέρο πήρε τη θέση του Ουεντραόγκο και ο Αυγουστή γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1. Δίχως να δημιουργηθούν φάσεις στη μία ή την άλλη εστία, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 1-1 με στημένη μπάλα: Από εκτέλεση κόρνερ του Πέδρο η μπάλα στρώθηκε στον Μπρου που μ' ένα τεχνικό τσίμπημα την έστειλε στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Μεχίας (56’).

 
Ανατροπή με Ζελάγια
Παρά την είσοδο του Κολοβού η Ομόνοια δεν κατάφερε να κρατήσει μπάλα και να μειώσει την πίεση του Απόλλωνα, ο οποίος έφτασε στην ολική ανατροπή στο 72’: από πάσα του Περέιρα ο Πέδρο (από θέση οφσάιντ) σέντραρε συρτά στην περιοχή και ο Ζελάγια με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.


Ο Αναστασίου αντέδρασε περνώντας στο παιχνίδι τον Ατζαγκούν και μετέτρεψε το σχηματισμό σε 4-4-2 με ρόμβο, όμως οι γηπεδούχοι με τον αέρα της ανατροπής συνέχισαν να ελέγχουν το ρυθμό και να απειλούν (78’, 87’ Περέιρα, 80’ Μάρκοβιτς).

ΑΠΟΛΛΩΝ (3-4-1-2): Βάλε - Κυριάκου, Ρομπέρζ, Ουεντραόγκο (46’ Σαρδινέρο) - Πέδρο, Μάρκοβιτς, Μπρου, Κερμπρ - Παπουλής (24’ Περέιρα) - Ζελάγια (76’ Σατσέτι), Σκέμπρι.
ΟΜΟΝΟΙΑ (4-3-3): Μεχίας - Λόρα, Γκαφούρ, Κούσουλος, Λόπεθ - Κατελάρης - Σοάρες, Γκόμεθ (65’ Κολοβός) - Τζιωνής (76’ Ατζαγκούν), Ζίβετς (41’ Μαυρίας) - Ντάρμπισαϊαρ.

Δειτε Επισης

H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ