«Χρυσό» βαθμό ο Ερμής, αγνοείται η… νίκη για την ΑΕΚ

Νέα απώλεια βαθών για την ΑΕΚ που δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τον ουραγό της βαθμολογίας Ερμή και έμεινε μοιραία στο 2-2. Οι Λαρνακείς έμειναν για 7ο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη και έφτασαν στους 23 βαθμούς μένοντας στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Από την άλλη η ομάδα του Στέφανο Κουσίν πήρε ένα «χρυσό» βαθμό και ανέβηκε στους 9, στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην κατηγορία. Οι «φτεροπόδαροι» πήραν την πρώτη εκτός έδρας ισοπαλία μετά τη συμπλήρωση 16 αγωνιστικών. 

Το προφίλ του αγώνα:

Γκολ με το... καλημέρα είχαμε στο παιχνίδι, αφού η ομάδα της Λάρνακας κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία που δημιούργησε στο παιχνίδι. Στο 11' ο Χέφελ έκανε το σουτ από πλάγια θέση στην περιοχή του Ερμή και νίκησε τον Φιρινίδη για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του Αντόνι Ιραόλα.

Πέντε λεπτά αργότερα στο 16' ο Ολλανδός έχασε κλασσική ευκαιρία να διπλασιάσει το προβάδισμα της ομάδας του αφού έχασε τετ-α-τετ απέναντι στον πορτιέρε του Ερμή.

Οι «φτεροπόδαροι» πίεσαν για την ισοφάριση, κάτι που τελικά κατάφεραν στο 29' με την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Ταραλίδη. Η ομάδα του Κουσίν έφερε τα κάτω πάνω ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Ο Αναστασίου ανέτρεψε τον Κατσιατή και ο Ταραλίδης δεν αστόχησε από το σημείο του πέναλτι, διπλασιάζοντας το προβάδισμα της ομάδας του.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ έγινε πιο απειλητική ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες για γκολ. Η ομάδα του Αντόνι Ιραόλα ανέβασε ρυθμό με τον Ερμή να κλείνεται στο δικό του μισό και να αμύνεται σωστά.  
 
Στο 75' ο Ενγκαγκά έκανε λάθος εκτίμηση στον έλεγχο της μπάλας, αφού την κατέβασε με το χέρι και χάρισε ουσιαστικά την ευκαιρία στην ΑΕΚ να ισοφαρίσει. Ο Φλοριάν ανέλαβε την εκτέλεση, σκόραρε ωστόσο μπήκε πιο γρήγορα στην περιοχή ο Λαρένα και ο Γιάννης Αναστασίου διέταξε επανάληψη.
 
Στη δεύτερη προσπάθεια ο Γάλλος ήταν ξανά εύστοχος φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Στο 95' ο Φιρινίδης απέκρουσε το απευθείας φάουλ του Λαρένα και χάρισε ένα σημαντικό βαθμό στην ομάδα του. 

Η ταυτότητα του αγώνα:

ΑΕΚ: Τόνιο, Τρουγιόλς (66'Γκαρσία), Καταλά, Λαρένα, Τέτε, Χέφελ, Κάσες (60'Ρουσιάς), Γκονζάλεθ, Ασούμπρε, Σάστρε (30'Κ. Αναστασίου), Τολμές

Ερμής: Φιρινίδης, Πουτζιουρής (58'Λαγός), Ταραλίδης, Κατσιατής (67'Ψάλτης), Μαρτίνιουκ, Ντεβέσα, Μακρίεφ, Μαλόν, Κουακίσα, Ενγκαγκά, Μπανούσης (74' Πηλαίας).

Σκόρερ: 11′ Χέφελ, 77' Τολμές / 29′, 44′ Ταραλίδης

Κίτρινες: Λαρένα / Ταραλίδης, Ενγκαγκά

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια