ΑΕΚ: Παρά λίγο παγκόσμιοι πρωταθλητές ο Ακίνο και ο Λόπεθ της Ομόνοιας!

Μολονότι είχε ανταγωνισμό από την… Ινδία (Μπενγκαλούρου), η ΑΕΚ κέρδισε την κούρσα για την απόκτηση του Ντάνιελ Ακίνο Πίντος από τη Μούρθια. Ο 28χρονος Αργεντινός (με ισπανική υπηκοότητα) θα φορά τα κιτρινοπράσινα για το β’ μισό της σεζόν, αγωνιζόμενος υπό μορφή δανεισμού από τον ισπανικό σύλλογο.
 
Ο Ακίνο, γιος του 53χρονου Ντάνιελ Ακίνο που έγραψε ιστορία με τη φανέλα των Αλμπαθέτε και Μούρθια, μπορεί ν’ αγωνιστεί τόσο στην κορυφή της επίθεσης όσο και ως εξτρέμ (δεξιά και αριστερά). Σε πρόσφατο αφιέρωμά της η Marca τον είχε συμπεριλάβει, από κοινού με τον Ίσμα Λόπεθ της Ομόνοιας, στη λίστα με τα 50 πιο υποσχόμενα ταλέντα της Ισπανίας στο ξεκίνημα της δεκαετίας.

Ο νεοφερμένος άσος της ΑΕΚ ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Μούρθια και ήταν μέλος της εθνικής Ισπανίας U17 που κατετάγη δεύτερη στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2007. Σ' εκείνη την ομάδα ήταν συμπαίκτης και με τους ντε Χέα, Ιγιαραμέντι, Νάτσο, Ιάγο Φάλκε, Φραν Μερίδα, Μπόγιαν.

Μάλιστα στον τελικό ο Ακίνο ήταν προγραμματισμένο να εκτελέσει το πέμπτο πέναλτι της ομάδας του στη διαδικασία της ρώσικης ρουλέτας, αλλά δεν έφτασε ποτέ η σειρά του, καθώς οι Ιγιαραμέντι, Μερίδα και Φάλκε αστόχησαν, ενώ οι Νιγηριανοί ευστόχησαν σε όλα.

Συμπαίκτης του Ακίνο σ’ εκείνη την ομάδα (και αυτός βασικός στον τελικό) ήταν ο νυν αριστερός μπακ της Ομόνοιας. Τώρα θα ανταμώσουν ξανά, έστω και ως αντίπαλοι, επί κυπριακού εδάφους.

Δειτε Επισης

Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ