Απόψε πρέπει να (μην) είναι… Ομόνοια!

Δεδομένης της πορείας της Ομόνοιας από την αρχή της περιόδου, δεν προκαλεί απορία ότι στα μέσα Ιανουαρίου καλείται να παίξει τα ρέστα της για την παραμονή σε τροχιά υλοποίησης των στόχων της.
 
Έξι στροφές πριν το πέσιμο της αυλαίας στην α’ φάση του πρωταθλήματος, το «τριφύλλι» παραμένει εκτός πρώτης εξάδας, με αποτέλεσμα ο αποψινός δεύτερος αγώνας για τη φάση των 16 του κυπέλλου απέναντι στον Απόλλωνα να έχει προσλάβει διαστάσεις τελικού.
 
Το παιχνίδι είναι δίχως αύριο για τους «πράσινους», καθώς σε περίπτωση αποκλεισμού θα έχει κλείσει ο μέχρι στιγμής πιο σύντομος και ρεαλιστικός δρόμος για την εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Και αυτό είναι ένα σενάριο που η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πρέπει πάση θυσία να αποτρέψει.
 
Τα προβλήματα δεν είναι λίγα (εκτός αποστολής οι Σοάρες, Ζίβετς, Γκαφούρ, Χριστοφή, Μανρίκε, Ενρίκεζ, Εντρένα και Γκρίνιτζ), ωστόσο το σημαντικότερο είναι η νοοτροπία. Δίχως υπερβολή η Ομόνοια απόψε πρέπει να… ξεχάσει όλες τις παθογένειες της σεζόν: τη σπατάλη ευκαιριών, την αδυναμία να πετύχει δεύτερο γκολ μετά από προβάδισμά της, τα αβίαστα ή παιδαριώδη ατομικά λάθη που δίνουν τέρματα στον αντίπαλο, τη μεταμόρφωση από το ένα ημίχρονο στο άλλο κ.ο.κ.
 
Με άλλα λόγια, καλείται να μην είναι η Ομόνοια αυτής της σεζόν. Ή, αν προτιμάτε, να είναι η Ομόνοια των παλιών, καλών εποχών. Σε διαφορετική περίπτωση τα «πέτρινα» χρόνια θα έχουν αυξηθεί κατά ένα.
 

Δειτε Επισης

Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα