Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία – Η κορυφή, η εξάδα και το βάλσαμο στις πληγές

Οι νίκες που πέτυχαν Νέα Σαλαμίνα, Απόλλωνας και Πάφος F.C σε βάρος των Ερμή, Δόξα και Ομόνοια παίζουν τεράστιο ρόλο στην διαμόρφωση της βαθμολογίας, σε όλα τα στρώματά της.

Καταρχήν, στα ψηλά ο Απόλλωνας παραμένει στο κατόπιν του πρωτοπόρου ΑΠΟΕΛ από τον οποίο απέχει μόλις έναν βαθμό (41-40), ενώ η ομάδα της Λεμεσού βρίσκεται στο +3 από τη συμπολίτισσα ΑΕΛ.

Οι γαλαζοκίτρινες ομάδες, όμως έχουν από έναν αγώνα λιγότερο, καθώς η ΑΕΛ αγωνίζεται την Κυριακή (27/01) στο «Τάσος Μάρκου» απέναντι στην Ένωση, ενώ ο ΑΠΟΕΛ την Δευτέρα (28/01) στο ΓΣΠ με την Αλκή.

Σημαντικό τρίποντο για να πάρει θέση στην πρώτη εξάδα κέρδισε η Νέα Σαλαμίνα που έφθασε τους 29 βαθμούς και αυτή τη στιγμή φιγουράρει στην 4η θέση, μπροστά από τις Ανόρθωση (27) και ΑΕΚ (26) που αύριο (27/01) παίζουν μεταξύ τους στην «ΑΕΚ Αρένα».

Αντίθετα, η Ομόνοια έχασε έδαφος με την ήττα της στην Πάφο, παραμένοντας στην έβδομη θέση με 23 βαθμούς.

Η νίκη της Πάφος F.C απέναντι στους πράσινους έρχεται ως βάλσαμο στις πληγές που τις άφησε η απόφαση μετά την ένσταση της ΑΕΚ και την επιβολή του -7. H παφιακή ομάδα έφθασε τους 11 βαθμούς και ξέφυγε από τον πυθμένα, όπου έπεσε εκ νέου ο Ερμής που έχει μόλις 8 βαθμούς.

Από εκεί και πέρα, η Δόξα με 17 είναι στην 8η και ακολουθούν στην 9η η Αλκή και στην 10η η Ένωση με 15 και 13 βαθμούς αντίστοιχα.
 

Δειτε Επισης

Κοντά στην επιστροφή του στην ΑΕΚ ο Γαλανόπουλος
Οι 29 ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στην πρώτη προπόνηση της Ανόρθωσης-Ακολουθούν τα εργομετρικά
Έξι φιλικά εντός συνόρων δίνει ο Απόλλωνας-Ξεχωρίζει ο αγώνας με τον ΑΠΟΕΛ
Η αναφορά του Φαμπρίτσιο Ρομάνο στον Αλέχο του ΑΠΟΕΛ
Η επιπρόσθετη επιλογή για τα άτομα άνω των 65 ετών για έκδοση της κάρτας φιλάθλου
Φίλιππος Κοκκινόφτας... Το ταλέντο που έκλεισε η ΠΑΕΕΚ για την επίθεση
Η μεταγραφή του Δώνη στον Άρη, ο τραυματισμός στον ΑΠΟΕΛ και η μεγάλη εύκαιρα
Η εγκύκλιος για το νέο πρωτάθλημα γυναικών-Η ΚΟΠ ενημέρωσε τα σωματεία
Η προκήρυξη του κυπέλλου-Διπλοί αγώνες μόνο στην ημιτελική φάση
Ανακοίνωσε τον Μπρούνο Λάνγκα η Πάφος