Μαγική ΑΕΚ «πάτησε» την Ανόρθωση με τριάρα!

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα πέτυχε η ΑΕΚ, επικρατώντας της Ανόρθωσης με 3-0 στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής στην «ΑΕΚ Αρένα».
 
Λαρένα και Τρισκόφσκι (2), τα γκολ για την ομάδα της Λάρνακας που δείχνει να βρίσκει ξανά το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο μετά τον ερχομό του Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Με δέκα παίκτες έπαιξε για περισσότερα από 70 λεπτά η «Κυρία» μετά την αποβολή του Ντουγκλάο στο 21'. 
 
Η ομάδα της Λάρνακας ανέβηκε στην τέταρτη θέση με 31 βαθμούς προσπερνώντας τη Νέα Σαλαμίνα που έχει 29. Από την άλλη η ομάδα της Αμμοχώστου παρέμεινε στην έκτη θέση με 27 βαθμούς και έχασε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διευρύνει τη διαφορά με την έβδομη Ομόνοια (σ.σ. που έχει 23 βαθμούς) η οποία έχασε χθες (26/1) από την Πάφος F.C. 
 
Το προφίλ του αγώνα:
Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 8’ της αναμέτρησης όταν ο Στεφανέλι με προσωπική ενέργεια και δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από την εστία του Τόνιο.
 
Τρία λεπτά αργότερα στο 11’ η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ με το εξαιρετικό κτύπημα φάουλ του Λαρένα λίγο έξω από την περιοχή της Ανόρθωσης, με τον Βάργκιτς να δείχνει ανήμπορος να αντιδράσει.
 
Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν νωρίς στον αγώνα με τον Ντουγκλάο να δέχεται δύο διαδοχικές κίτρινες σε 10’ και 21’ αντίστοιχα και να αφήνει την Ανόρθωση με 10 παίκτες.
 
 
Η ομάδα της Αμμοχώστου δυσκολεύτηκε να βρει αντίδραση στο γκολ της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να μην δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες για γκολ. Στο 45’ ο Τρισκόφσκι έχασε τεράστια ευκαιρία από το ύψος του πέναλτι με τον Βάργκιτς να αποκρούει το πλασέ του με τα πόδια και να σώζει την εστία του από βέβαιη παραβίαση.
 
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ακριβώς αντίθετα σε σχέση με το πρώτο, δηλαδή χωρίς ρυθμό, με τις δύο ομάδες να μην φτιάχνουν φάσεις για να απειλήσουν τις δύο εστίες. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του Γιούργκεν Στρέπελ ήρθε στο 61' με τον Ράγιος να πιάνει εξ' επαφής κεφαλιά αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Τόνιο. 
 
Μετά από προσωπική ενέργεια του Τέτε και μπαλιά ακριβείας, ο Τρισκόφσκι έκανε το κοντινό πλασέ σημειώνοντας το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στο 71' και δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την προσπάθεια των παικτών της Ανόρθωσης για να πάρουν βαθμολογικό κέρδος από τον αγώνα. 
 
Το... κερασάκι στην τούρτα ήρθε να προσθέσει ο Τρισκόφσκι στο 84' του παιχνιδιού με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή του Βάργκιτς, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στο ντέρμπι για το σύνολο του Ιμανόλ Ιδιάκεθ.
 
Η ταυτότητα του αγώνα:

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Τόνιο, Χέφελ, Μοϊσόφ, Γκαρσία, Καταλά, Λαρένα (Τρουγιόλς 78'), Κάσες, Τέτε, Ακοράν Τρισκόφσκι (85' Γιάννου), Ακίνο (62' Σουάρεζ).

Ανόρθωση (Γιούρχεν Στρέπελ): Βάργκιτς, Αρτυματάς, Ντουγκλάο, Μπεσάτ, Κοφί, Βίκτορ, Ιωάννου, Ράγιος (82' Κατσαράβα), Πράνιτς, Στεφανέλι (67' Μικελτάντζε), Ντούρις (67' Λαβόρδε).

Σκόρερ: 11′ Λαρένα, 71' 84' Τρισκόφσκι 

Κίτρινες: Ακίνο, Τρισκόφσκι / Πράνιτς 

Αποβολές: 21' Ντουγκλάο (σ.σ. 2η κίτρινη)

 
Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα