Ένας αργός επιθετικός που έγινε τερματοφύλακας επιπέδου Μουντιάλ

Πολύ κοντά στην απόκτηση του 21χρονου Νιγηριανού τερματοφύλακα, Φράνσις Ουζόχο, βρίσκεται η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου ψάχνει μια αξιόπιστη λύση για να ενισχύσει την αμυντική της γραμμή, λίγες ώρες πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.
 
Ακούγοντας το όνομα του νεαρού πορτιέρε, αρκετοί θα ανατρέξουν στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, όταν ο παίκτης αποτέλεσε τη βασική λύση για την Εθνική ομάδα της χώρας του. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, απέσπασε θετικά σχόλια από τους φίλους της χώρας του.
 
Για την ιστορία, η Νιγηρία έχασε δύσκολα από τη φιναλίστ Κροατία (σ.σ. 2-0), κέρδισε τη μαχητική Ισλανδία (σ.σ. 2-0) και έχασε από την Αργεντινή (σ.σ. 2-1). Ο Νιγηριανός πορτιέρε κατέχει ένα σημαντικό ρεκόρ στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας Ισπανίας, έχοντας εμπειρία και από το παγκόσμιο Κύπελλο. Ωστόσο ο δρόμος που ακολούθησε σίγουρα δεν ήταν στρωμένος με… ροδοπέταλα.
 
 
Από… αργός επιθετικός, στο τέρμα
 
Σε ηλικία 12 ετών, ο Φράνσις Ουζόχο, είδε το όνειρό του να ακολουθήσει εκείνο που αγαπά να… καταρρέει έστω και προσωρινά. Όπως (σχεδόν) όλα τα παιδιά στην ηλικία του ήθελε να γίνει επιθετικός και να σκοράρει πολλά γκολ, με τη φιλοδοξία ότι κάποια μέρα θα κατάφερνε να παίξει στην Εθνική του ομάδα.
 
Ο προπονητής του τον συμβούλεψε λέγοντάς του πως είναι πολύ αργός για να γίνει επιθετικός, ωστόσο του πρότεινε να δοκιμαστεί ως τερματοφύλακας αφού τόσο ο σωματότυπος αλλά και τα μακριά του χέρια τον έκαναν να ξεχωρίζει.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικότερα στις νεαρές ηλικίες του ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, υποτιμάται αρκετά η θέση του τερματοφύλακα, στην οποία συνήθως αγωνίζονται πιο αδύναμοι παίκτες.
 
 
Η αντίθετη επιθυμία του πατέρα του!
 
Ακόμα ένα εμπόδιο στο να ακολουθήσει την καριέρα που ονειρευόταν, ήταν ο πατέρας του, ο οποίος του απαγόρευε να παίζει ποδόσφαιρο και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις τον τιμωρούσε όταν δεν τον υπάκουε.
 
Ο ίδιος πίστευε πως ένα επάγγελμα με περισσότερη μόρφωση θα ήταν τρόπος να αποφύγει ο γιος του τις λεγόμενες κακές παρέες και να μείνει μακριά από ναρκωτικά και ποτά. Παρά την αρχική του άρνηση ο Φράνσις Ουζόχο Σίνιορ, τελικά αποδέχθηκε την επιλογή του γιου του και χάρηκε με τις επιτυχίες που έχει στην αρχή της καριέρας τους.
 
Το βήμα προς την Λα Κορούνια
 
Το 2016 έκανε το μεγάλο βήμα παρά τις δυσκολίες που βρέθηκαν στο δρόμο του και κίνησε την περιέργεια της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια η οποία τον απέκτησε από την ακαδημία «Aspire» στο Κατάρ (σ.σ. στην οποία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα έξω από τη χώρα του).
 
 
Τον Οκτώβριο του 2017 κατάφερε να καταρρίψει ένα ξεχωριστό ρεκόρ στην πρώτη κατηγορία Ισπανίας αφού στον αγώνα της Λα Κορούνια με την Εϊμπάρ έγινε ο νεαρότερος ξένος τερματοφύλακας που πραγματοποιεί το ντεμπούτο του σε ηλικία 18χρόνων, 11 μηνών και 17 ημερών.
 
Το περασμένο καλοκαίρι αποτελούσε την τρίτη επιλογή της Εθνικής του πριν το Μουντιάλ, ωστόσο δύο αναπάντεχοι δυσάρεστοι λόγοι τον έφεραν στην πρώτη γραμμή του τέρματος της χώρας του.
 
Η πρώτη επιλογή της χώρας, Βινσέντ Ενιάμα, έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού ενώ ο τότε τερματοφύλακας της Γουλβς, Καρλ Ικέμε διαγνώσθηκε με λευχαιμία μένοντας εκτός αγωνιστικής δράσης.
 
Καμία συμμετοχή με την Έλτσε
 
Φέτος αγωνίζεται ως δανεικός στην Έλτσε από τη Λα Κορούνια χωρίς να καταγράψει κάποια συμμετοχή, ψάχνοντας δικαιολογημένα να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του μέχρι το τέλος της σεζόν.
 

Δειτε Επισης

Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ