Αρχίζουν οι ανακρίσεις για το δελτίο Ουζόχο-Εμπλεκόμενοι, έγγραφα και στοιχεία

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου βρίσκονται οι καταγγελίες του Απόλλωνα που αφορούν την εγκυρότητα του δελτίου υγείας του τερματοφύλακα της Ανόρθωσης, Φράνσις Ουζόχο.   

Αντιπροσωπεία της διοίκησης του Απόλλωνα μετέβη χθες (05/02) λίγο μετά τις τρεις το απόγευμα στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού, όπου προέβη σε γραπτή καταγγελία που αφορούσε στο ιατρικό δελτίο υγείας του τερματοφύλακα της Ανόρθωσης, ζητώντας συγκεκριμένα να διαπιστωθεί η αυθεντικότητα του δελτίου υγείας του ποδοσφαιριστή και κατά πόσο για την έκδοση του τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, την υπόθεση ανέλαβαν ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου οι οποίοι αφού αξιολογήσουν το περιεχόμενο των καταγγελιών, αναμένεται να αρχίσουν τη λήψη καταθέσεων από εμπλεκόμενα πρόσωπα, ώστε να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του Απόλλωνα.

Επίσης στο μικροσκόπιο των ανακριτών έχουν τεθεί τα έγγραφα που προσκόμισε στο ΤΑΕ Λεμεσού η διοίκηση της ομάδας της Λεμεσού.

Την πύλη του ΤΑΕ Αρχηγείου, θεωρείται δεδομένο ότι θα περάσει ο τερματοφύλακας Φράνσις Ουζόχο, ο οποίος έφθασε στην Κύπρο στις τέσσερις το απόγευμα της 1ης Φεβρουαρίου και αγωνίστηκε στον αγώνα με τον Απόλλωνα την επόμενη μέρα.

Εξηγήσεις στους ανακριτές θα κληθούν να δώσουν παράγοντες από την Ανόρθωση, όπως επίσης και πρόσωπα από τον ΚΟΑ που έχουν εμπλοκή στις διαδικασίες, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι για κατάθεση θα κληθούν και οι ιατροί που υπέγραψαν το δελτίο υγείας.

Μετά την ολοκλήρωση της λήψης καταθέσεων, αναμένεται να αξιολογηθούν όλα τα στοιχεία ούτως ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο προκύπτουν ποινικά αδικήματα ή όχι, που σχετίζονται με πλαστογραφία.

Noμότυπα, αλλά…
Στο μεταξύ, ο ΚΟΑ με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι νομότυπα εκδόθηκε το δελτίο υγείας του Νιγηριανού τερματοφύλακα. Ωστόσο, δημιουργείται μπέρδεμα από την ανακοίνωση, καθώς στη συνέχεια προστίθεται ότι πρόκειται για σοβαρή καταγγελία από πλευράς Απόλλωνα και καλεί τις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές για διερεύνηση του θέματος.

Η πλήρης ανάλυση της καταγγελίας του Απόλλωνα
Η ομάδα της Λεμεσού μετά την απάντηση του ΚΟΑ εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση, καταθέτοντας όσα πιστεύει η δική της πλευρά. Μεταξύ άλλων, διερωτάται πώς είναι δυνατόν να εκδόθηκε δελτίο υγείας του παίκτη προτού αυτός να έρθει στην Κύπρο, παραθέτοντας συνάμα άλλα δέκα ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα από τον ΚΟΑ. 

«Υποφέρουμε χρόνια από λάθη, παρατυπίες και εσχάτως από νέα τεχνάσματα που όλοι βλέπουν αλλά προφανώς φοβούνται να αγγίξουν και γι’ αυτό πολεμούμε» σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωση των γαλάζιων.

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή