Νέες καταθέσεις από ποδοσφαιριστές, τα μάτια στραμμένα στην ανάκριση Ουζόχο

Στα επόμενα βήματα προχωρούν οι ανακριτές της υπόθεσης με το δελτίο υγείας του τερματοφύλακα της Ανόρθωσης, Φράνσις Ουζόχο, για την οποία συνελήφθη και τελεί υπό τριήμερη κράτηση ο γιατρός Δρ. Κυριακού Γιάγκου.
 
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ομάδας της Αμμοχώστου πέρασε από νέα ανάκριση, ενώ στην αρχική κατάθεση που έδωσε δεν παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων.
 
Εναντίον του γιατρού διερευνώνται τρία αδικήματα, που αφορούν πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστών εγγράφων και εξασφάλιση πλαστής υπογραφής με ψευδείς παραστάσεις.
 
Καθοριστικής σημασίας κρίνεται η κατάθεση που θα κληθεί να δώσει εκ νέου ο Νιγηριανός τερματοφύλακας, η οποία αυτή τη φορά θα είναι ανακριτική, και κατά την οποία θα κληθεί να απαντήσει εάν γνώριζε ότι εκδόθηκε το δελτίο υγείας χωρίς τη δική του υπογραφή. Πάντως, κατά την πρώτη του κατάθεση, εξέφρασε άγνοια, ενώ δήλωσε ότι κατά τον επίδικο χρόνο βρισκόταν στο αεροπλάνο.
 
Επίσης, το κατώφλι του ΤΑΕ Αρχηγείου αναμένεται να περάσουν ξανά οι δύο ποδοσφαιριστές στους οποίους, όπως προέκυψε από τις έρευνες στα σχετικά έγγραφα, ανήκουν οι ιατρικές εξετάσεις που χρησιμοποιήθηκαν για το δελτίο υγείας του Ουζόχο, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν εν αγνοία τους.
 
Στο επίκεντρο των ερευνών της Αστυνομίας είναι και οι γραφολογικές εξετάσεις που θα διενεργηθούν από το εγκληματολογικό σε ό,τι αφορά τη γνησιότητα της υπογραφής του τερματοφύλακα, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν τεθεί και διάφορα τεκμήρια που συλλέχθηκαν κατά τις χθεσινές έρευνες στο γραφείο του Κυριακού Γιάγκου.
 
Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, λαμβάνοντας υπόψη ότι το διάταγμα κράτησης του γιατρού εκπνέει σε τρείς μέρες και θα πρέπει να αποφασιστεί εάν θα αφεθεί ελεύθερος ή εάν προκύπτουν στοιχεία που δικαιολογούν την περαιτέρω κράτηση του.
 
Έκτακτη σύσκεψη στο Αρχηγείο της Αστυνομίας αναμένεται επίσης να πραγματοποιηθεί σήμερα (10/2) αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση, όπου και θα αξιολογηθούν τα μέχρι τώρα στοιχεία και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα των ανακριτών. 
 
Η αλλαγή στάσης του ΚΟΑ
Παράλληλα, με τις Αστυνομικές έρευνες ενδιαφέρον προκύπτει και για την ένσταση που έκανε ο Απόλλωνας για το κύρος του αγώνα. Ως γνωστό, ο Αθλητικός Δικαστής θα εξετάσει την καταγγελία την Δευτέρα (11/02). Από πλευράς ΚΟΑ, πάντως, μετά από έκτακτη συνεδρία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου υπήρξε αλλαγή δεδομένων.
 
Αν και στην αρχή της εβδομάδας ο Οργανισμός είχε ανακοινώσει ότι το δελτίο υγείας του Ουζόχο κατατέθηκε νομότυπα. «Έχει εκδώσει νομότυπα και σύμφωνα με τις συνήθεις διαδικασίες που ακολουθούνται το συγκεκριμένο Δελτίο Υγείας του αθλητή», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
 
Παρόλα αυτά, μετά από σχετική εισήγηση των ιατρών του ΑΣΥΑ (Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας Αθλητών) του Οργανισμού – που σύμφωνα με τις πληροφορίες προέκυψε μετά από επιστολή του Κυριακού Γιάγκου – τελικά αποφασίσθηκε η ακύρωση του δελτίου υγείας.

Δειτε Επισης

«Ψηλά στη λίστα του ΑΠΟΕΛ για μεταγραφή ο Καρλίτος, έδειξε ενδιαφέρον και ο Άρης Θεσσαλονίκης»
Σκάουτ από την ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα στη Στοκχόλμη-«Τους έδωσα κάτι καλό για να δουν»
ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»