Η δήλωση Τριανταφυλλίδη, η προκήρυξη και οι πειθαρχικοί κανονισμοί

Σε ραδιοφωνική φιλοξενία του στον ΣΠΟΡ FM 95.0 ο νομικός Κρις Τριανταφυλλίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι -σε περίπτωση δικαίωσης του Απόλλωνα στην ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με την Ανόρθωση- οι έξι βαθμοί θα αφαιρεθούν από το σύλλογο της Αμμοχώστου όχι στην τρέχουσα, αλλά στην επόμενη σεζόν. Επιχειρηματολόγησε επίσης ότι αυτό θα συμβεί, διότι ο αγώνας ΑΕΚ-Πάφος ήταν για τον α’ γύρο του πρωταθλήματος, ενώ το ντέρμπι Ανόρθωση-Απόλλων για τον β’ γύρο.
 
Στους πειθαρχικούς κανονισμούς υπάρχει όντως διάκριση για το χρονικό διάστημα επιβολής της ποινής αφαίρεσης βαθμών, ωστόσο αυτή δεν αφορά τους γύρους, αλλά τις φάσεις του πρωταθλήματος.
(ιη) Σε  περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής  ποδοσφαιριστών στο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας και/ή στο Κύπελλο Α’ και Β’ Κατηγορίας θα ισχύουν τα πιο κάτω:
(α) Αν η αντικανονική συμμετοχή γίνει σε αγώνα της  Α’ Φάσης του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας πέραν των άλλων ποινών, στο Σωματείο, τους ποδοσφαιριστές και για την τύχη του αγώνα να τιμωρείται από την Δικαστική Επιτροπή το υπαίτιο Σωματείο και  με αφαίρεση  έξι (6) βαθμών αμέσως από την Α’ ομάδα.
(β) Αν η αντικανονική συμμετοχή γίνει σε αγώνα της Β’ Φάσης του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας πέραν των άλλων ποινών, στο Σωματείο, τους ποδοσφαιριστές και για την τύχη του αγώνα να τιμωρείται από την ∆ικαστική Επιτροπή το υπαίτιο Σωματείο και με αφαίρεση έξι (6) βαθμών από την Α’ ομάδα στην επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο σε όποια Κατηγορία και αν αγωνίζεται.

Ότι οι δύο γύροι εντάσσονται στο πλαίσιο της α’ φάσης του πρωταθλήματος τεκμαίρεται και από την προκήρυξη της ΚΟΠ για το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, όπου αναφέρεται:
Πώς διεξάγεται το πρωτάθληµα
1.  Το πρωτάθλημα θα διεξάγεται σε δύο φάσεις.
2. Στην πρώτη φάση οι αγώνες του Πρωταθλήματος είναι διπλοί και διεξάγονται σε δύο γύρους και υποχρεωτικά στις έδρες των διαγωνιζόμενων ομάδων. Ο αγώνας του πρώτου γύρου θα διεξάγεται υποχρεωτικά στην έδρα της μιας ομάδας και ο αγώνας του δεύτερου γύρου στην έδρα της άλλης ομάδας.
3. Μετά την λήξη της πρώτης φάσης οι ομάδες θα διαχωρίζονται ανάλογα με την θέση κατάταξης στον πίνακα του πρωταθλήματος σε δύο ομίλους των έξι ομάδων έκαστος. Οι πρώτες έξι ομάδες θα αποτελούν τον Α όμιλο, οι δεύτερες έξι ομάδες τον Β όμιλο.
4. Στην δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος για κάθε όμιλο ξεχωριστά θα διεξάγονται διπλοί αγώνες στις έδρες των διαγωνιζόμενων ομάδων. Για τον Α όμιλο θα διεξάγονται αγώνες για την κατάταξη των ομάδων στις θέσεις 1 μέχρι 6, στον Β όμιλο για την κατάταξη των ομάδων στις θέσεις 7 μέχρι 12. Όλες οι ομάδες ανεξάρτητα από τον όμιλο στον οποίο θα αγωνιστούν θα διατηρούν τους βαθμούς που έχουν κερδίσει στην πρώτη φάση του Πρωταθλήματος.


Κατά συνέπεια, αν η Ανόρθωση τιμωρηθεί για αντικανονική συμμετοχή του Φράνσις Ουζόχο, τότε η ποινή θα αφορά μεν παιχνίδι του β’ γύρου, αλλά (όπως και το ΑΕΚ-Πάφος) της α’ φάσης του πρωταθλήματος, οπότε θα έχει άμεση εφαρμογή.

Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο, ο νομικός Κρις Τριανταφυλλίδης, διόρθωση την προηγούμενη του τοποθέτηση, για να αναφέρει:



 

Δειτε Επισης

Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής