Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Ομόνοια: Η επόμενη «νάρκη» θα είναι…

  12/02/2019 09:59
Ομόνοια: Η επόμενη «νάρκη» θα είναι…
Τα δεδομένα για το «τριφύλλι» πριν το εκτός έδρας ντέρμπι με την Ανόρθωση

Ομόνοια: Η επόμενη «νάρκη» θα είναι…

  12/02/2019 09:59
Αρχές Φεβρουαρίου του 2018 η Ομόνοια βρισκόταν ξανά στη βαθμολογία ακριβώς μπροστά από τη Δόξα. Ακριβώς όπως και τώρα. Υπήρχαν όμως και σημαντικές διαφορές: η Ομόνοια ήταν έκτη (και όχι έβδομη), είχε απόσταση 14 βαθμών (τώρα οκτώ) από το προσφυγικό σωματείο και, κατά συνέπεια, καπαρωμένη θέση στην πρώτη εξάδα.

Ένα χρόνο αργότερα η συμμετοχή στο πρώτο γκρουπ των πλέι οφ εξακολουθεί να είναι ζητούμενο και όχι εκπληρωμένος στόχος για τους «πράσινους», οι οποίοι επιπροσθέτως (και σε αντίθεση με πέρυσι) έχουν τεθεί εκτός κυπέλλου ήδη από τον Ιανουάριο.

Με την απόσταση από τη Νέα Σαλαμίνα και την Ανόρθωση στους τρεις και έξι βαθμούς αντιστοίχως, η επίσκεψη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» αποκτά χαρακτήρα τελικού για το «τριφύλλι», καθώς ενδέχεται να σηματοδοτήσει την απώλεια του στόχου και σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση ήττας η Ομόνοια θα μείνει στο -9 από την «Κυρία», η οποία όμως θα έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, συνεπώς η ψαλίδα ουσιαστικά θα έχει ανοίξει στους 10 βαθμούς. Ακόμη δηλαδή και σε περίπτωση αφαίρεσης εννέα βαθμών από την Ανόρθωση, οι «πράσινοι» θα χρειάζονται την τελευταία αγωνιστική (απέναντι στην ΑΕΛ) καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που θα πάρει η «Κυρία» κόντρα στον ουραγό Ερμή, για να την προσπεράσουν. Ζόρικο…

Από την άλλη, αν η Ομόνοια ηττηθεί στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και η Νέα Σαλαμίνα δεν χάσει από την ΑΕΛ στο «Τσίρειο», τότε η απόσταση των δύο ομάδων θα αυξηθεί στους τέσσερις ή έξι βαθμούς, με αποτέλεσμα να χαθεί οριστικά για το «τριφύλλι» η δυνατότητα προσπεράσματος.

Οι «πράσινοι», συνεπώς, είναι με την πλάτη στον τοίχο, ενώ η κλεψύδρα αδειάζει επικίνδυνα. Τα περιθώρια λάθους έχουν εξαντληθεί. Η επόμενη «νάρκη» (ήττα) θα είναι η μοιραία…
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας