«Ο γιατρός είναι υπεύθυνος, η τσιμπίδα του νόμου σε περιμένει…»

Το θέμα με το δελτίο υγείας του Φράνσις Ουζόχο σχολίασε ο γιατρός Κώστας Σχίζας, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Αlpha ενημέρωση».

Για την έκδοση δελτίου υγείας: «Εκδίδεται κάθε τρία χρόνια, πολύ σωστά. Κάθε χρόνο οι αθλητές πρέπει να περνούν από το γιατρό τους για επανέλεγχο και εάν σε κάποια φάση έχουν κάποιο σύμπτωμα να πάνε στο γιατρό τους. Έτσι, εάν παρακολουθείται ο αθλητής, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα για την υγεία του».

Για το θέμα Ουζόχο: «Ο γιατρός είναι υπεύθυνος γι’ αυτό που κάνει. Αν ακολουθήσει τη σωστή διαδικασία για την έκδοση δελτίου υγείας, δεν έχει να φοβηθεί κανένα.  Το πιο σημαντικό κομμάτι του δελτίου υγείας είναι ο γιατρός. Πρέπει να ξέρουμε όλοι οι γιατροί ότι όλα είναι θεσμοθετημένα. Ότι κάνεις η τσιμπίδα του νόμου είναι δίπλα και σε περιμένει. Αν είσαι σωστός στη δουλειά σου, δεν φοβάσαι τίποτε».

Αν είναι η τελευταία στιγμή η μεταγραφή: «Εάν ακολουθούν όλοι αυτή τη διαδικασία που έχω πει και οι αθλητές θα παρακολουθούνται και θα μειώνουμε το ποσοστό λάθος σε περίπτωση αιφνίδιου θανάτου».

Κάποιοι λένε ότι έρχονται αθλητές με δελτία από την Ισπανία, Ιταλία: «Εμένα του γιατρού του Σχίζα ποιος μου προεξοφλά ότι ο αθλητής που ήρθε δεν εξετάστηκε σωστά, να βάλω την υπογραφή μου για να εκδοθεί το δελτίο υγείας. Αν πεθάνει εγώ που πάω, αν συμβεί κάτι. Χωρίς να εξετάσω εγώ, χωρίς να βάζω το ακουστικό στο στήθος, δεν ρωτώ τον ασθενή το ιατρικό του ιστορικό και να υπογράψω το δελτίο υγείας; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα».
 
Διαβάστε επίσης

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»
Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»