Πλησίασε και με ένσταση πιάνει κορυφή ο Απολλωνας

Σημαντική εκτός έδρας νίκη με 3-1 πέτυχε ο Απόλλωνας σε βάρος της Αλκής, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta.
 
Οι γαλάζιοι της Λεμεσού έφτασαν τους 44 βαθμούς με τη σημερινή επικράτηση και μείωσαν τη διαφορά από τον ΑΠΟΕΛ στους δύο βαθμούς (σ.σ. εκκρεμεί η ένσταση του αγώνα με την Ανόρθωση) και σε περίπτωση που πάρουν τους βαθμούς από τη δικαστική ανεβαίνουν στην πρώτη θέση, ενώ άφησαν παράλληλα την ΑΕΛ στην 3η θέση με 42 (σ.σ. η οποία αγωνίζεται αύριο κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα).
 
Από την άλλη η ομάδα του Κώστα Σακκά πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να πάρει βαθμολογικό κέρδος από τον αγώνα, μένοντας στους 16 βαθμούς και στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.
 
Το προφίλ του αγώνα:
Πιο δυνατά μπήκε στην αναμέτρηση ο Απόλλωνας, ο οποίος κέρδισε πέναλτι με τον Ζελάγια στο 7', στην πρώτη ουσιαστικά φάση που έγινε απειλητικός. Ο Αργεντινός επιθετικός το μετέτρεψε σε γκολ, στέλνοντας τον Πάρντο στην αντίθετη γωνία. 
 
Η Αλκή ισορρόπησε το παιχνίδι και έφτιαξε τις δικές της ευκαιρίες με Ακόστα και Μπελαμεϊρί σε 23' και 24' αντίστοιχα. Η ομάδα της Λεμεσού είχε τον έλεγχο της μπάλας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να γίνει απειλητική για το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου. 
 
 
Στο δεύτερο ημίχρονο το σύνολο του Κώστα Σακκά μπήκε με αρκετή όρεξη στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με το κοντινό πλασέ του Κάρλος στο 63', σε φάση όπου υπήρχαν διαμαρτυρίες από πλευράς Απόλλωνα για οφσάιντ. Στην επαναληπτική προβολή ο παίκτης της «Αθάνατης» ήταν καλυμμένος.
 
Η αντίδραση των γαλάζιων της Λεμεσού ήταν άμεση αφού κατάφεραν μέσα σε δύο λεπτά να πετύχουν ισάριθμα γκολ και να καθαρίσουν ουσιαστικά το παιχνίδι.
 
Στο 69' ο Μπρου έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του με εξαιρετικό κτύπμα φάουλ, ενώ στο 71΄ο Σκέμπρι διεύρυνε το προβάδισμα του Απόλλωνα με δυνατή κεφαλιά μέσα από την περιοχή του Πάρντο. 
 
Στα λεπτά που απέμειναν δεν άλλαξαν πολλά, με τον Απόλλωνα να πανηγυρίζει μια σημαντική νίκη ενόψει του ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής κόντρα στον ΑΠΟΕΛ.
 
Η ταυτότητα του αγώνα:

Αλκή (Κώστας Σακκάς): Πάρντο, Χαραλάμπους, Σερφά, Σταύρου, Κάρλος (78′ Μπανταρά), Μπελαμεϊρί (78′ Τριμπό), Χριστοφή, Τραιτσέφσκι, Ακόστα, Γουίκς (61′ Καντάτσια), Σταρόκιν

Απόλλων (Σοφρώνης Αυγουστή): Βάλε, Στυλιανού, Πέδρο, Σελίμοβιτς, Ουεντραόγκο, Σακέτι, Μπρου (78′ Καραγιόλ), Παπουλής, Περέιρα, Σαρδινέρο (67′ Σκέμπρι), Ζελάγια (78′ Κυριάκου).

Σκόρερ: 63′ Κάρλος / 7′ Ζελάγια, 69′ Μπρου, 71′ Σκέμπρι

Κίτρινες: Χαραλάμπους / Σελίμοβιτς 

Δειτε Επισης

Αντίδραση Άρη για το πρωτόκολλο ΥΠΑΜ και ΚΟΑ-«Εμπόδιο στην ανέλιξη των νεαρών»
Τα εισιτήρια του τελικού κυπέλλου για τους οπαδούς της Ομόνοιας
Οι 40 φιναλίστ ποδοσφαιριστές για την κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν
Δημητρίου: Κρίνονται οι κόποι των τελευταίων χρόνων, να δώσουμε το 101% για να τα καταφέρουμε
ΑΕΖ και Απόλλωνας ρίχνουν την αυλαία της 13ης αγωνιστικής
Πέρασαν νικηφόρα την αγωνιστική Εθνικός, Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Αυτές είναι οι ποδοσφαιρίστριες που έλαμψαν στο γυναικείο πρωτάθλημα-Κορυφαίος προπονητής ο Τσιακλής
Βγαίνει μπροστά και αφήνει αιχμές ο ΠΑΣΠ-«Ταφόπλακα στον αθλητισμό»
Τα δεδομένα για τα περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα
Διάστρεμμα ο Στεπίνσκι-Τα δεδομένα ενόψει τελικού κυπέλλου