ΑΕΛ: Έκατσε στο «σβέρκο» του ΑΠΟΕΛ και ονειρεύεται πρωτιά...

Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή βρίσκεται πλέον η ΑΕΛ μετά τη νίκη της με 3-2 επί της Νέας Σαλαμίνας. Το συγκρότημα του Ντούσαν Κέρκεζ ανέβηκε στους 45 βαθμούς, έναν μόλις πίσω από τον ΑΠΟΕΛ και έναν μπροστά από τον Απόλλωνα (εκκρεμεί η ένσταση), μια αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της α’ φάσης του πρωταθλήματος. Η Νέα Σαλαμίνα παρέμεινε στην 6η θέση και τους 30 βαθμούς.

Πλούσιο σε γκολ και φάσεις ήταν το πρώτο ημίχρονο στο Τσίρειο στάδιο με τις ΑΕΛ και Νέα Σαλαμίνα να οδηγούνται στ’ αποδυτήρια με το αποτέλεσμα 2-2. Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς φάσεις όμως στη συνέχεια και μετά το γκολ των ερυθρολεύκων στο 11’ με αυτογκόλ του Μυτίδη οι δύο ομάδες παρουσίασαν πολύ καλό θέαμα. Η ΑΕΛ αντέδρασε και κατάφερε πριν το ημίωρο να φτάσει στην ανατροπή με δύο τέρματα από τον Λεαντρο Σίλβα. Αρχικά με απευθείας φάουλ στο 22’ και έξι λεπτά αργότερα με πλασέ στην περιοχή. Η ΑΕΛ είχε δοκάρι στο 41’ με τον Αντάμοβιτς. Στο φινάλε του ημιχρόνου η Νέα Σαλαμίνα με τον Τιάγκο έφερε το ματς στα ίσα αφού ισοφάρισε σε 2-2 μετά από πάσα του Κίνγκσλεϊ.

Με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο άρχισε και το 2ο ημίχρονο στο Τσίρειο με τις δύο ομάδες να δημιουργούν φάσεις μπροστά από την εστία των Βεσελόφσκι και Πρόσεκ. Η ΑΕΛ πήρε προβάδισμα 3-2 με πλασέ του Τζαρσίνιο ύστερα από πάσα του Μυτίδη. Παρά την προσπάθεια της Νέας Σαλαμίνας για την ισοφάριση η ομάδα του Κέρκεζ κατάφερε και κράτησε το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.
Την τελευταία αγωνιστική της α' φάσης η ΑΕΛ αγωνίζεται εκτός έδρας με την Ομόνοια και η Νέα Σαλαμίνα με την Αλκή.

ΑΕΛ: Πρόσεκ, Ν.Τεσέιρα, Ντόσα, Α.Τεσέιρα, Γουίλερ, Λεάντρο (85' Αγκάνοβιτς), Νταβόρ, Αντάμοβιτς (67' Φιντέλις), Τζαρσίνιο, Μακρής, Μυτίδης (72' Χουράδο)

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Μιντίκκης (90' Σιαθάς), Κορέια, Ρέινολντς, Χριστοφόρου, Φουστάρ, Μαργκάσα, Νούρ (80' Κωστή), Τιάγκο, Ελουντού (67' Τίνσντελ), Κίνγκσλεϊ

Δειτε Επισης

Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου