Το διπλό ταμπλό των ποινικών ερευνών, η αντεπίθεση Παντελή και η αναμονή Γιάγκου

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου έχει τεθεί η κατάθεση του προέδρου της Ανόρθωσης Αντρέα Παντελή, ο οποίος προχώρησε πλέον και σε γραπτή καταγγελία σε σχέση με τους χειρισμούς του ΚΟΑ και του ίδιου προέδρου του Οργανισμού Ανδρέα Μιχαηλίδη, τον οποίο δείχνει ως ύποπτο για την διαρροή του φακέλου του Νιγηριανού ποδοσφαιριστή Φράνσις Ουζόχο.

Ο Αντρέας Παντελή λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί πέρασε μόνος του, χωρίς δικηγόρο, την πύλη του ΤΑΕ Αρχηγείου, όπου κατέθεσε στους ανακριτές τα όσα ισχυρίζεται η ηγεσία της ομάδας της Αμμοχώστου στην επιστολή που είχε αποστείλει την περασμένη Κυριακή στον Αρχηγό Αστυνομίας.

Η κατάθεση του προέδρου της Ανόρθωσης κράτησε μία περίπου ώρα, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επί του παρόντος ο Αντρέας Παντελή δεν προσκόμισε οποιαδήποτε έγγραφα ή στοιχεία που να ενισχύουν τα όσα κατήγγειλε.

Ωστόσο, το περιεχόμενο της κατάθεσης του αξιολογείται από τους ανακριτές ούτως ώστε να διαφανεί κατά πόσο προκύπτει νέος κύκλος ποινικών ερευνών, ενώ για κατάθεση αναμένεται να κληθεί εντός ημερών και ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης ούτως ώστε να παραθέσει τη δική του θέση, αφού είναι το πρόσωπο στο οποίο στρέφεται η Ανόρθωση.  

Ο Αντρέας Παντελή εισερχόμενος στο Αρχηγείο ανέφερε «έχουμε πολλά να πούμε», ενώ εξερχόμενος δήλωσε ότι η υπόθεση πλέον βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας, χωρίς να επιθυμεί να τοποθετηθεί για το περιεχόμενο της κατάθεσης του και αν υπάρχουν στοιχεία που θα προσκομίσει στους ανακριτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έδωσε κατάθεση ο Παντελή, κράτησε σιγή ιχθύος για το περιεχόμενο της

Όσα καταγγέλλει η Ανόρθωση
 
Επίκεντρο των καταγγελιών της Ανόρθωσης είναι ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, στον οποίο η ηγεσία των κυανόλευκων καταλογίζει σοβαρές καταγγελίες που αφορούν τη διαρροή φακέλου του Νιγηριανού τερματοφύλακα στα χέρια του Απόλλωνα.
 
Στην επιστολή της η Ανόρθωση στον Αρχηγό Αστυνομίας, αναφέρει τα ακόλουθα:
 
1. Έγγραφα που σχετίζονται με τις έρευνες για την υπόθεση περιφέρονται σε διάφορους οργανισμούς με σημείο διανομής και επεξεργασίας τον ΚΟΑ.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο ΚΟΑ, διανέμει τα έγγραφα σταδιακά και με δόσεις, δίχως κανείς να κατανοεί τη σκοπιμότητα τέτοιων κινήσεων. Τα συγκεκριμένα έγγραφα τα οποία ήδη έχουν παρουσιαστεί στην δικαστική της ΚΟΠ – ή μέρος τους, δυνατόν να αποτελούν τεκμήρια για την ποινική υπόθεση κάτι το οποίο είναι αντίθετο με την νομοθεσία αλλά και με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
 
2. Ο φάκελος με τα προσωπικά και ιατρικά δεδομένα του ποδοσφαιριστή Francis Uzoho, σύμφωνα με πληροφορίες έφυγε από τον ΚΟΑ τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου κάτι που η αστυνομία γνωρίζει. Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο ίδιος ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης μετακίνησε τον πιο πάνω φάκελο από τα γραφεία του ΚΟΑ και τον μετέφερε στη Λεμεσό, όπου είναι άγνωστο τι είδους αλλοιώσεων ή/και επεξεργασίας έτυχε αφού υπάρχουν ισχυρισμοί ότι παράγοντες ή μέλη του Απόλλωνα κατείχαν κάποια από αυτά κατά την καταγγελία τους στην αστυνομία τα οποία εξασφαλίστηκαν με παράνομο τρόπο χωρίς συγκατάθεση και κατά παράβαση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων. Επαναλαμβάνουμε ότι και αυτός ο φάκελος δυνατόν να αποτελέσει τεκμήριο στην ποινική υπόθεση.
 
3. Αξιωματούχοι του ΚΟΑ και πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, με αλλεπάλληλες δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, έχει έμμεσα παρέμβει στο ανακριτικό έργο και τις αστυνομικές έρευνες αφού έχει δικάσει και καταδικάσει δημοσίως συγκεκριμένα πρόσωπα. Οι ενέργειες του αυτές προκαταλαμβάνουν και επηρεάζουν δυσμενώς τα αποτελέσματα τόσο της ποινικής έρευνας όσο και της διαδικασίας ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκληρή ανακοίνωση μαχητών με απαιτήσεις και μήνυμα σε Πράνιτς
 
Παραίτηση εν μέσω αναμονής ο Γιάγκου
 
Την ίδια ώρα η Αστυνομία βρίσκεται προς το τέλος των ερευνών για την υπόθεση του δελτίου υγείας του Φράνσις Ουζόχο και ως εκ τούτου είναι θέμα χρόνου ο φάκελος της υπόθεσης να διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα για περαιτέρω οδηγίες.
 
Η Νομική Υπηρεσία, αναμένεται να εξετάσει το μαρτυρικό υλικό και τις εισηγήσεις των ανακριτών της υπόθεσης, ούτως ώστε να αποφασιστεί κατά πόσο στοιχειοθετούνται αδικήματα σε βάρος των υπόπτων οι οποίοι θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
 
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχε συλληφθεί ως ύποπτος ο Δρ. Κυριακός Γιάγκου, αναπληρωτής πρόεδρος της Ανόρθωσης, καθώς και άλλα δύο πρόσωπα, εκ των οποίων η μια λειτουργός στον ΚΟΑ.
 
Στο μεταξύ, την ώρα που ο Δρ. Κυριακός Γιάγκου βρίσκεται σε αναμονή για το εάν θα οδηγηθεί ή όχι ενώπιον Δικαστηρίου, υπέβαλε παράλληλα την παραίτηση του από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της Ανόρθωσης.
 
Στην επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας Ανόρθωσης, ο Δρ. Γιάγκου εξηγεί ότι υποβάλει την παραίτηση του για λόγους αρχής από την στιγμή που υπάρχει εναντίον του έρευνα από την Αστυνομία.

Δειτε Επισης

«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας