«Είμαι οπαδός του ΑΠΟΕΛ, όμως ως νομικός λέω ότι ο ΚΟΑ δεν μπορούσε…»

Την άποψή του σχετικά με την υπόθεση Φράνσις Ουζόχο κατέθεσε, μιλώντας στον Super Sport FM 104.0, ο νομικός και πρώην μέλος του Εφετείου, Κώστας Ευσταθίου.

Όπως ανάφερε, ως νομικός ξεχωρίζει την οπαδική του ιδιότητα (ΑΠΟΕΛίστας) και ως νομικός ανάφερε ότι o KOA δεν μπορούσε να ακυρώσει την ίδια του την πράξη.

Για το πώς θα εξετάσει την υπόθεση το εφετείο: «Εξετάζει τυχόν λάθος επί της απόφασης του Δικαστή. Δεν μπορεί να δικάσει την υπόθεση. Θα δικάσει τα λάθη που ισχυρίζεται η Ανόρθωση, ότι έκανε ο Δικαστής. Είναι εφετείο επί της απόφασης και τους συγκεκριμένους λόγους που έκανε η Ανόρθωση την έφεση. Για ένα νομικό είναι ενδιαφέρουσα η υπόθεση και θα κριθεί πάλι σε νομικά σημεία.

Είμαι οπαδός του ΑΠΟΕΛ και θα πω την άποψη μου. Σε αυτό το σημείο όμως, διαχωρίζω την οπαδική μου ιδιότητα που έρχεται τελευταία με τη νομική μου θέση.

Ο ΚΟΑ δεν μπορούσε να ακυρώσει την ίδια του την πράξη. Μπορούσε να την ανακαλέσει. Ακυρώνεται μόνο από Δικαστήριο μια απόφαση. Δημιουργούνται νομικά παράδοξα. Ο ΚΟΑ δεν μπορεί να ακυρώσει την πράξη του.

Η Ανόρθωση μπορούσε να υποστεί κυρώσεις όχι για το κύρος του αγώνα, αλλά για άρθρα του καταστατικού».

Για το ότι στην ανακοίνωση του ο ΚΟΑ αναφέρεται σε ανάκληση και όχι ακύρωση: «Στο κείμενο μιλά για ανάκληση, αλλά στην ουσία είναι ακύρωση. Θα πρέπει να πάμε να δούμε αν τηρούνται προϋποθέσεις για ανάκληση της απόφασης. Αν έχει ανακαλέσει επειδή το έγγραφο ήταν τυπικά λανθασμένο, πρέπει να δοθούν εξηγήσεις. Το εφετείο θα εξετάσει ότι ζήτησε η Ανόρθωση. Και ο Απόλλωνας δικαιούται να παρουσιάσει τη θέση του».

Για τις πιθανότητες που έχει η έφεση της Ανόρθωσης: «Πολλές φορές οι δικηγόροι μπορεί να διαφωνούμε συμφωνώντας και να συμφωνούμε διαφωνώντας. Όσες πιθανότητες έχει να απορριφθεί η έφεση, τις ίδιες έχει να γίνει αποδεκτή».
 

Διαβάστε επίσης

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια