Με τεσσάρα έβαλε το εισιτήριο πρόκρισης στην τσέπη η ΑΕΛ

Νίκη που ισούται με μισή πρόκριση πέτυχε η ΑΕΛ κόντρα στον Ερμή. Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού επικράτησαν με 4-0 στον πρώτο αγώνα που έγινε στο Τσίρειο Στάδιο και βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Κύπρου. 

Σκόρερ για την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ οι Αγκάνοβιτς (2), Γουίλερ και Χουράδο, με τον Γουίλερ να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την ομάδα της Λεμεσού. 

Το προφίλ του αγώνα:

Πολύ δυνατά στην αναμέτρηση η ΑΕΛ, η οποία κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή που βρήκε. Στο 3' ο Αγκάνοβιτς σκόραρε με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Χουράδο. 

Η ομάδα της Λεμεσού έλεγξε το ρυθμό του αγώνα και διπλασίασε το υπέρ της προβάδισμα με το κοντινό πλασέ του Γουίλερ στο 34' του παιχνιδιού. Ο Ερμής προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα. 

Το σύνολο του Ντούσαν Κέρκεζ πίεσε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και κατάφερε να σημειώσει και τρίτο γκολ με τον Χουράδο, μετά από προσωπική ενέργεια και ασίστ από τον Αβραάμ. 

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν πολλά με τον Ερμή ν' ανεβάζει απόδοση αλλά να μην έχει τη μεγάλη ευκαιρία να μειώσει και να αναπτερώσει τις ελπίδες του ενόψει του επαναληπτικού.

Η ομάδα της Λεμεσού εκμεταλλεύτηκε το αργό τέμπο του παιχνιδιού με τον Ντούσαν Κέρκεζ να ολοκληρώνει νωρίς τις αλλαγές του και να προφυλάσσει ποδοσφαιριστές ενόψει του εκτός έδρας αγώνα της ομάδας κόντρα στην Ομόνοια το ερχόμενο Σάββατο (23/2).

Η ΑΕΛ σφράγισε ουσιαστικά την πρόκριση με το πέναλτι-γκολ του Αγκάνοβιτς στο 88' της αναμέτρησης. Ο Κροάτης επιθετικός σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τέταρτο για την ομάδα του λίγο πριν το τελικό σφύριγμα του Αβραάμ Τσούκα.

Η ταυτότητα του αγώνα:

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Α.Τεϊσέιρα (50′ Αντόνια), Γουίλερ, Ν. Τεϊσέιρα, Λαφράνς, Γκαθτανιάγα, Φιντέλις (50′ Σίλβα), Αβραάμ, Αγκάνοβιτς, Χουράδο (71' Παπαδόπουλος), Σχρανζ.

Ερμής (Χρύσης Μιχαήλ): Φιρινίδης, Μαλόν, Πηλέας, Ταραλίδης, Μπανούσης, Κουατσίκα, Χριστοδούλου, Ενγκαγκά, Κατσιατής, Λύτρας, Μαύρου.

Σκόρερ: 3′,88' Αγκάνοβιτς, 34′ Γουίλερ, 45′ Χουράδο

Κίτρινες: Φιντέλις, Σχρανζ 

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς