«Δυστυχώς στην Κύπρο αν σε λένε Αντωνίου και όχι Αντόνοβιτς...»

Ο διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Λευκωσίας, Αντώνης Γιωργαλλίδης μίλησε σήμερα (21/02)στην omada.com.cy για την απόφαση του να ενταχθεί στην ομάδα του «Ταχτακαλά», την πορεία πρωταθλητισμού των «μαυροπρασίνων», για την ΑΕΚ, τον Ιμάνολ Ιδιάκεθ, το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, τους Κύπριους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές αλλά και για τη νέα προσπάθεια της Εθνικής ομάδας.

Αναλυτικά:

Η απόφαση ν’ αγωνιστείς φέτος στην Β’ κατηγορία και τον Ολυμπιακό Λευκωσίας: «Το πλάνο Χριστόφορου Τορναρίτη, Κώστα Μαλέκκου και του προέδρου Κώστα Σεραφείμ το οποίο περιλάμβανε άνοδο στην Α’ κατηγορία ήταν αρκετό για μένα και έτσι έλαβα την απόφαση κι εντάχθηκα στον Ολυμπιακό. Αυτό το πλάνο εφαρμόζεται σωστά…Είμαστε σε πορεία ανόδου, είμαστε ευχαριστημένοι και θα συνεχίσουμε ακόμη πιο σκληρά μέχρι το τέλος.

Βασικός στην ομάδα, έχασες μόλις δύο ματς λόγω τραυματισμού: «Έμαθα τον πρωταθλητισμό από μικρός και είναι σημαντικό για μένα να βοηθήσω τον Ολυμπιακό  για να υλοποιήσει τους στόχους του αλλά ταυτόχρονα να λαμβάνω αγωνιστικά λεπτά έτσι ώστε όποτε χρειαστεί να βοηθήσω και την Εθνική».

Ο Ολυμπιακός είναι στην 1η θέση και έχει μια σημαντική διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν τίτλο και άνοδο. Αντέχει μέχρι το τέλος; «Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και τεχνικό τιμ και γενικά είμαστε δουλεμένη ομάδα και με πολύ καλούς χαρακτήρες. Έμεινα ακόμα δέκα ματς, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται και να στεφθούμε πρωταθλητές. Είναι δύσκολα τα πράγματα στη β’ κατηγορία, πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί και να μην υποτιμήσουμε κανένα αντίπαλο».

Το πρωτάθλημα της β’ κατηγορίας και οι δυσκολίες του: «Είναι συναρπαστικό, είναι πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, έχει έδρες… δηλαδή είναι πάρα πολύ δύσκολο να χάσει μια ομάδα στην έδρα της. Αυτή τη στιγμή διεκδικούμε τον τίτλο τέσσερις ομάδες με ίσες πιθανότητες (Ολυμπιακός, Εθνικός, Άρης και Οθέλλος) και ταυτόχρονα γίνεται μεγάλη προσπάθεια από αρκετές ομάδες γι’ αποφυγή του υποβιβασμού. Ο Ολυμπιακός έχει ένα προβάδισμα στη βαθμολογία αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Αυτό το προβάδισμα το εξασφαλίσαμε με σκληρή δουλειά και θα πρέπει να το διαφυλάξουμε έως το τέλος. Δεν υπάρχουν αδιάφοροι αγώνες, όλες ομάδες θέλουν τη νίκη για δικούς τους λόγους και αυτό κάνει αμφίρροπο το πρωτάθλημα».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι πιστοί και στηρίζουν την προσπάθεια της ομάδας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για μας τους ποδοσφαιριστές».

Το πρωτάθλημα της α’ κατηγορίας και τ’ άδεια γήπεδα: «Στην α’ κατηγορία έχω ζήσει μεγάλα ντέρμπι με γήπεδα γεμάτο κόσμο…Είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει.. Έχω άποψη αλλά δεν είμαι ο αρμόδιος να λύσω το πρόβλημα».

Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής και οι ταλαντούχοι στις μικρότερες κατηγορίες: «Υπάρχει αρκετό ταλέντο, έχει νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές που αξίζουν περισσότερα. Δυστυχώς δεν υπάρχει προβολή από τα ΜΜΕ. Χρειάζονται χορηγίες ώστε να προβάλλεται ακόμη περισσότερο το πρωτάθλημα της β’ κατηγορίας. Είναι λυπηρό, αγωνίζονται αρκετοί Κύπριοι, υπάρχει μπόλικο ταλέντο. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που τους αξίζει να προχωρήσουν και ν’ ανέβουν ψηλότερα, μπορούν άνετα μερικοί ν’ αγωνιστούν στην α’ κατηγορία. Δυστυχώς στην Κύπρο αν σε λένε Αντωνίου και όχι Αντόνοβιτς δεν σε «κοιτάζουν» εύκολα! Παιδιά με καλή ποδοσφαιρική παιδεία έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν. Είναι κρίμα, υπάρχει μπόλικο υλικό στη β’ κατηγορία, πρέπει να βρεθεί λύση για το θέμα.

Το φετινό πρωτάθλημα της α’ κατηγορίας και η εκτίμηση σου για την πρωταθλήτρια ομάδα: «Δύσκολο πρωτάθλημα, υπάρχουν τέσσερις ομάδες που διεκδικούν στα ίσα τον τίτλο. Ακόμα και η ΑΕΚ που είναι πιο πίσω στη βαθμολογία από ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ και Απόλλωνα έχει και αυτή τις δυνατότητες να φτάσει στον τίτλο. Η επιστροφή του Ιμάνολ Ιδιάκεθ έδωσε άλλο αέρα στην ομάδα, είναι εξαιρετικός δούλεψα μαζί του και γνωρίζω ότι μπορεί να πετύχει περισσότερα με την ομάδα της Λάρνακας. Είναι ο κατάλληλος, ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να βοηθήσει την ΑΕΚ. Η υπόθεση τίτλος θα κριθεί μέχρι τέλους, όπως επίσης και η διαβάθμιση.

Η νέα προσπάθεια της Εθνικής Κύπρου: «Αρχίζει μια νέα προσπάθεια τον Μάρτιο. Ευχόμαστε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω.. Είναι σημαντικό για μένα το ότι έχω αγωνιστικά λεπτά και ότι αποτελώ μια από τις επιλογές του προπονητή για τη θέση του τερματοφύλακα. Είναι σημαντικό ότι αγωνίζονται στην Εθνική ο Δημήτρης και ο Κωνσταντίνος. Είμαι υπέρ του Κύπριου τερματοφύλακα, πρέπει εμείς οι παλαιότεροι να βοηθήσουμε να νέα παιδιά.

 

 

Δειτε Επισης

Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας