Οι αγκαλιές και τα cojones του Τραμετσάνι!

Πριν το πρώτο σφύριγμα του Τιμόθεου Χριστοφή στο χθεσινό ντέρμπι κορυφής ο άνθρωπος με την περισσότερη πίεση στο «Τσίρειο» ήταν, μακράν του δεύτερου, ο Πάολο Τραμετσάνι. Από την προηγούμενη επίσκεψη στο στάδιο της Λεμεσού, και το 1-0 επί της ΑΕΛ (17η αγωνιστική) στις 20 Ιανουαρίου, ο Ιταλός δεν είχε περάσει και τον καλύτερο μήνα του στον Αρχάγγελο.
 


Η ομάδα του βρισκόταν στο +4 από τον Απόλλωνα και είχε στο πρόγραμμα τρία εντός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Ενώ σχεδόν άπαντες πόνταραν σε συντήρηση ή αύξηση της διαφοράς, οι «γαλαζοκίτρινοι» μέτρησαν τρεις διαδοχικές γκέλες στο ΓΣΠ (Αλκή 0-0, Πάφος 0-1, ΑΕΚ 2-2), για πρώτη φορά μετά τα πλέι οφ της σεζόν 2016/17 (Ανόρθωση 1-1, ΑΕΚ 0-0, Απόλλων 2-2) και -σε επίπεδο πρώτης φάσης- από την περίοδο 2014/15 (ΑΕΚ 4-4, Αγία Νάπα 1-1, Οθέλλος 1-1)!
 


Η απόφαση στην υπόθεση Ουζόχο έμοιαζε με τη χαριστική βολή, καθώς μια μέρα πριν το ντέρμπι κορυφής οι πρωταθλητές βρέθηκαν στο -1 από τον βασικό ανταγωνιστή τους, μια στροφή πριν το τέλος της α’ φάσης.
 


Χωρίς τον Ενσούε, ο οποίος είχε τεθεί εκτός ομάδας λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, και χωρίς τον (τιμωρημένο) Μερκή, ο Τραμετσάνι δεν δίστασε ν’ αφήσει για δεύτερο συναπτό ντέρμπι εκτός ενδεκάδας τον Νούνο Μοράις, ο οποίος -την περασμένη Δευτέρα στην εκπομπή «Ώρα για Μπάλα» της Cytavision- είχε ξεκαθαρίσει κατηγορηματικά πως «ναι, μπορώ να αγωνίζομαι σε κάθε παιχνίδι στο αρχικό σχήμα».
 


Ο Ιταλός εμπιστεύτηκε εκ νέου το δίδυμο Γκέντσογλου-Σόουζα μπροστά από την άμυνα και επιβράβευσε τον Μπέζιακ για τα τέρματά του κόντρα στην ΑΕΚ τροποποιώντας για χάρη του το 3-5-2 σε 3-4-2-1. Αν η ομάδα του αποχωρούσε από το «Τσίρειο» στο -4, το μέλλον του έμοιαζε από αβέβαιο μέχρι και… προδιαγεγραμμένο, με βάση το ιστορικό του ΑΠΟΕΛ στις αλλαγές προπονητών.
 


Ο Τραμετσάνι έχασε νωρίς τον βασικό του τερματοφύλακα (Βάτερμαν), είδε την ομάδα του να μένει πίσω στο σκορ σχεδόν στα μισά του δευτέρου μέρους, αλλά χτύπησε τζακ ποτ τόσο με την τροποποίηση του συστήματος όσο και με τις δύο αλλαγές του (Μπάλοχ, Ζαχίντ), οι οποίες του έφεραν το γκολ της ανατροπής και της νίκης.
 


Πριν το παιχνίδι ο 49χρονος αγκαλιάστηκε με τον Σωφρόνη Αυγουστή (και χαιρέτισε όλο το τεχνικό επιτελείο του Απόλλωνα), στη διάρκειά του με τον χρυσό σκόρερ Μπάλοχ και μετά το τέλος του με τον πρόεδρο Πρόδρομο Πετρίδη.
 


Σημειολογικά οι αγκαλιές αυτές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως η αναγνώριση και επιβράβευσή του για τα… cojones που επέδειξε στη διαχείριση της (μίνι) κρίσης τον περασμένο μήνα και του χθεσινού ντέρμπι.
 


Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε τον Απόλλωνα και κατέκτησε την πρωτιά στην α’ φάση, αλλά το μεγαλύτερο κέρδος του στο «Τσίρειο» ήταν ο Τραμετσάνι. Ένας προπονητής που -με τα λάθη και τις παραλείψεις του- πορεύεται συνεπώς με τις αρχές και τη φιλοσοφία του ακόμη και υπό τη μέγιστη δυνατή πίεση. Στις ημέρες μας δεν υπάρχουν πολλοί (όχι μόνο προπονητές) που μπορούν να υπερηφανεύονται για το ίδιο.

Δειτε Επισης

Κατατέθηκε ο οκταμελής συνδυασμός Χατζηστεφάνου στην Ανόρθωση
Αυτές είναι οι ποδοσφαιρίστριες που έλαμψαν στο γυναικείο πρωτάθλημα-Κορυφαίος προπονητής ο Τσιακλής
Βγαίνει μπροστά και αφήνει αιχμές ο ΠΑΣΠ-«Ταφόπλακα στον αθλητισμό»
Τα δεδομένα για τα περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα
Διάστρεμμα ο Στεπίνσκι-Τα δεδομένα ενόψει τελικού κυπέλλου
Συνάντηση Ομόνοιας 29ης Μαΐου με ΓΣΠ-Στο ψάξιμο για τον αντικαταστάτη του Τούτιτς
«Πλεονέκτημα για την ΑΕΚ ότι θέλει μόνο νίκη, έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από έδρες»
Τρία παιχνίδια για την προτελευταία αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Δασκαλάκης: O ΑΠΟΕΛ έχει μεγάλο πλεονέκτημα, πέντε χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πολλά
«Ψηλά στη λίστα του ΑΠΟΕΛ για μεταγραφή ο Καρλίτος, έδειξε ενδιαφέρον και ο Άρης Θεσσαλονίκης»