Οι «απεσταλμένοι» από την Κύπρο που απέκλεισαν τον Ολυμπιακό!

H Λαμία το βράδυ της Πέμπτης (28/02) άλωσε το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και με νίκη 1-0 επί του Ολυμπιακού, σε συνάρτηση με το 3-3 του πρώτου αγώνα, πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στην τετράδα του κυπέλλου Ελλάδας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο τερματοφύλακας Μπόγιαν Σαβάνοφ που έπιασε τα άπιαστα, ενώ απέκρουσε και πέναλτι του Φορτούνη. Εξ ίσου σημαντική, όμως, ήταν και η συνεισφορά του σκόρερ της αναμέτρησης, Χουάν Τομάς.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ – αποχώρησε τον περασμένο Γενάρη μετά από μία εξαετία - κέρδισε φανέλα βασικού στη Λαμία και κόντρα στον Ολυμπιακό πέτυχε το χρυσό τέρμα στη μοναδική μεγάλη ευκαιρία της ομάδας του.

Θυμίζουμε ότι 33χρονος Ισπανός είχε κερδίσει το πέναλτι και στη νίκη επί του Παναθηναϊκού (1-0) στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16».

Αυτοί που έπαιξαν με Ολυμπιακό
Πάντως, ο Τομάς δεν είναι ο μοναδικός που βρίσκεται στο ρόστερ της Λαμίας και έχει στο παλμαρές του προϋπηρεσία στο κυπριακό πρωτάθλημα. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκαν, επίσης, οι Χρήστος Καρυπίδης (90’) και Ζαν Λουκ Ασούμπρε (58’).

Ο πρώτος αγωνίστηκε για μία πενταετία στην Κύπρο (2009-2014), κατά σειρά, σε Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ και Απόλλων. Σε ηλικία 36 ετών ο Ελλαδίτης αμυντικός δεν θεωρείται βασικός και στο πρωτάθλημα μετρά τέσσερις συμμετοχές – τρεις εξ αυτών ως αλλαγή – και πέντε στο κύπελλο.

Βασικός αγωνίστηκε και ο Ασούμπρε, ο οποίος τέλος Ιανουαρίου δόθηκε δανεικός από την ΑΕΚ και αυτή ήταν μόλις η τέταρτη συμμετοχή του με τη φανέλα της Λαμίας (δύο πρωτάθλημα και ισάριθμες στο κύπελλο).

Οι υπόλοιποι
Από εκεί και πέρα, ο 28χρονος μεσοεπιθετικός Φακούντο Μπερτόλιο που έπαιξε για δύο χρόνια (2016-18) στον ΑΠΟΕΛ και ο 37χρονος επιθετικός Πίτι που αγωνίστηκε στην ΑΕΛ για έξι μήνες το 2017, οι οποίοι θεωρούνται βασικοί στην Λαμία, δεν χρησιμοποιήθηκαν από τον προπονητή της ομάδας, Μάκη Χάβο.

Στην Λαμία βρίσκεται, επίσης, ο 33χρονος τερματοφύλακας Γιώργος Μπάντης ο οποίος το 2016 είχε έρθει στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Ομόνοια, όμως δεν αγωνίστηκε σε κανένα αγώνα. Με τη Λαμία έχει μόλις μία συμμετοχή στον πρώτο αγώνα με τον Παναθηναϊκό για τη φάση των «16» του κυπέλλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κύπρο εργάστηκε στο παρελθόν και ο τεχνικός της ομάδας, Μάκης Χάβος. 0 49χρονος προπονητής κοούτσαρε την ΑΕΛ από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια