«Εγώ δεν μπορώ να πουλήσω τον Ερμή για την Ομόνοια»

Προσκεκλημένος στην εκπομπή Ώρα για Μπάλα της Cytavision ο Λούκας Φανιέρος μίλησε για όσα αφορούν τον Ερμή αλλά και τη δική του, πολύ ιδιαίτερη σχέση του με το σύλλογο της Αραδίππου. Ο πρόεδρος των φτεροπόδαρων μίλησε για...

...τη νίκη επί της Ανόρθωσης: «Ήταν σημαντική, αλλά στο τέλος της ημέρας μας άφησε στον ίδιο παρονομαστή, αφού νίκησαν και οι ομάδες από πάνω μας. Νομίζω ότι εκτός της Ανόρθωσης όλοι θα παλέψουν για τη σωτηρία και νομίζω ότι θα γίνουν ανατροπές. Για τον Ερμή κάθε παιχνίδι θα είναι τελικός, για τους άλλους δεν ξέρω, μην ξεχνάτε όμως ότι πέφτουν δύο».

...την κακή πορεία της ομάδας: «Όλα τα φταιξίματα τα παίρνω εγώ, που δεν ήμουν κοντά στην ομάδα. Λόγω του χαμού του πατέρα μου δεν είχα ψυχολογία να είμαι κοντά στην ομάδα, τώρα όμως πρέπει να το κάνω. Δεν θα χαθεί έτσι εύκολα ο Ερμής. Και να πάμε β’ κατηγορία, θα επιστρέψουμε του χρόνου»

...το τι σημαίνει για τον ίδιο ο Ερμής: «Εγώ δεν είμαι στον Ερμή ως πρόεδρος, όπως είναι π.χ. οι άλλοι σε Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ κ.λπ. Εμένα όλη η οικογένειά μου ήταν στον Ερμή, δεν μπορώ να πω ότι επειδή είσαι φτωχός αι άσχημος σε πουλάω και πάω σε άλλη ομάδα, όπως και έκανα όταν υπήρχε ενδιαφέρον από την Ομόνοια».

...το αν σκέφτηκε να σταματήσει: «Όχι, δεν σταματώ, επειδή πάει άσχημα η ομάδα. Όταν πάει καλά, όλα καλά, όταν δεν πάει, τότε θα γίνουν αλλαγές»

...το αν μετανιώνει για τις αποφάσεις του: «Δεν μετανιώνω για ό,τι κάνω, τα περισσότερα τα σκέτομαι πολύ καλά. Δεν αλλάζω προπονητή, επειδή έτσι ξύπνησα έτσι ένα πρωί. Υπάρχουν πάντα λόγοι που δεν αναφέρονται, για να μην διασύρουμε κανέναν».

...τον Χρύση Μιχαήλ: «Δεν τον γνώριζα προσωπικά, προτού έρθει στον Ερμή, είναι χαμηλών τόνων με εκπλήσσει και σε όλες τις αντίξοες συνθήκες επιβιώνει. Για να κάνει μία ενδεκάδα είναι δύσκολη η κατάσταση, μακάρι ο Θεός να μας βοηθήσει να μείνουμε κατηγορία και θα είναι ο προπονητής μας για του χρόνου».

...τη συνδρομή της τύχης: «Αυτή τη χρονιά έχουμε τα χάλια μας, αλλά είναι και η τύχη εναντίον μας. Αν κερδίσουμε την Αλκή θα βάλουμε προβλήματα σε όλους».

...τον επόμενο πρόεδρο του Ερμή: «Ο Αντώνης είναι ένα παιδί 16 χρονών. Έδωσα πολλά λεφτά, θα είναι ο επόμενος πρόεδρος, είναι της οικογένειας ο Ερμής και θα βοηθήσει. Τουλάχιστον να μπορούσαμε να κάναμε ένα γήπεδο στην Αραδίππου, δεν θέλω να ασχολούμαι με τους ανθρώπους εκεί».

...την καλύτερη στιγμή του στον Ερμή: «Ο Ερμής τερμάτισε τέταρτος με αρκετές νίκες σε Απόλλωνα, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, παίξαμε Ευρώπη με Γιανγκ Μπόις κι ήμασταν μια ομάδα που ήλθε από το πουθενά. Στο οικονομικό πρέπει να υπάρχει ισορροπία στον προϋπολογισμό, δεν μπορώ να βάλω δάνειο μισό εκατομμύριο για το μπάτζετ, Ένδεκα χρόνια βάλαμε όσα έπρεπε να βάλουμε»

...το αν πιστεύει ότι θα σωθεί ο Ερμής: «Βεβαίως, δεν κάνω μαθηματικά, γιατί είμαι καλός και τα ξέρω απ’ έξω. Έχουμε 70% πιθανότητες».

...το αν θα γίνει γυναικεία ομάδα και ακαδημία: «Ευχαριστώ το Πασκάλ είναι τιμή τους που μας δίνουν τα γήπεδα γιατί δεν έχουμε να αγωνιζόμαστε. Θα γίνει γυναικείο τμήμα και είναι στα υπόψη μας».

...το ποια ομάδα τον εντυπωσιάζει: «Καμιά ομάδα δεν με ικανοποιεί. Δεν είμαστε οργανωμένοι για μεγάλα παιχνίδια στο εξωτερικό. Πήγαν στην Ευρώπη οι μεγάλες μας ομάδες και τώρα σέρνονται…»

...το αν ο Ερμής έχει οικονομικό πρόβλημα: «Έχει εδώ και δύο μήνες, γιατί το θέλω εγώ. Νικάμε, πληρώνονται, αν δεν κερδίζουν, δεν θα πληρώνονται. Όποιον τον ενοχλεί, να πάρει τα λεφτά που λέει το συμβόλαιο του και να φύγει. Αυτός θα χαλάσει το όνομα του, γιατί θα γράφει ότι τότε έπεσε κατηγορία με τον Ερμή».

...το απραγματοποιίητο όνειρό του: «Ήθελα να κάνω γήπεδο στην Αραδίπου και δεν το έκανα πότε. Προσφέρθηκα να το κάνω και να το δώσουν του Ερμή για 30 χρόνια. Θα έκανα μαγαζιά από κάτω και σε 7 χρόνια θα είχε εξοφληθεί. Θα κάναμε 37 μαγαζιά μόνο και μόνο με το ενοίκιο. Δεν θέλουν να γίνει, γιατί είναι μέσα στον κόσμο και θα κάνουν παράπονα οι γείτονες. Πας στην Αγγλία και βλέπεις τα γήπεδα, εμείς θα κάναμε κάθε εβδομάδα ένα πανηγύρι αυτός είναι ο αθλητισμός, έχεις τακτική. Δεν ήθελαν να το κάνω εγώ, τους έδωσα το όραμα, ας το κάνουν».

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών