Ζευγάρωσε τις νίκες και προκρίθηκε στους 4 ο Απόλλωνας (vids)

Το καθήκον του έκανε ο Απόλλωνας, επικρατώντας με 2-1 της Καρμιώτισσας στα προημιτελικά του κυπέλλου Κύπρου, σε παιχνίδι που είχε διαδικαστικό χαρακτήρα μετά το 5-1 του πρώτου αγώνα (σ.σ. συνολικό σκορ 7-2).

Ο Σωφρόνης Αυγουστή προέβη σε πολλές αλλαγές και έδωσε αρκετές ευκαιρίες σε κάποιους από τους παίκτες της δεύτερης ομάδας. Πλέον η ομάδα της Λεμεσού θα αντιμετωπίσει μια εκ των ΑΕΛ, Ένωση και τη νικήτρια του ζευγαριού ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ (σ.σ. είναι σε εξέλιξη) στους τέσσερις της διοργάνωσης.

Το προφίλ του αγώνα:

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία της στο παιχνίδι με τον Ψύχα να κάνει προσωπική ενέργεια και με δυνατό σουτ να δίνει προβάδισμα στον Απόλλωνα στο 16'.

Οι γαλάζιοι έλεγχαν το ρυθμό του αγώνα και διπλασίασαν το προβάδισμά τους στο 43' με το δυνατό σουτ του Σκέμπρι μέσα από την περιοχή του Πιερή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καρμιώτισσα κατάφερε να μειώσει σε 2-1 δύο λεπτά μετά την έναρξη στο 48' με το κοντινό πλασέ του Πάντου. Από την άλλη ο Απόλλωνας ολοκλήρωσε σχετικά νωρίς τις αλλαγές του (σ.σ. 58') και άρχισε να σκέφτεται το παιχνίδι του Σαββάτου (9/3) κόντρα στην ΑΕΛ. 

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή να έχει την πρωτοβουλία κινήσεων και να ξεκουράζει αρκετούς από τους βασικούς ποδοσφαιριστές ενόψει της δύσκολης συνέχειας. 

Η ταυτότητα του αγώνα:

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Κίσσας, Ρομπέρζ, Γιούστε (46′ Χαραλάμπους), Βασιλειάδης, Ψύχας, Μπρου (58' Χάμπος),  Σπόλιαριτς, Παπαμιχαήλ, Σκέμπρι, Παπουλής (46′ Περέιρα), Φοπαλά

Καρμιώτισσα (Παντελής Δημητρίου): Ι. Πιερή, Οζίας, Πάντος (64′ Χατζηκωνσταντή), Κυριάκου, Σαρίφ, Νιόκκας, Γενεθλίου (78′ Νεοφύτου Α.), Κ. Πιερή, Λούγκος (56′ Μασίνουα), Ανδρ. Νεοφύτου, Βαττής

Σκόρερ: 16′ Ψύχας, 43′ Σκέμπρι / 48′ Πάντος

Κίτρινες: Γενεθλίου, Χατζηκωνσταντή

Δειτε Επισης

Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα