Ψάχνουν τα… σπασμένα στην Ανόρθωση-Αρχίζουν εσωτερικό έλεγχο με πέντε άξονες

Σε πλήρη εξέλιξη ανασύνταξης βρίσκεται η ηγεσία της Ανόρθωσης η οποία επιχειρεί να εξεύρει πόρους που θα βοηθήσουν την ομάδα της Αμμοχώστου να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο που βρίσκεται, λόγω των οφειλών της σε ποδοσφαιριστές, μάνατζερ και άλλο προσωπικό της ομάδας, όπως επίσης και σε άλλες υποχρεώσεις που τρέχουν.

Την ώρα που ο νέος πρόεδρος της εταιρείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, σήκωσε μανίκια και τρέχει να προλάβει τα κριτήρια Μαρτίου, ενώ παράλληλα κατέβαλε μέρος των δεδουλευμένων των ποδοσφαιριστών, η ηγεσία της Ανόρθωσης θα κάνει εσωτερικό έλεγχο για την οικονομική διαχείριση των τελευταίων ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανακοίνωσε εκστρατεία για αποπληρωμή χρεών το Δ.Σ. της Ανόρθωσης

Σκοπός είναι να φανεί κατά πόσον υπήρξαν ή όχι ατασθαλίες σε περιπτώσεις μεταγραφών ποδοσφαιριστών ή ακόμα και το ενδεχόμενο προείσπραξης χρημάτων από οποιοδήποτε χορηγό της ομάδας.

Η έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες της omada.com.cy, θα βασιστεί σε πέντε άξονες, οι οποίοι έχουν να κάνουν με τις μεταγραφές Κατσαράβα και Ντούρις, το διακανονισμό με την Όρενμπουργκ, το ενδεχόμενο προείσπραξης χρημάτων από χορηγό καθώς και το ενδεχόμενο άλλων εισπράξεων.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη μεταγραφή του Νίκα Κατσαράβα, θα διερευνηθεί το κατά πόσον η ομάδα οφείλει χρήματα στον ατζέντη Μαμούκα, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αξιώνει το ποσό της τάξεως των 400 χιλιάδων ευρώ και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο μάνατζερ εξετάζει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τα χρήματα μέσω της νομικής οδού.

Ο δεύτερος άξονας αφορά τη μεταγραφή Μίχαλ Ντούρις για την οποία η ομάδα της Αμμοχώστου συμφώνησε να καταβάλει το ποσό των 600 χιλιάδων ευρώ, αντί 300 που είχε αρχικά γνωστοποιηθεί. Μάλιστα, το συγκεκριμένο ποσό είχαν καταβάλει δύο χρόνια προηγουμένως οι Ρώσοι στην Βικτόρια Πλζεν για να τον αποκτήσουν και μάλιστα σε καλύτερη ηλικία.

Ο τρίτος άξονας αφορά τον διακανονισμό της Ανόρθωσης με την Όρενμπουργκ, γύρω από τον οποίο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το ακριβώς συμφωνήθηκε και αν τελικά συμφωνήθηκε ανάμεσα στον πρώην πρόεδρο της Ανόρθωσης Αντρέα Παντελή και τη διοίκηση της ρωσικής ομάδας.

Από τη μια οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ από την άλλη ο Αντρέας Παντελή σε συνάντηση που είχε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (07/03) με τον νέο πρόεδρο της ομάδας της Αμμοχώστου, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, όπως αποκάλυψε η omada.com.cy, του ανέφερε ότι υπάρχει προφορική συμφωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ασφυχτική πίεση στην Ανόρθωση-Τι υποσχέθηκε ο Παντελή στον Χατζηπαντέλα!

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης Ανδρέας, Παντελή, περί τα τέλη Ιανουαρίου είχε ταξιδέψει στη Ρωσία, όπως είχε ενημερώσει από επίσημα χείλη η Ανόρθωση, για να τα βρει με τους Ρώσους για το θέμα που προέκυψε με την καταβολή των ποσών. Μάλιστα, είχε αναφερθεί με την επιστροφή του τότε προέδρου της Ανόρθωσης, πως επιτεύχθηκε συμφωνία και έπρεπε να πέσουν απλά οι υπογραφές.

Την ίδια ώρα, η Όρενμπουργκ έχει ήδη προσφύγει στην FIFA ζητώντας το οφειλόμενο ποσό, με αποτέλεσμα η ομάδα της Αμμοχώστου να δέχεται ασφυκτικό πρέσινγκ για να προλάβει τα κριτήρια Μαρτίου. 

Στο μικροσκόπιο θα βρεθεί και το ενδεχόμενο προείσπραξης χρημάτων από μεγάλο χορηγό και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι εισπράχθηκαν τα χρήματα, τότε θα αναζητηθεί η κατάληξή τους.

Όσον αφορά τον τελευταίο άξονα, αυτός θα επικεντρώνεται στο ενδεχόμενο άλλων εισπράξεων από χορηγούς, με ανοιχτό το σενάριο κάποια έσοδα να έχουν εισπραχθεί αλλά να μην έχουν καταχωρηθεί στην ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου