Αυτοί θα κάνουν... πάρτι τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού!

Οκτώ αγωνιστικές απομένουν για το φινάλε της τρέχουσας ποδοσφαιριστής περιόδου. Άλλοι σκέφτονται το πρωτάθλημα, άλλοι το κύπελλο, άλλοι το ευρωπαϊκό εισιτήριο και άλλοι πώς θα πετύχουν την παραμονή στην Α’ κατηγορία.

Παράλληλα, όμως, οι υπεύθυνοι της κάθε ομάδας σκέφτονται και την επόμενη ημέρα και ήδη γίνονται οι πρώτες σκέψεις για τη στελέχωση του ρόστερ για τη σεζόν που θα ακολουθήσει.

Στο επίκεντρο της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού αναμένεται να μπουν και ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε κυπριακή ομάδα και ενδεχομένως να αλλάξουν στρατόπεδο. Πιο κάτω θα δούμε μερικές περιπτώσεις.

Ο Εμίλιο Ενσούε παίζει στο ρεπορτάζ διάφορων ομάδων. Από την ημέρα που ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε την μονομερή διακοπή της συνεργασίας τους (λόγω πειθαρχικού παραπτώματος) ακούστηκε σχεδόν για όλες τις ομάδες του πρώτου γκρουπ, ενώ τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να έχει ενώπιον του πρόταση από την Πάφο F.C.

Παρελθόν από την ομάδα στην οποία αγωνιζόταν αποτελεί και ο Ντουγκλάο, για τον οποίο – ακόμη και πριν από την αποχώρησή του από την Ανόρθωση – υπήρχε φημολογία ότι έχει συμφωνήσει με άλλη ομάδα (σ.σ. φωτογραφιζόταν ο Απόλλωνας). Ο ίδιος φέρεται, σε συνάντηση με οπαδούς, διέψευσε την οποιασδήποτε συμφωνία και δήλωνε ότι εάν φύγει από την ομάδα της Αμμοχώστου, τότε θα σταματήσει το ποδόσφαιρο. Μένει να φανεί αν κάτι τέτοιο θα γίνει πράγματι.

Πέραν από τους Ενσούε και Ντουγκλάο, στα διάφορα μεταγραφικά σενάρια παίζουν και τα ονόματα παικτών που ακόμη υπολογίζονται (οι πλείστοι ως βασικοί) στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι νυν ομάδες τους στα παιχνίδια που απομένουν.

Μένοντας στην Ανόρθωση, τις τελευταίες ημέρες οργιάζουν οι πληροφορίες για μετακόμιση του Γκόρντον Σίλντεφελντ από την Λάρνακα στην Λευκωσία για να φορέσει τη φανέλα της Ομόνοιας. Καμία πλευρά δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο, με τον 34χρονο Κροάτη αμυντικό να είναι βασικός στέλεχος της ομάδας της Αμμοχώστου, με την οποία διατηρεί συμβόλαιο μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Η μεταγραφολογία αγγίζει και τον Κέβιν Λαφράνς, για τον οποίο τον Ιανουάριο υπήρξαν έντονες πληροφορίες ότι έχει ήδη συμφωνήσει με τον ΑΠΟΕΛ. Ο 29χρονος αμυντικός από την Αϊτή δεν έχει αποδεχθεί τότε την πρόταση που του έγινε από την ΑΕΛ για ανανέωση της συνεργασίας τους. Τόσο ο ίδιος, όσο και από πλευράς ΑΕΛ προσπάθησαν να επισκιάζουν αυτές τις πληροφορίες, όμως εκ τότε ο Λαφράνς έχασε τη θέση του ως βασικός – τουλάχιστον στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Το  τι μέλλει γενέσθαι στην καριέρα του παίκτη θα φανεί όταν πέσει η αυλαία της περιόδου.

Ελεύθερος κυκλοφορεί και ο Βινσέντ Λαμπάν, ο οποίος πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ. Ο Γάλλος βρίσκεται στο 34ο έτος της ηλικίας του, όμως ακόμη δεν πήρε απόφαση για να ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Τον Ιανουάριο το έψαξε για να παίξει σε άλλη κυπριακή ομάδα και ενδεχομένως να κάνει εκ νέου προσπάθεια το καλοκαίρι.

Από εκεί και πέρα, από τον κυκεώνα των φημολογιών δεν θα μπορούσε να λείψει η Νέα Σαλαμίνα, αφού από την πολύ καλή πορεία την οποία πραγματοποιεί, ξεχωρίζουν αρκετοί πολύ καλοί παίκτες. Κάποιοι εξ αυτών είναι οι Βεσελόφσκι και Τιάγκο, οι οποίοι δεν διατηρούν συμβόλαιο για τη νέα χρονιά με την ομάδα της Αμμοχώστου. Μπορεί να ηχούν οι σειρήνες από άλλες ομάδες, όμως βλέψεις έχουν και στους ερυθρόλευκους που θα επιχειρήσουν να τους κρατήσουν στο ρόστερ τους.

Δειτε Επισης

Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»
Αποθεώνουν Βιτάλ στη Σκωτία-«Είναι αυτό που χρειάζεται η Ρέιντζερς»
Τα δεδομένα για την πέμπτη σερί παρουσία της Ομόνοια στην Ευρώπη
ΒΙΝΤΕΟ: Η ανάρτηση της ΑΕΚ με διπλό στο ΓΣΠ με προπονητή τον Μπεν Σιμόν