ΑΠΟΕΛ: Την προηγούμενη φορά είχε χάσει τα πάντα

Το σκηνικό της περασμένης Κυριακής έμοιαζε με «τέλεια καταιγίδα». Εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ. Οι δύο ανοιχτές πληγές του ΑΠΟΕΛ στην τρέχουσα περίοδο. Οι «γαλαζοκίτρινοι» αγνοούν πλέον τη νίκη εδώ και έξι παιχνίδια απέναντι στους Λαρνακείς, ενώ στις πέντε αναμετρήσεις έχει φτάσει το σερί τους δίχως νίκη στο ΓΣΠ!

Μετά το 4-0 επί της Ανόρθωσης στις 12 Ιανουαρίου η ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι έχει λησμονήσει τι σημαίνει εντός έδρας επιτυχία. Η λευκή ισοπαλία με την Αλκή (28.01, 18η αγωνιστική) αποδείχθηκε η αρχή του κακού, καθώς την ακολούθησαν η ήττα από την Πάφο με 2-1 (02.02, 19η) και οι τρεις ισοπαλίες με την ΑΕΚ: 2-2 (16.02, 21η), 1-1 (27.02, προημιτελικός κυπέλλου) και 0-0 (10.03, 24η).

Ανάλογο αρνητικό σερί στην έδρα του ο ΑΠΟΕΛ είχε να «τρέξει» από την περίοδο 1997/98, όταν έκλεισε τη σεζόν με πέντε αναμετρήσεις δίχως νίκη (ΑΕΚ 0-2, ΕΝΠ 2-3, Εθνικός 1-1, Ομόνοια 0-0, Δερύνεια 3-6, Εθνικός 1-3) και άρχισε ανάποδα και την περίοδο 1997/98). Αν μάλιστα συνυπολογιστεί και η εντός έδρας ήττα από την Ανόρθωση (1-2) στο δεύτερο προημιτελικό του κυπέλλου, οι «γαλαζοκίτρινοι» συμπλήρωσαν επτά εντός έδρας παιχνίδια άνευ νίκης.

Απέναντι σε ΕΝΠ (ημιτελικός κυπέλλου) και Ομόνοια (30.03, 26η) θα φανεί, αν ο ΑΠΟΕΛ θα ισοφαρίσει αυτήν την αρνητική επίδοση. Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο 1997/98 οι «γαλαζοκίτρινοι» τερμάτισαν στην έβδομη θέση στο πρωτάθλημα και αποκλείστηκαν στα προημιτελικά του κυπέλλου. Το σενάριο αυτό δεδομένα δεν μπορεί να επαναληφθεί στην τρέχουσα περίοδο, αν όμως συνεχιστεί το αρνητικό σερί στο ΓΣΠ δεν αποκλείεται ο Μάιος να βρει το σύλλογο δίχως τίτλο -ακριβώς όπως και πριν από 21 χρόνια…

Δειτε Επισης

Στην προεπιλογή της Εθνικής Κροατίας για το EURO 2024 ο Ίβουσιτς
Η Ακαδημία OMONOIA FC διοργανώνει για πρώτη φορά Summer School-Όλες οι πληροφορίες
Στο στάδιο Άλφαμεγα οι αγώνες της Πάφου στην Ευρώπη-«Θα διεκδικήσουμε και τους δυο τίτλους»
Στην ΑΕΚ μέχρι το 2026 ο Άνχελ Γκαρσία
Το σημερινό πρόγραμμα του EURO U-17
«Η Πάφος έπαιζε μόνη της στον τελικό, ας έκανε κάτι ο Αναστασίου στο ημίχρονο να αλλάξει ο αγώνας»
Το μήνυμα του Τσέφεριν για το EURO U-17-«Θα γίνουμε μάρτυρες της πρώτης εμφάνισης νέων αστεριών»
Πρεμιέρα για την Εθνική Κύπρου κόντρα στη Τσεχία στο EURO U-17
Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο Champions League-Εάν προκριθεί βρίσκει στον δρόμο του τον ΑΠΟΕΛ
Η καρδιά του EURO U-17 χτυπά στην Κύπρο