Τρίτη, 21 Μαΐου, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

«Δεν υπάρχει περίπτωση, αν δεχθούμε τους όρους της Ομόνοιας το ΓΣΠ θα κλείσει»

  14/03/2019 14:00
«Δεν υπάρχει περίπτωση, αν δεχθούμε τους όρους της Ομόνοιας το ΓΣΠ θα κλείσει»

«Δεν υπάρχει περίπτωση, αν δεχθούμε τους όρους της Ομόνοιας το ΓΣΠ θα κλείσει»

  14/03/2019 14:00
Τη δική του θέση σχετικά με την πρόθεση της Ομόνοιας για αλλαγή έδρας έδωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, ο οποίος μιλώντας στον Super Sport FM αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που έγιναν με τους πράσινους ενόψει της νέας χρονιάς.
 
Για τις επαφές με την Ομόνοια: «Είχαμε κάποιες συναντήσεις σε σχέση με την συνομολόγηση της συμφωνίας για την νέα περίοδο του οικονομικού μέρους και άλλα θέματα που αφορούν άλλα θέματα οργάνωσης της Ομόνοιας. Η Ομόνοια μάς έστειλε μια επιστολή, απαντήσαμε και εμείς σε σχέση με την επιστολή που πήραμε, έγινε ανταλλαγή επιστολών και δεν έχουμε καταλήξει, συμφωνήσει σε αυτά που συζητούμε και αυτό το είδα από τα μέσα ενημέρωσης. Μας είχε αναφερθεί ότι θα κοιτάξουν για άλλα γήπεδα».
 
Αν δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές: «Όχι, έχουμε ανταλλάξει αποστολές σε σχέση με το τι ζητά η Ομόνοια και το τι μπορούμε να δώσουμε ή να μην δώσουμε εμείς από την δική μας πλευρά και είμαστε εκεί».
 
Για τη συνεργασία με τις ομάδες που χρησιμοποιούν το ΓΣΠ: «Πάντα ήταν καλή η συνεργασία μας, δεν είχαμε προβλήματα στα θέματα συνεργασίας. Είχαμε καταφέρει όλα τα χρόνια και μέσα από τις εμπειρίες μας, να μπορούμε να δώσουμε στα σωματεία ένα πακέτο, μια συμφωνία με την οποία μπορούν να έρχονται να παίζουν σε μια συνεργασία που ουδέποτε είχαμε πρόβλημα. Είναι με συμφωνία χρήσης που έγινε το 1999 και με τις τρεις ομάδες. Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ και Ολυμπιακό. Και υπήρχαν διάφορες πρόνοιες και όταν έφυγε ο Ολυμπιακός έγινε μια διαφοροποίηση και η συμφωνία παρέμεινε σε ισχύ για δυο ομάδες. Έγιναν αλλαγές τα τελευταία χρόνια κυρίως σε οικονομικά θέματα. Είχαμε πει από τη νέα χρονιά να γίνει μια συμφωνία και με αυτή τη βάση ήρθε η Ομόνοια και υπέβαλε κάποια αιτήματα, τα οποία δεν μπορέσαμε να αποδεχτούμε διότι αντιτίθενται στη συμφωνία και την φιλοσοφία που είχαμε κάνει στην αρχή. Και όταν λέω φιλοσοφία, εννοώ ότι από τα έσοδα, πρέπει να είναι βιώσιμο το γήπεδο, άρα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι με αυτά τα έσοδα που έχει ο ιδιοκτήτης, πρέπει να αναλάβει την συντήρηση του γηπέδου την πληρωμή όλων των εξόδων του σταδίου και να έρχονται οι ομάδες να έχουν τα έξοδα του αγώνα και ένα δικαίωμα στο στάδιο, αυτή είναι η φιλοσοφία. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει περίπτωση το ΓΣΠ, να δεχθεί να παίζει Ομονοια με αυτούς τους όρους, γιατί θα κλείσει το ΓΣΠ».
 
Aν θεωρεί παράλογες τις απαιτήσεις της Ομόνοιας: 

«Ναι, ναι, ναι. Αν γίνουν αποδεκτές αυτές οι απαιτήσεις το ΓΣΠ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Δεν υπάρχει θέμα το δ.σ. του ΓΣΠ να δεχθεί μια συμφωνία που βάση της οποίας δεν θα μπορεί να ανταπεξέρχεται. Θα έλεγα, ότι το γήπεδο δεν πρέπει να το βλέπει ως ένα χώρο που βάζει λεφτά ή πληρώνει για να παίζει. Είναι ένας χώρος που αν τον αξιοποιήσεις σωστά και πως το χρησιμοποιείς, για να έχεις έσοδα από το γήπεδο. Πρέπει να προσφέρεται για να έχεις έσοδα. Αν μπορεί η Ομόνοια να βρει ένα γήπεδο που να πληρώνει λιγότερα και να βγάζει παραπάνω χρήματα, μπορεί να το πράξει. Από τη δική μας πλευρά, πιστεύω πως είναι μια ισορροπημένη συμφωνία αυτή που υπάρχει».

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας