Κύπρος: Έκλεισε την ευρωσεζόν στη 13η θέση

Η ολοκλήρωση της φάσης των 16 του Γιουρόπα Λιγκ οριστικοποίησε το πλασάρισμα της Κύπρου στην τρέχουσα ευρωπαϊκή περίοδο. Ο αποκλεισμός των Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Ντινάμο Κιέβου άφησε Κροατία και Ουκρανία δίχως εκπρόσωπο και τους αφαίρεσε τη δυνατότητα προσπεράσματος της χώρας μας, η οποία κλείνει τη σεζόν στην καθ’ όλα τιμητική 13η θέση.

Σε ό,τι αφορά τη βαθμολογία πενταετίας της UEFA (σ.σ. καθορίζει και την αφετηρία των ομάδων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) η Κύπρος τερμάτισε στη 18η θέση, η οποία δεν τροποποιεί τα δεδομένα σε σύγκριση με τη 19η θέση που καταλάβαμε πέρυσι.
 
Κερδισμένος γύρος για τον πρωταθλητή…
Ποια είναι αυτά τα δεδομένα; Το καλοκαίρι του 2019 οι πρώτοι τρεις της βαθμολογίας ξεκινούν από τον α’ προκριματικό γύρο και ο κυπελλούχος από τον β’. Στην πράξη, ωστόσο, ο πρωταθλητής μπορεί να κερδίσει γύρο, αν η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης και η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ εξασφαλίσουν μέσω των πρωταθλημάτων τους εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.
 
…και για τον κυπελλούχο
Τα ίδια ισχύουν και για το καλοκαίρι του 2020 με μία (πλην σημαντική) διαφορά: τότε, εκτός από τον πρωταθλητή, και ο κυπελλούχος θα κερδίσει γύρο (θα ξεκινήσει από τον γ’ προκριματικό δηλαδή), αν οι κάτοχοι του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ το 2020 έχουν εξασφαλίσει μέσα από τα εγχώρια πρωταθλήματα εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Υπενθυμίζεται πως αν η Κύπρος είχε τερματίσει στη 17 θέση, τότε το καλοκαίρι του 2020 θα έβγαζε αυτοδύναμα τον πρωταθλητή του στον β’ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, τον κυπελλούχο στον γ’ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, τον δευτεραθλητή στον β’ προκριματικό και (μόνο) τον τριταθλητή στον α’ προκριματικό της ίδιας διοργάνωσης!
 
Η πενταπλή εκπροσώπηση
Η Κύπρος θα εκκινήσει την ερχόμενη σεζόν από τη 15 θέση στη βαθμολογία πενταετίας της UEFA. Αν τη διατηρήσει μέχρι τέλους (ή τη βελτιώσει), τότε το καλοκαίρι του 2021 θα βγάλουμε πέντε ομάδες στην Ευρώπη: δύο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τρεις στα αντίστοιχα του Γιουρόπα Λιγκ.
 

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς